Spellemann – finalen

Hattrick til Donkeyboy. MGP-profiler fikk prestisjepriser. Les alt om Spellemann2010.

Skrevet av:
Publisert 23:52 6 mars, 2010

Alexander Rybak er Årets Spellemann (foto: scanpix)

Rybak, mere Donkeyboy og Jahn Teigen. De siste spellemennene er delt ut.

Heia Drammen! Donkeyboy åpner fjerde del av showet. Men må de kjøre på medley her også? Musikkelskeren i meg er nesten prinsipielt i mot medleys, og når Donkeyboy spiller to-singler-i-ett på Spellemannscena, klarer jeg bare såvidt å elske det. Barnegospelkoret redder opplevelsen. Men hva er hylinga inni «Ambitions», har de instruert småbarna til å øke popstjernefølelsen? Hehe.

Fest-delen av Spellemann er i gang:
Årets Hit kåres på bakgrunn av folkestemmer – and the winner is, som A1, sier: Donkeyboy. De kan spille enkle sanger på ukulele, viser det seg i takketalen.

Kveldens siste oppsamlingheat farer over skjermen, i redigert versjon. Åpen klasse vinnes av Kristin Asbjørnsen.
Folkemusikk/gammaldans: Olav Luksengård Mjelva. Pop-kategorien kommer ikke med på TV, og man kan spekulere i om det er fordi vinnerne Montee ikke er så kjente som mange andre vinnere?

NÅ KOMMER ESPEN LIND FOR Å DELE UT PRIS TIL ALEXANDER RYBAK. Ikke overraska over at det var spellemannen som ble Årets Spellemann. Men uavhengig av om det er Rybak her, er det ingen som vil bruke takketalene til å melde noe? Nåvel. Alexander takker femtenåringen blant fansen. Og historien om eksen som ble til «Fairytale» (var det ikke hun han snakka om? Jo, det var nå vel det).

Fint leda show av Solveig Kloppen/Gievlos og Ravi/Ivar Chr. Og så kommer finale-finalen: hedersprisen. Jahn Teigen, artig. Koselig, og vel egentlig fortjent. «Optimist» har fått Abba-klær.

Var dét det hele? Tjah. Ingen store kontroverser og overraskelser. Men som vi trodde på forhånd: det ble nykommernes kveld. Kanskje si at det var overraskende at Donkeyboy ikke fikk popgruppe-prisen. Vi registrerer at juleplate ikke var nok til å gi Sissel og Odd noen hederspris, som noen spådde på forhånd. Men Spellemann må sies å jevnt over ha oppsummert 2009 godt: ungt blod på vei inn, og de skriver gode låter!

Men, som en tvitrer skreiv:»reality killed the TV show». Årets utdelinger var full av spoilere på grunn av en Twitter-storm fra folk i salen. Vinnerne var jo kjent lenge før det ble annonsert på TV.

Takk for i år – vi gleder oss til neste!

Les første, andre og tredje rapport fra TV-showet som heter Spellemann.

Tags: , ,

Del "Spellemann – finalen"
 

3 kommentarer på “Spellemann – finalen”

  1. Pepper sier:

    Hva med Stein Torleif Bjella? Svakt av lydverket å ikke nevne årets største og mest ignorante forseelse av spellemannsjuryen!

  2. Sofius sier:

    Er dette skrevet samme kvelden som showet? Etter et par glass champagne..? ^^

  3. Siri Narverud Moen sier:

    Skrevet samme kvelden ja – sober, men det gikk fort i svingan, hehe! Må nesten leses i sammenheng med del 1, 2 og 3 (se lenker).

Legg igjen en kommentar