Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Tidenes danselåt?

En fransk dj-duo stikker av med seieren i en ny kåring.

Skrevet av:
Publisert 14:29 23 november, 2011
Daft Punk har laget tidenes beste danselåt, ifølge leserne av Rolling Stone Magazine. Foto: Scanpix/Dan Steinberg, AP Photo.

Daft Punk, bestående av DJene Guy-Manuel de Homem-Christo og Thomas Bangalter, har laget tidenes beste danselåt, ifølge leserne av Rolling Stone Magazine. Foto: Scanpix/Dan Steinberg, AP Photo.

Hva får deg til å danse? Vi er forskjellige individer med forskjellig smak, og antagelig er det veldig forskjellig hvilke rytmer og melodier som tenner dansegnisten i oss.

Magasinet Rolling Stone har spurt sine lesere og kommet opp med en liste over de 10 låtene som skaper aller best stemning på dansegulvene rundt omkring.

Les også:

Et overveldende flertall av leserne mente faktisk at Daft Punks hit fra 2000, «One More Time» er tidenes beste danselåt. Se resten av lista nedenfor her, og hør alle låtene!

Her er hele lista fra Rolling Stone:

10. Bee Gees, ”Stayin’ Alive”
Bee Gees – Stayin’ Alive
Kjempehiten har vært en vinner på dansegulv over hele verden siden den kom ut i 1977, og står som et ikon for diskoperioden. Ikke et overraskende valg til denne lista.

9. Chic, ”Le Freak”
Chic – Le freak
Nok en storhit fra diskoæraen, denne gangen fra 1978, og heller ikke et veldig vanskelig valg til en liste av denne typen.

8. Deee-Lite, “Groove Is In the Heart”
Deee-Lite Groove Is In the Heart
90-tallslåta som ga oss en salig blanding av flere sjangre, er helt klart en låt man ofte kan høre på dansegulv.

7. Michael Jackson, “Thriller”
Michael Jackson – Thriller
Mange vil sikkert undress over at Billie Jean ikke er på lista, men det er altså tittellåta fra Thriller-albumet som har kommet inn på lista, på noe som sikkert for de fleste vil være en overraskende lav plassering.

6. The Isley Brothers, “Shout”
Shout – The Isley Brothers
Antagelig ikke et veldig opplagt valg, og ikke en veldig stor hit da den kom ut i 1959, men utallige coverversjoner og bruk i uendelig mange sammenhenger, har gjort den til en dansehit.

5. Madonna, “Vogue”
Madonna Vogue
Mange låter å velge mellom i katalogen til Madonna, men Rolling Stone sine lesere falt til slutt ned på denne låta fra 1990. ”Into the Groove” kom nesten med på topp 10-lista.

4. Justice, “D.A.N.C.E.”
Justice DANCE
Den nyeste låta på denne lista, der videoen til låta av den franske duoen er en klar hyllest til Michael Jackson, var ingen stor radiohit, men har gjort sin seiersgang på dansegulv verden over.

3. The Beatles, “Twist and Shout”
The Beatles – Twist and Shout
Det måtte vel bare komme med en låt fra The Beatles på denne lista, og det gjør det med coverlåta ”Twist and Shout”. Det var en av bandets første singler, fra debutalbumet Please Please Me som kom ut i 1962.

2. New Order, “Blue Monday”
New Order – Blue Monday
“Blue Monday”, som er eneste låt fra 80-tallet, er faktisk den mest solgte 12-tommeren i britisk platehistorie. En låt som er blitt covret og samplet i det uendelige, har også fylt dansegulv over hele verden.

1. Daft Punk, “One More Time”
Daft Punk – One more time
Kanskje noe overraskende topper den franske dj-duoen Daft Punk denne kåringa. Men Rolling Stone sine lesere mener altså at denne låta fra 2000 er den som får aller flest ut på dansegulvet.

Ikke enig? Syng ut i kommentarfeltet!

Tags: , , , , , , ,

Del "Tidenes danselåt?"
 

11 kommentarer på “Tidenes danselåt?”

 1. Anders Mile sier:

  Kjempeenig i denne lista! Fransk house er godt representert og Daft Punk er og blir mine definitive favoritter i musikkverdenen <3

 2. Anonym sier:

  Hadde et håp om at Daft Punk – One More Time toppa lista. Blir ikke lei, samme hvor mange ganger jeg hører den! En skandale at Michael Jacksons Billie Jean, Beat It eller The Way You Make Me Feel ikke er på lista – i tillegg til Thriller. Det er ingen artister som trekker flere til dansegulvet enn MJ ;)

 3. Anonym sier:

  Emf- unbelievable

 4. Anonym sier:

  Emf- unbelievable

 5. Anonym sier:

  Emf- unbelievable

 6. Anonym sier:

  Emf- unbelievable

 7. Anonym sier:

  Emf- unbelievable

 8. Anonym sier:

  Kult at Blue Monday kommer inn på andreplass. Men kan ikke for livet av meg fatte at Billie Jean ikke nådde opp.

 9. Jeg savner litt 90′s dance-musikk som: C+C music factory – Gonna make you sweat, Snap – The Power/Rhythm is a dancer, Culture beat – Mr. Vain eller 2 unlimited – No limit. Ellers er alle sangene på lista blandt mine festfavoritter!

 10. Anonym sier:

  Godt Vogue var med da, det er fra tiden da Madonna var kul.. men som det blir nevnt, litt pussig at endel 90 -tallslåter «mangler», feks «What is Love» – Haddaway… Snap! – Rhythm is a Dancer».
  Men en morsom liste! :-)

 11. [...] til avisa.Også trangen til å gjemme seg under tunge motorsykkelhjelmer får gjennomgå.Les også: Tidenes danselåt?-  Jeg skal ikke la folk få bruke forkledninger. Ta av dere de jævla hjelmene. La oss se hvordan [...]

Legg igjen en kommentar