Topp 10: Skumle videoer

Topp 10: Skumle videoer

Bø! Si hei til noen av de skumleste og mest ubehagelige musikkvideoene gjennom tidene.

Skrevet av:
Publisert 20:18 30 oktober, 2011

For mange er halloween-feiringen allerede godt i gang, og i den forbindelse har vi satt sammen en topp 10-liste med de skumleste halloween-videoene vi kom på, med god hjelp fra våre lesere på Facebook.

Og vi fikk inn mye forskjellige forslag til skumle videoer, alt fra Justin Bieber til Rammstein. Man kunne selvfølgelig laget en liste med ti deathmetal-videoer, men det hadde kanskje blitt for innlysende, akkurat som Michael Jacksons ”Heal The World” hadde blitt?

For hva man blir redd av eller syns er ekkelt er i aller høyeste grad en subjektiv vurdering, allikevel har vi etter beste evne satt sammen et knippe med musikkvideoer som i beste fall kan kalles absurde og forstyrrende, om man ikke skulle finne de skumle eller ekle.

Her er vår topp 10-liste med en salig blanding av klassisk skumle og moderne creepy musikkvideoer:

1. Michael Jackson – Thriller

Hadde dette vært en kåring av verdens beste musikkvideo, hadde ”Thriller” mest sannsynlig også vunnet den. Man kommer ikke utenom ”Thriller” i musikkvideosammenheng, ei heller når man snakker om halloween. Dette er verdens beste halloween-video gjennom tidene.

2. Aphex Twin – Come To Daddy

En artist som gikk igjen i kommentarfeltet vårt var Aphex Twin og hans ”Come To Daddy” fra 1997. Dette er en tvers igjennom mørk, forstyrrende og uhyggelig musikkvideo, som i tillegg ble kåret til den 42. beste låten de siste 15 årene av NME tidligere denne måneden.

3. MGMT – Kids

Barn ser ofte for seg ting som de voksne ikke ser, noe som gjør denne videoen ekstremt uhyggelig, med store ekle insektmonstre som terroriserer en baby. Videoen tar en uventet vending mot slutten og ender opp i det helt absurde, noe som gjør denne videoen til en veldig skummel opplevelse.

4. Marilyn Manson – Sweet Dreams (Are Made Of This)

Denne Euryhmics-coveren var en stor hit på MTV i sin tid, og var på mange måter gjennombruddet til Marilyn Manson rent kommersielt. Låten har senere medvirket i flere halloween-filmer som ”House On Haunted Hill” og ”Trick ’r Treat”, og har en uhyggelig video med Manson i brudeslør.

5. Colourmusic – You For Leaving Me

Dette Oklahoma-bandet har laget en svært ekkel musikkvideo med gode ingredienser for en vellykket halloween-video. Kutte opp bamser, lage kake av innvollene og servere det til barn er rett og slett fantastisk motbydelig.

6. Rockwell – Somebody’s Watching Me

Noe som er veldig skummelt er å føle at noen hele tiden følger med på deg, noe videoen til denne låten så til de grader underbygger med sin lett paranoide stemning. Og for en jobb Michael Jackson gjør på refrenget, det bør også nevnes.

7. Mellowhype – 64

Man kunne helt sikkert laget en egen liste med skumle Odd Future-videoer, men Mellowhype, bestående av Hodgy Beats og Left Brain, trakk det lengste strået. Denne videoen er svært intens, og gjør vondt i hele kroppen av å se.

8. The Dodos – Companions

Noe som også er skummelt er å kjøre bil alene på mørkbelagte øde landeveier. Men det som er enda skumlere er om det plutselig sitter noen ved siden av deg. Denne videoen fra ellers så fine The Dodos har laget en svært skummel video om nettopp det.

9. Serena Maneesh – D.I.W.S.W.T.T.D.

Det lages også mange flotte skumle videoer i Norge, noe denne Kristoffer Borgli-regisserte videoen til Serena Maneesh er et godt bevis på. En ekstremt forstyrrede video med en svært makaber slutt.

10. Tool – Sober

Mange påpekte de fleste videoene til Tool som skumle, og denne stop-motion animerte videoen til ”Sober” fra 1993 er blant de mest nifse og uhyggelige.

Hva mener du er den skumleste eller mest creepy musikkvideoen gjennom tidene?

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Topp 10: Skumle videoer"
 

7 kommentarer på “Topp 10: Skumle videoer”

 1. Kari Dahn sier:

  Hadde personlig store problemer med the Chemical Brothers – Hey Boy Hey Girl i mine yngre dager.

  ( http://www.youtube.com/watch?v=tpKCqp9CALQ )

 2. Kari Dahn sier:

  Hadde personlig store problemer med the Chemical Brothers – Hey Boy Hey Girl i mine yngre dager.

  ( http://www.youtube.com/watch?v=tpKCqp9CALQ )

 3. Kari Dahn sier:

  Hadde personlig store problemer med the Chemical Brothers – Hey Boy Hey Girl i mine yngre dager.

  ( http://www.youtube.com/watch?v=tpKCqp9CALQ )

 4. Marianne N. sier:

  Føler absolutt at Supergrass med Mary skulle vært på denne lista http://www.youtube.com/watch?v=9DYKifSm9XM&ob=av2e

 5. Igor Junior Pipkin sier:

  creepy……
   

 6. Igor Junior Pipkin sier:

  creepy……
   

Legg igjen en kommentar