The emo kids are alright

Kidsa plages kanskje ikke av slikt. Okke som rakk Jimmy Eat World å avslutte en serie melodikanoner før regnet pøste og haggelet pisket. Se noen av de forholdsvis tørre, fornøyde folka. Da Jimmy Eat World sist spilte i Oslo, nærmere bestemt på Rockefeller i februar, var de her i stor grad for å promotere sitt […]

Skrevet av:
Publisert 20:43 13 juni, 2008

Høyt henger de…

Kidsa plages kanskje ikke av slikt. Okke som rakk Jimmy Eat World å avslutte en serie melodikanoner før regnet pøste og haggelet pisket. Se noen av de forholdsvis tørre, fornøyde folka.

Da Jimmy Eat World sist spilte i Oslo, nærmere bestemt på Rockefeller i februar, var de her i stor grad for å promotere sitt siste album, Chase The Light. Skiva er deres svakeste så langt, og konserten var derfor en blandet fryd, med tyngde på blandet, når de raste gjennom det ene veike nummeret etter det andre fra det da ferske albumet. På Norwegian Wood, fredag var det derimot andre boller.

Jimmy Eat Wood

I den grad det amerikanske bandet har hits (noe det er en skam at de ikke har på ordentlig), kom disse som følsomme, melodiøse kanonkuler mot et ungt, takknemlig og bare sporadisk vått publikum. Lett regn kom og gikk, men ikke før bandet gikk av scenen halget og pøste det ned. Sedvanen tro når Queens Of The Stone Age snart skal på scenen i Norge. Jimmy Eat World-publikummet frydet seg dog:

Faro og Dagbladet representerer

Glade

Fornøyde

Høye

Forelsket

Tags:

Del "The emo kids are alright"
 

11 kommentarer på “The emo kids are alright”

 1. Argh sier:

  For en håpløs tittel på artikkelen: «The emo kids are alright»? Kan vi ikke bare slutte med denne emo-greia, i hvertfall når journalister har et såpass banalt og ensformig syn på saken (Jimmy Eat World har aldri stått for noe mørk sminke eller selvmord, noe de fleste forbinder med dagens (sub-)emokultur, men ofte glade melodier, dog litt sørgelige tekster). Tittelen har uansett nesten ikke noe med resten av artikkelen å gjøre heller. SVAKT! De spilte forresten bare to færre låter fra «Chase This Light» i dag enn i februar, og det albumet er ikke så innmari dårlig som journalisten tydeligvis mener (den er overhode ikke i nærheten med de tre foregående albumene, men ikke et skrap).
  Jeg har så innmari lyst til å gjøre som Josh Homme gjorde under QOTSA-konserten: Gå til verbalt angrep. Men, skal holde meg rolig og heller legge meg til å sove.

 2. Sara sier:

  Jævlig lei av det emo tullet… Og når journalister bruker ordet i overskrifter er det til å bli kvalm av. Emo er blitt er fellesord for alle gutter og jenter under 20 år som går i svart, skjerp dere folkens!

 3. Hei Argh og Sara.
  Jimmy Eat World har aldri stått for mørk sminke eller selvmord, men er som veteraner å regne i en musikksjanger som (så må man gjerne synes sjangerbetegnelser er på trynet i utgangspunktet) fantes lenge før det ble en svartkledd kultur som i dag. Hva de fleste måtte mene med eller om dagens «emokultur» er meg fullstendig likegyldig i denne sammenhengen, da J.E.W. representerer emo slik den var og (sannsynligvis) burde være.
  Å bruke «emo»-begrepet i denne sammenhengen henviser altså til bandets musikk, ikke sminke, striper, goth eller hva såkalte emo kids pynter seg med.
  At vi har forskjellige meninger om bandets siste album er så sin sak (men hallo – sammenlignet med deres tidligere, ér den vel svakest?).
  Og tittelen? Den henviser til The Whos klassiske rocklåt, at det var mange unge mennesker på konserten, at de er bra, tydeligvis hadde det bra på konserten og at J.E.W. er emorock-veteraner. Om dere trenger det med teskje;]

 4. lennart sier:

  JEW VAR kanske emo i början — men sen blev de väldigt kommersiella, MTV sell outs. Vet inte om dom går under begreppet emo längre. Speciellt inte den betydningen emo verkar ha fått i dag. När ord blir missbrukade så förlorar de sin mening. Samma sak med «indie». Folk kallar i princip all musik för «indie» numera.

 5. Sara sier:

  greia er: ordet «emo» har fått en helt ny betydning, det PLEIDE å være en sub-sjanger av punken, men fikk en ny betydning fordi folk aldri forstod hva det egentlig gikk ut på, og J.E.W. har aldri vært et emo band, beklager, men da får dere høre på f. eks. «Funeral for A Friend» – det er emotional hardcore music, eller «emo-musikk», hvis man først skal bruke ordet, så bruk det riktig. Poenget er det at altfor mange folk bruker det, og det er umodent av en journalist å bruke ordet. Kan man ikke anmelde en konsert uten å sette hele publikum i bås?

 6. ARGH sier:

  Til Sara: Jimmy Eat World er/var helt klart emo! De var med å utvikle emo’en fra hardcore punk/post-hardcore til mer melodiøs indie/punk-pop. Anyway, vil ikke ta hele emo-debatten her, trodde at den var ferdig for lenge siden, men som alltid er Norge et par hestehoder bak.
  Til R.B. Gran: Får unnskylde at jeg ikke tok tittelen, tror egentlig bare jeg var irritert etter å ha vært ganske fornøyd med konserten, og er lei av mase angående «emo»(Og du har helt rett ang. det at Jimmy Eat World spiller den «riktige» formen for emo, sik den burde/skal være) Forholdet mellom Chase This Light og Stativ Prevails tror jeg er mer smak, siden det er ganske stor forskjell på de to (Chase This Light: «Gladere» (punk)poprock. Static Prevails: Skranglete indierock, sån kjapt). Du gikk ikke i den samme fella som Aftenposten-journalisten heldigvis: Han sa at han ventet på QOTSA, og det er ikke heldig når du skal anmelde en konsert.

 7. [...] i Oslo to ganger i 2008, og leverte i helgen en parade av melodiøs, kraftfull og elegant rock på Norwegian Woods andre dag. I kveld kan du gjenoppleve eller endelig få hørt nettopp den [...]

 8. Thor sier:

  ECAUSE YOU LOOK LIKE FAGS.

  CUT YOUR HAIR NORMAL.

  WEAR JEANS THAT DON’T CUT OFF CIRCULATION TO YOUR WHOLE LOWER BODY

  STOP DYING YOUR HAIR FAGGY COLORS ON THE TIPS

  WEAR SHIRTS THAT FIT

  DON’T PLAY OR SING IN A SHITTY SCREAMO BAND

  IN AFTER YOU LOOK LIKE GIANT FAGGOTS

  EMO CHICKS ARE SLUTTY GIRLS FRESH OUT OF THE 8TH GRADE LOOKING FOR ATTENTION

  EVER HEARD OF CAMWHORES? WELL YOU’RE DATING ONE FUCK DICK O’HOOLIAN

  EMO CHICKS ARE HOT TO EMO GUYS BECAUSE THEY ARE SOOO FUCKING SHALLOW THAT THEY WILL FUCK ANYTHING THAT DRESSES LIKE THEM

  EMO CHICKS ARE REALLY FAT

  I NEVER SEE AN EMO CHICK WITHOUT SOME SORT OF GUT NO MATTER HOW SKINNY THEY MAY LOOK WITH A SHIRT ON

  THEY ARE ALL PALE AND UGLY TOO. THEY SPEND 5 HOURS IN THE MORNING PUTTING ON ENOUGH MAKE UP TO FOOL FAGS LIKE YOU

  AND IM NOWHERE NEAR DONE RAGING…

  HAIR BANDS DON’T MAKE YOU LOOK COOL

  THEY JUST MAKE YOU LOOK LIKE A RICHARD SIMMONS FAG

  YOU’RE WEAK AND PATHETIC. I NEVER SEE AN EMO DUDE AT THE GYM WORKING OUT

  THE ASIANS GET MORE ATTENTION AND BECOME MORE POPULAR THAN YOU FAGS

  YES I SAID ASIANS

  AND IF YOU’RE AN EMO ASIAN THEN THE WHOLE UNIVERSE JUST FUCK ITSELF

  QUIT TRYING TO BE CLEAN GOTH PEOPLE OR PUNKS OR SCREAMO BANDS ARE MY BEST FRIEND SHITHOLES

  YOU CAN’T SING

  YOU CAN’T DO ANYTHING TALENTED

 9. The Stygg sier:

  Men de vet iallefall hvordan de skal skru av caps-lock…

 10. IdaCaroline sier:

  Erm. Emo er musikksjanger. Det er ikke et skjellsord! Selv om folk kler seg andeledes enn det du gjør så trenger man ikke rakke ned på dem. Musikken de liker er vel ikke noe problem for dere? Dere skal jo ikke høre på det. Å herregud, det er ikke alle »Emo’er» som kutter seg. Jeg kjenner en jente jeg som ikke hadde det noe bra, familien hennes var helt fucke’d up.Hun kuttet seg men det var ikke pga oppmerksomheten men fordi hun hadde det vondt. Så få det inn i hodet. selv om noen kler seg i noe du kanskje ikke ville gått med selv. Hva gjør det deg, sånn seriøst!? Nei, jeg er ikke »emo» selv men går sammen med noen, de er faktisk noen av de livligste og hyggeligste menneskene jeg kjenner. Jeg syntes det tøft jeg, at de tørr å være seg selv!

  You haters, just leave’em alone!

 11. Snappa sier:

  Som om emoer er seg selv?!

Legg igjen en kommentar