Spellemann – del 2

Andre del av utdelinga gjemte bort en svensk superstjerne. Men gratulerer til Sivert og Röyksopp! Det går fort i svingan når en kommenterer TV-show live. Her er oppsummeringene fra kveldens Spellemann, andre del. 2009 var et kjempeår – Solveig Kloppen tuller med Eidsvågs tvitring og Ravi forteller oss at norsk jazz er verdensberømt for sin […]

Skrevet av:
Publisert 22:45 6 mars, 2010
Röyksopp vant visst - fikk du med deg det som TV-seer?

Röyksopp vant visst – fikk du med deg det som TV-seer?

Andre del av utdelinga gjemte bort en svensk superstjerne. Men gratulerer til Sivert og Röyksopp!

Det går fort i svingan når en kommenterer TV-show live. Her er oppsummeringene fra kveldens Spellemann, andre del.

2009 var et kjempeår – Solveig Kloppen tuller med Eidsvågs tvitring og Ravi forteller oss at norsk jazz er verdensberømt for sin særegne klang.

Ingrid Olava og Ole Paus delte ut jazzprisen til Tord Gustavsens ensemble. Kveldens soveromssveis på Ingrid O – og kveldens soveromssstemme fra vinner Tord, da han sendte en hilsen til «den utvidede jazzhagen i Norge».

JON&Gjengen i fint spill på sin «Hull i himmelen». Gamle Police-takter – og kommer fint igjennom TV-ruta.

Får vi  se mer Robyn?? Robyn og Röyksopp på scena er ikke severdig nok til å komme på TV? Tydeligvis ikke når kategorien er årets populærkomponist.   Får satse på at vi ser de igjen når elektronikaprisen deles ut.

Tekstforfatter – voksenprisen, som vi kaller den, etter at Jon Olav Nilsen ikke ble nominert, gikk til Kjartan og Aslak i DumDum Boys. På vegne av folket: gratulerer. «Takk, allj sammen som e fæn a mussikk!».

Noora Noor, prisvinner, sprer sjelen sin utover – på en opptreden som kanskje kan selge en del plater for henne? Dette er blues/soul flere kan like, sjøl om hun har gått over til mer voksenmusikk.

Maria Mena deler ut prisen til Årets Mann (høhø) – med sjølironi på grininga si fra i fjor – til Sivert Høyem. På sin plass, Moonlanding er den sterkeste plata hans.

Tags: , , ,

Del "Spellemann – del 2"
 

4 kommentarer på “Spellemann – del 2”

  1. Martin sier:

    Nå må ikke dere i NRK kaste sten i glasshus her. Plutselig er det NRK som arrangerer og da skjer kanskje noe lignende? Vokt eder :-)

  2. eh, nei… vi kastet en kampestein der! Var jo ikke elektronika-prisen som ble delt ut heller. Men å gjemme bort Robyn er ALLTID en skam. Det står vi ved. Men saken du kommenterte er endret. Rett skal være rett.

  3. Martin sier:

    Ja, ser det – går fort i svingene her ser jeg :-) Lydverket 4 life!

Legg igjen en kommentar