Spill video

- Veldig inspirerende

Det mener Nam fra Fjorden Baby! om Ingeborg Selnes’ Lydverket-cover av gruppas uutgitte låt «Rendezvous». Hør og se henne spille den her!

Skrevet av:
Publisert 21:06 18 august, 2010

Onsdag var ENO-redaktør Eirik Kydland på besøk i Lydverket-studio sammen med Ingeborg Selnes. Mens han kom for å fortelle om det nye, norske musikkmagasinet, fremførte Selnes en versjon av den blodferske Fjorden Baby!-låta ”Rendezvous”, som foreløpig kun er publisert i noteform i nettopp ENO.

Selnes’ versjon hører og ser du i videoen ovenfor.

Under besøket fortalte Selnes at hun syntes det var skummelt å covre en låt hun aldri hadde hørt før. Ikke var hun vant til å spille andres låter, og ikke hadde hun hørt særlig mye på Fjorden Baby! fra før.

- Jeg er spent på å høre hva de sier, jeg er slett ikke sikker på at det er helt riktig. Men det er kanskje artig for dem å høre hvordan jeg har tolka det. Jeg tror ikke de har en sånn rolig pianoversjon selv, sa hun.

Nær originalen
Kydlands umiddelbare reaksjon var imidlertid at Selnes er nær på originalen – og det bekreftes av Nam Phuong Nguyen i Fjorden Baby!.

- Det var helt fantastisk, sier han etter å ha hørt Selnes-versjonen for første gang.

- Det var jo en ballade! Jeg fikk helt sjokk. Jeg ble veldig overrasket over man kan få noe så likt ut av et noteark.

”Rendezvous” blir første singel fra det kommende andrealbumet til Fjorden Baby!. I ENO oppfordrer bandet alle som vil til å tolke låta, og Nguyen forteller at de har mottatt flere versjoner, som folk kommer til å få høre etter hvert.

Fanger låta
- Synes du Ingeborg Selnes har ”fanget” låta?

- Absolutt. Stemningen er litt mer trist. Det er veldig tydelig i teksten; ”eg var så langt vekke når du vekket en følelse i meg”. I Ingeborg sin versjon var det virkelig langt vekke. Jeg savnet et eller annet, og det har jeg aldri gjort med Fjorden-versjonen, sier han, og legger til:

- Det var fantastisk å høre en pianoversjon, for originalen er også til dels pianobasert. Dette var veldig inspirerende.

Nguyen vil ikke si så mye mer om hvordan ”Rendezvous” høres ut i hendene på Fjorden Baby!, bare at den er mer dansevennlig. Til ENO har han allerede uttalt at låta har elementer fra ”Baywatch, Boyz II Men, Stone Roses, Yellow Magic Orchestra, Happy Mondays, Eastenders, saloon-musikk og Studio fra Sverige”.

Befinner du deg i Bergen førstkommende lørdag kan du allerede da høre ”Rendezvous” i originalversjon – Fjorden Baby!

Loddefjordsgutta spilte en låt til da de besøkte P3 på Øya. Sjekk ut «Nike Air» her:

Her er Rendezvous, om du ønsker å prøve deg selv:


Tags: , , , , ,

Del "- Veldig inspirerende"
 

6 kommentarer på “- Veldig inspirerende”

 1. zzzzzzzzzzzzzzzz....... sier:

  zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz….. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz….

 2. Helge sier:

  Nike air er en ny låt? Er det noen som har drukket på jobb eller?

 3. Eirik sier:

  Hei, her gjør to av gutta fra Oslo-bandet Stereopol sin versjon av Fjorden Baby-låten:

 4. [...] Veldig inspirerende, og nær originalen, sa Nam Phoung Nguyen fra Fjorden Baby! den [...]

 5. [...] Låten hadde premiere 2010 2010 2010 på Lydverket på NRK P3. Men allerede i sommer begynte kanalen å lage saker om Rendezvous-noten som var på trykk i det nye musikkmagasinet ENO. Musikeren Ingeborg Selnes spilte til og med sin egen tolkning av låten på radioen. Nam reagerte med å fullrose versjonen. [...]

Legg igjen en kommentar