Lissie strålte under Slottsfjellfestivalen (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Lissie strålte under Slottsfjellfestivalen (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Lissie - Kongescenen, Slottsfjellfestivalen

Solstrålen Lissie

Lissie har stålkontroll og bøttevis av sjarm. Slikt blir det minneverdige konserter av.

Skrevet av:
Publisert 1:21 22 juli, 2012

Det er to år siden Lissie for alvor begynte å få fotfeste i Norge – nettopp under Slottsfjellfestivalen 2010 ble mange oppmerksomme på den særegne musikeren fra Illinois, USA. Med sin sjelfulle blanding av country, folk og vestkystrock har hun begeistret mange – blant andre Big Bangs Øystein Greni.

Og  begeistre, det gjorde Lissie også under lørdagens konsert på Slottsfjellets hovedscene. Konserten må ha vært festivalens mest tettpakkede, og et publikum i så vidt spenn som det er mulig å oppdrive innen en og samme festival, bekrefter at denne artisten har noe spesielt ved seg.

Fra hun går på til tonene av «Catching A Tiger» - søtt dedisert til mor og far, som er blant publikum denne dagen, fyller Lissie scenen med sin tilsynelatende spede skikkelse, som viser seg å by på et overraskende kraftfullt uttrykk. 30-åringen spiller seg gjennom publikumsfavoritter som «When I’m Alone» og «In Sleep» samt nytt materiale og utallige gitarskift med overbevisende kontroll og en god dose sjarm.

Bandet som backer Lissie gjør en god og viktig jobb - der hun kan være skjør og nedstemt på plate, er liveuttrykk mer bråkete, rocka og fullt av trøkk – noe som gjør at musikken kler en stor utendørsarena som Kongescenen. Hun har full kontroll hele veien, oser av overskudd, og ser oppriktig glad ut for den varme mottakelsen publikum gir henne.

Mot slutten av konserten kommer Lissie inn på morgendagens ettårsmarkering for terrorhandlingene i Oslo og på Utøya. Hun sier selv at hun var usikker på om hun burde nevne dette, men måten hun gjør det på – ved å fortelle om sin medfølelse for nasjonen og de direkte berørte, samt hvordan handlingene gikk inn på det norgeskjære bandet er rørende, sterk og flott. Låta «Everywhere I Go» tilegnes ofrene, og det er nok flere enn meg som står igjen med klumpen i halsen og tårer i øyekroken.

De nye låtene vi blir introdusert for under konserten, gir oss mer av den Lissie vi kjenner; nære låter som bæres av god vokal, har fint driv og som er lette å like.

Den største overraskelsen (og det mest åpenbare publikumsfrieriet) er allikevel låta Lissie avslutter med. Hun velger å covre Jokke & Valentinernes «Sola skinner» – på norsk. Uttalen er oppsiktsvekkende god det meste av tida – og ganske uforståelig innimellom. Det er allikevel ikke det dette handler om. Denne coveren kunne fort blitt klein og falt helt igjennom – men ender opp som en euforisk perle som vinner på sjarmen og løfter publikum til nye høyder. Konserten forener  sommerlig festivallykke med en stor musikkopplevelse – og gjør Lissie til den beste norgesvennen av dem alle.

Trine Aandahl

Tags: , , , , , , , ,

Del "Solstrålen Lissie"
 

7 kommentarer på “Solstrålen Lissie”

 1. Anonym sier:

  Hun er helt fantastisk! Så enormt og prisverdig jordnær, dyktig og full av positiv energi. Det er ikke rart det blir en ekte og skikkelig god opplevelse av slikt!

 2. Anonym sier:

  Er Øystein Greni fra Tønsberg? Eller er det jeg som misforstår? (Har Tønsberg fått «eieforhold» til han..? (mulig jeg ikke har fulgt med i timen..)  »blant andre Tønsbergs og Big Bangs Øystein Greni.»

 3. Arne Vizva sier:

  Nei! Det var ingen terningkast 6-konsert! Ikke for en «nøytral» publikummer!

  Kanskje greitt ikke å sende blodfan som anmeldere.. eller hva, NRK? Eventuelt at blodfansjournalister begrenser seg til å legge euforien ut på privat blogg eller skriker litt begeistret på Facebook?

 4. Mange av disse anmelderene som skriver her på lydverket er jo helt tullete. Som Arne sier, ikke send en blodfan på Lissie og en som ikke liker musikken engang på Wolfmother. 
  Lissie var absolutt ikke en 6′er og Wolfmother var så absolutt ikke en 3′er heller. Skjerp dere.

 5. Er det meget stor forskjell på anmelderne, eller har Lissie virkelig gått fra terningkast tre på Pstereo til seks på Slottsfjell, og det i løpet av snaue 11 måneder?

 6. [...] hele anmeldelsen: Solstrålen Lisse (6/6) Lissie på Slottsfjellfestivalen 2012. Foto: Kim Erlandsen, NRK [...]

Legg igjen en kommentar