To damer. En scene.

I kveld står alternativ-popens norske førstedamer på samme scene. Kritikeryndlingene Hanne Hukkelberg står på samme scene som Rockettothesky før Hanne stikker til USA. Sist vi så deg var du ytterst på Senja og jobbet med albumet Blood From A Stone. Hva har du gjort siden sist? – Det er ikke så rent lite! Jeg har […]

Skrevet av:
Publisert 16:02 8 januar, 2010
Hanne Hukkelberg. Foto: Promo

Hanne Hukkelberg. Foto: Promo

I kveld står alternativ-popens norske førstedamer på samme scene. Kritikeryndlingene Hanne Hukkelberg står på samme scene som Rockettothesky før Hanne stikker til USA.

Sist vi så deg var du ytterst på Senja og jobbet med albumet Blood From A Stone. Hva har du gjort siden sist?

- Det er ikke så rent lite! Jeg har laget ferdig Blood From A Stone- plata også bar turen rundt i den ganske verden- hele Europa, USA, Asia og til og med Midtøsten. Det gøyeste var kanskje å varme opp for Wilco i København, spille for en haug japanere i Tokyo eller spille for en søkkvåt og overraskende stor skare folk som hadde møtt opp i regnet i Barcelona.. eller spille for 5000 folk på Pukkelpop i Belgia..

Se saken fra Lydverkets besøk hos Hanne på Senja:

- I kveld deler du scene med Rockettothesky, hvorfor det?

- Hvorfor ikke! Da Rockefeller foreslo det, virket det som en veldig god idé både fordi Rockefeller er et topp sted å spille og fordi Rockettothesky er artist som jeg tror appellerer til mye av det samme publikummet som min musikk. Dessuten liker jeg musikken hennes veldig godt!

Se Lydverket spanderer Rockettothesky:

- Varmer du opp for Rockettothesky eller er det hun som varmer opp for deg?

-Rockettothesky og Hanne Hukkelberg er to likeverdige musikere og det ville føltes unaturlig med en som oppvarmer. Hvem som spiller først og sist er ikke noen signal om øverst eller nederst, om noen skulle tro det. Det handler om hvordan all musikken når best frem til publikum. Rockettothesky spiller først og jeg etterpå. Jenny (Rockettothesky) og jeg brukte veldig kort tid på bli enige om den rekkefølgen, det føles riktig rent oppbygningsmessig.

- Skal dere gjøre noe sammen, eller kun hver for dere?
- Vi spiller liksom hver vår konsert for det samme publikumet.

Kanskje blir det også en stund til neste gang vi ser Hanne Hukkelberg på en scene her til lands. Nå vender hun nemlig nesa mot NY og indierockens vugge Williamsburg for å jobbe med sitt fjerde album.

Rockefeller i kveld kl.21.00. Billetter 200 kr.

Del "To damer. En scene."

Legg igjen en kommentar