Spellemann del tre: elektronikastjerner og fiolintornado

Rybak og landets beste fiolinister i pyro- og medley-overdrivelse åpna del tre av showet. Og så kom elektroheltene, heldigvis. Rybak er tilbake! Dette er min strøm-av-tanker mens åpningsnummeret stod på: Jeg blir minnet på hvorfor jeg også var fan av Alexander Rybak ei lita stund i fjor. På åpninga av tredje del av Spellemannutdelinga, gjør […]

Skrevet av:
Publisert 23:12 6 mars, 2010
Alexander Rybak (foto: Hege Bakken Riise/NRK)

Alexander Rybak (foto: Hege Bakken Riise/NRK)

Rybak og landets beste fiolinister i pyro- og medley-overdrivelse åpna del tre av showet. Og så kom elektroheltene, heldigvis.

Rybak er tilbake! Dette er min strøm-av-tanker mens åpningsnummeret stod på:
Jeg blir minnet på hvorfor jeg også var fan av Alexander Rybak ei lita stund i fjor. På åpninga av tredje del av Spellemannutdelinga, gjør han det han kan best: spille fele. Og etter at mestermøtet med det som stiger fram som det ypperste av fiolinister er et faktum, er medley-muskelen i meg er ganske spent allerede før Valkyrien Allstars går over i sin andre av MANGE modulasjoner, og ja det er flott at fele har fått ny heder, med alle disse flinke instrumentalistene men hei! La oss bli i étt musikalsk tema lenger enn 13 sekunder? Kudos for at ingen sang, da. Men regien lukter ikke akkurat «less is more».

Röyksopp vant! Fortjent. I en av de sterkeste kategoriene noen sinne. Med Lindstrøm, Strangefruit, Prins Thomas og soppene i samme kategori (samt den produktive nykommeren Aleksander Vinter), har Röyksopp rett i sin takketale når de framhever det høye nivået i deres kategori.

Spellemann har lært – nå kommer metallkategorien. Jazz, metall og elektronika får plass på TV, heldigvis, det er jo dét mange i utlandet forbinder oss med. Cumshots vinner, velfortjent, 2009 var deres år, med en kjempestigning.

Køntriprisne går til Tore Andersen. Vanskelig å få med seg, ja, derimot får jeg med meg at Tonje Unstad har laget årets beste viseplate, litt på grunn av TV-voicens overgang fra østlending til VELDIG TYDELIG NORDNORSK når han uttaler platetittelen «Æ Ror Aleina.»

Vilde Frang Bjerke gjør sitt til at Klassisk-kategorien også vinnes av et ungt talent. Malin Reitan har laget barneplate.

Så kommer Bettans favorittkategori: Dansbænd. ALLE de nominerte platene er gitt ut av norsk platebransjes morsomste øletikett-samler, Audun Tylden. Vagabond vinner.

Nå venter vi på de gjeveste prisene – blant annet skal Årets Spellemann deles ut i siste del av showet.

Tags: , ,

Del "Spellemann del tre: elektronikastjerner og fiolintornado"
 

5 kommentarer på “Spellemann del tre: elektronikastjerner og fiolintornado”

 1. lmarius sier:

  veldig UTYDELIG nordnorsk.

 2. Klansmannen sier:

  Andreas Tylden…hehehe

 3. [...] Spellemann del tre: elektronikastjerner og fiolintornado [...]

 4. Hanne sier:

  Det skal vel være AUDUN Tylden? ikke natt og dag-sønnen?

 5. bedre sent enn aldri: har rettet til far Audun.

Legg igjen en kommentar