Kaizers Orchestra på Øyafestivalen. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

Kaizers Orchestra på Øyafestivalen. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

Kaizers Orchestra - Øyafestivalen, Enga

Sniktitt inn i sirkusmanesjen

Norges mest tilhengersterke nasjonalskatt disker opp på Øyafestivalen med en komplett fremførelse av sitt kommende album.

Skrevet av:
Publisert 0:22 12 august, 2011

Si hva slags trange jeans-skit du vil om Kaizers Orchestra, det er likevel imponerende at et band med en slik egenart som Bryne-kollektivet har klart å bli landets desidert største band. Det er også svært imponerende at Janove og resten av gutta har headlinet landets to største musikkfestivaler denne sommeren; i første omgang Hovefestivalen, og i kveld Øyafestivalen. Det hadde dog sannsynligvis føltes noe feil på en så kredibel festival som denne at Kaizers Orchestra ikke hadde stilt med noe ekstraordinært i sirkusjakkelommene deres. Dermed er det i all hovedsak en komplett gjennomgang av kommende del to av deres ambisiøse trilogiprosjekt, Violeta, Violeta, som preger kveldens setliste.

For å avsløre den store hemmeligheten, så lider disse ti nye låtene av samme problem som Violeta, Violeta Vol. I. Kall det trilogisjuka, altså samme problem vi så Robyn slite med i fjor, der de enkelte albumene rett og slett lider av å ha for mange dårlige låter som fyllstoff. Violeta, Violeta Vol. II virker dog hakket mer uengasjerende enn sin forgjenger, ettersom volum én viste en ny side av Kaizers der en tidligere skjult popsensibilitet fikk stige frem, med låter som «Philemon Arthur & The Dung», «Hjerteknuser» og «Diamanter Til Kull». Ved første lytt fremstår likevel førstesingel «Tusen Dråper Regn» og premierende «Silver» som to nye eksempler på rogalendingens evne til å skrive gode poplåter. Det som preger disse låtene er først og fremst at de både innehar en gripende groove og et sterkt refreng, noe som dessverre er en vesentlig mangel i flere av de nye låtene, inkludert «Domino» og «Faen i Båten».

Med tanke på hva slags institusjon Kaizers Orchestra har blitt er det ingen overraskelse av produksjonen av en konsert som dette er av relativt massiv skala. Dette backet opp av dyktige stryker- og blåserrekker, samt et seksmanns skarptrommekorps for å åpne «Tusen Dråper Regn». I tillegg er backdrop og lysrigg fordelt opp i tre akter (les: gårsdagens Kanye West-konsert), der små temaendringer forekommer i både det ti låter lange settet fra Violeta, Violeta Vol. II glir over i et fem låter langt sett for del én, som igjen ender opp i fire resterende knallåter fra deres eldre katalog, som ypperlige «Maestro» og monumentale «Evig Pint».

Janove Ottesen begynner likevel å bli et noe usjarmerende element i sekstetten. På dette tidspunktet i karrieren deres føles det sjelden som om Ottesen snakker fra hjertet idet han takker sine usannsynlig dedikerte fans, og resterende publikum, for applaus og allsang. Det mest usympatiske ved Kaizers Orchestras frontmann er likevel at han forholder seg til publikum som om samtlige er deres blodfans, hvorpå han snakker om det nye materialet som det eneste som ikke kan ha blitt ihjelhørt.

Derimot lurer det seg en mulig arvtager i sirkusgeneralrollen i gitarist Geir Zahl. Zahl synger nemlig på to av låtene fra kommende Violeta, Violeta Vol. II, som selvsagt betyr at han får bære frontmannrollen de få minuttene låtene varer. Og Geir Zahl klarer på øyeblikket å fremheve det Ottesen synes å ha mistet i løpet av ti år med suksess.

Deres fanatiske blodfans vil uten tvil kunne bekrefte det, men det er uansett ingen hemmelighet at Kaizers Orchestra kan det å levere gode konsertopplevelser. En frontfigur som begynner å bli smått uspiselig og en litt for stor andel svakt låtmateriale gjør at deres massive potensial som et av Norges best fungerende og største liveband ikke får skinne helt igjennom akkurat i kveld.

Kim Klev

Tags: , , , , ,

Del "Sniktitt inn i sirkusmanesjen"
 

63 kommentarer på “Sniktitt inn i sirkusmanesjen”

 1. [...] Kaizers Orchestra – Enga, Øyafestivalen Kaizers Orchestra, Øyafestivalen 2011. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3 [...]

 2. Ida sier:

  Serr?! det var en fantastisk konsert!! og Janove er awesooome<3

 3. påkrevd sier:

  Hvorfor sender lydverket nok en gang en anmelder som ikke liker Kaizers Orchestra til å anmelde konsertene?

  • Valkyrja sier:

   Tja, si det! Smak og behag. Sånn er det jo alltid. Smaken er som baken: )¤(. Den er delt.
   Du kan jo være glad for at de ikke sendte f.eks. meg!

  • Kim Klev sier:

   Jeg liker Kaizers ganske godt, jeg. Jeg må innrømme at interessen for bandet har falt litt de siste par årene, men jeg har hørt usannsynlig mye på alle skivene deres opp til Maskineri.

   Da jeg så Kaizers Orchestra på en knøttliten scene på Fjellparkfestivalen for tre sommere siden stod jeg igjen med et fantastisk konsertminne. Den store forskjellen fra da og nå var at Janove virket langt mer jordnær og kjærligheten for musikken virket større. Jeg kan dog ha vært blendet av fangirlviruset, hvem vet.

   Feit klem, eks-blodfan.

 4. Linni sier:

  Syns egentlig dette viser nok en gang hvor dårlig innsikt anmelderne til P3 har.
  Denne anmeldelsen virker både overfladisk og skrevet «i farta».
  Skjønner ikke hvordan dere kan sende inn folk som drar paraleller fra Kaizers til Robyn, og helt klart er en tilhenger av mainstream «VG-lista» musikk.
  Mener også at Vol. II, topper Vol. I, samt at Janove kanskje er på sin peak i karrieren.
  Å nesten insinuere at Janove burde legge opp som frontmann i Kaizers, er vel som å sverte Guds navn i kirken.

 5. Janern sier:

  Stor Kaizers-fan fra gammelt av har sett de alt for mange ganger. Helt enig med anmelderen i beskrivingen av Janove. Har også sett samme tendensen på konserter de siste årene. Det ser ut til å gått ut over dynamikken i bandet og, da de øvrige bandmedlemmene ikke var i nærheten av så detiserte som jeg har sett de tidligere. En av de mindre tighte Kaizers-konsertene jeg har vært på. Janove har lidenskap når han står på scenen, men det virker som den lidenskapen er mer rettet mot seg sjøl, enn bandet og musikken de spiller.

  • P. sier:

   Enig med deg i mye her.

   Når det gjelder anmeldelsen er jeg både enig og uenig med anmelder.
   Jeg tror aldri Geir Zahl vil «Ta over» for Janove, og det ville heller ikke forandre dynamikken i bandet etter min mening. Dessuten er det ikke første gang Herr Zahl tar mikrofonen alene, langt ifra. Har hørt ham fremføre både Dr. Mowinckel og Dekk bord på konsert. Det er tross alt Geir og Janove som skriver de fleste sangene, så de to i front er ikke noe nytt.
   Kanskje Janove bare trenger å få beina litt ned på jorda igjen? Huske hvordan det var å være fattig spire?

   Når det gjelder den nye trilogien kan jeg også være ganske enig med anmelder på visse punkt. Jeg kan bare snakke for Vol. I foreløpig, men jeg synes det er litt for mange «etappe»- sanger. Jeg føler ikke det samme gamle Kaizer trøkket.. bare på noen få av sangene.
   Dette er bare min mening, men jeg synes Kaizers begynner å miste litt det som gjorde dem til Kaizers i begynnelsen. Don’t get me wrong, jeg er Kaizers Orchestra fan så det holder, kommer sannsynlig vis alltid til å være det, men jeg må si at jeg synes at den røffe, uslepne, harde stilen fra de første albumene som vi alle elsker begynner å bli litt …vannet ut? Jeg savner oljetønnene!
   Selvfølgelig må band utvikle seg og prøve nye veier… men jeg føler i hvert fall at begynner å komme seg litt for langt bort fra startstreken.

   Det var mine fem øre

  • Stanze sier:

   Dette er jeg så enig i ! Jeg har 11 Kaizers Orchestra konserter bak meg, og har vært en blod fan. Men jeg klarer ikke attituden til Janove mer. Han virker ekstremt sjøldiggende.

 6. påkrevd sier:

  mener ikke at det skal være en kaizersfan som skal anmelde, men heller noen som stiller seg mer nøytral til musikken.. Denne anmelderen har uttrykt sin missnøye med kaizers åpenlyst gjennom internett opptil flere ganger, overraskende at han fikk anmelde den.

 7. Jonas sier:

  Hva har dere imot Kaizers, Lydverket? Latterlig streng og subjektiv anmeldelse basert på en journalists antakelser og meninger. Jeg er svært uenig i beskrivelsen av Janove og synes han virket ærlig og oppriktig. Og hva snakker du om, Janern? Det ser ut til at det har gått utover dynamikken i bandet? At Janove slipper til Geir Zahl som frontmann i to sanger, er tegn på det motsatte. Jeg synes bandet så svært dedikert (‘detisert’ er ikke et ord) ut, og å insinuere at Janoves lidenskap egentlig er narsissisme er uforståelig.

  Dette var en fantastisk konsert. Og hvis manglende sjarm trakk dem ned, burde p3 prøve å være mer konsekvente. Kanye West var det mest usjarmerende vesen som har satt sin fot på en norsk scene. Han fikk terningkast 6. Skjerpings.

  • .. sier:

   Helt enig med deg der

  • Sofie sier:

   Enig i ALT! Jeg synes Janove generelt virker som en fyr som er utrolig høy på pæra, men igår ble jeg overrasket over hvor ydmyk og takknemlig han virket for at folk var der for å høre på den nye plata. Det var forøvrig også, som på alle Kaizers-konserter jeg har vært, en uslåelig stemning blant publikum, som gjør at det skal godt gjøres å ikke bli revet med.

  • Anders Roligheten sier:

   «At Janove slipper til Geir Zahl som frontmann i to sanger, er tegn på det motsatte.»

   Har du slått deg… Du vet ikke hva du skriver. Skulle nesten tro at du mener det er Janove sitt band, ettersom du mener han slipper til Geir på vokal. Jeg skal love deg at Geir ikke måtte spørre Janove om lov. Du burde skrevet: «at resten av bandet…». Du skriver rundt underbevisstheten din så du trur det sjæl. Jeg for min del mener at bandet ga sitt beste :)

   • Jonas sier:

    Nei, jeg har ikke slått meg, og jeg vet godt hva jeg skriver. Men du har et poeng. Det er på ingen måte Janove sitt band, han startet det jo sammen med Geir, men en kommer ikke unna at han er den ubestridte frontfiguren og den mest produktive låtskriveren i Kaizers. Derfor er det naturlig at man kanskje ikke har lyst til å overlate rampelyset til noen andre. Ingenting tydet på at Janove hadde noe problem med det.

  • Lily sier:

   «Latterlig streng og subjektiv anmeldelse basert på en journalists antakelser og meninger.» ……..det er jo det en anmeldelse går ut på?

 8. Sol sier:

  Er ikke Kaizers-fan, men har en jobb som gjør at jeg har sett dem flere ganger i år, og jeg må si at de er utrolig bra live. De er veldig proffe og dyktige, og dessuten blir musikken mye bedre og spennende live enn på skive. Når det gjelder kveldens konsert, var den kjempebra, og publikum i ekstase! Stemningen var mye bedre enn på Kanye i går, eller de fleste andre store konserter i f. eks, Spektrum i år. Spør du meg er Janove bedre en han har vært tidligere, og han var genuint spent og glad i dag, for å få spille den nye skiva si for publikum. Band m crew var utrolig glade etter endt show.

 9. Anders sier:

  Jeg så Kaizers på Moldejazz tidligere i år, og fikk inntrykk av det var en intern konsert mellom bandet og blodfansen. Vi andre var bare heldige som fikk lov til å være der. Det musikalske var det ingen ting å utsette på all den tid jeg ikke kjenner bandet så godt.

 10. Bridges sier:

  Kaizers er og blir dritt.

 11. Kongen sier:

  Vet ikke hvem som er usjarmerende, jeg. Hvis mannen på bildet øverst (Janove, tidenes beste norske frontfigur) er usjarmerende, inviterer jeg herved samtlige til å si hva mannen på anmelderfotografiet er.

  For øvrig var konserten kemboartig. Men for all del lydverket; så lenge folk har det gøy, og bandet lager liv, kan det ikke bli mer enn 4. Snakk om å safe karakteren. Enten likte man det, eller så likte man det ikke. Få personer er likegyldige på en Kaizerskonsert. Og de fleste virket som om de hellet mot toppkarakter idag, utifra hvordan vi i publikum hadde det i allefall.

 12. petter sier:

  right on!!!

 13. Kolp sier:

  Så konserten i webtv, synes det rocka no voldsomt.

 14. Charl8 sier:

  Det er mange år siden Kaizers dukket opp på mine spillelister og ble en viktig del av CD samlingen min. Den gang forelsket jeg meg i deres særegenhet og fint balanserte sympatiske, engasjerte og rå sceneopptredner. I går synes jeg at mye av det jeg den gang falt for er borte. Jeg føler musikken er blitt for kommersiell og Janove er på vei i samme fella som han var for noen år siden da han opptrådde som diktator i eget band. Back in the days var fansen dedikert, som nå, men man slapp mer eller mindre unna disse 14 årige hormonbombene av noen jenter som er mer interessert i hvem som står på scenen enn kvaliteten på det som fremføres. Det er synd. Jeg er enig i at Violetta vol II skuffer. Håper de går mer back to the roots på neste plate. Alt i alt, har sett dem bedre, MYE bedre.

 15. Nora sier:

  Jeg er stor Kaizerfan, men synes anmeldelsen er god. Vi digger jo Jan-Ove, han er kjekk og har en rå stemme, men hører man fra fans som har vært backstage, får man en annen opplevelse av mannen. Akkurat slik som anmelderen får frem her, virker Jan-Ove litt «mettet» på fans – derfor kan den overveldende takken til blodfans virke litt falsk.

 16. Rebekka sier:

  Jeg synes virkelig ikke at Janove var usjarmerende, virkelig ikke. Denne konserten var helt fantastisk. Jeg sto helt forrerst og publikum var i ekstase. Janove og resten av bandet tok oss med på en fantastisk reise gjennom Vol.2. Og det at Geir Zhal sang to sanger gjorde det var mer variert, man får fler sider av bandet.

  Å gi Kaizers en firer mens Kanye fikk 6, er helt absurd. Kanye var INGENTING i forhold. Kanye virket som han kjedet seg og at han ikke kunne vente med å komme seg av scenen, mens Kaizers elsker virkelig fansen sin, og det viste de i går ved å komme ut igjenfor å spille mer og mer og mer. Konserten i går er virkelig den beste konserten jeg noen gang har vært på!

 17. Iselin sier:

  Jeg føler behov for å si at jeg er DYPT UENIG i anmeldelsen og kritikken mot Kaizers og Janove. Etter den konserten er dette så ufortjent. Vi var en stor gjeng der igår og det var FANTASTISK! Maken til band og maken til mann skal du lete lenge etter! Det er snodig at vi kan tåle så mye selvdigging fra Kanye West, mens fra våre egne reagerer vi på den minste antydning til stolthet og frimodighet. Dessuten er det forskjell på selvtillit med humor som Kaizers leverer og selvdyrking som Kanye holder på med. Kaizers, ikke gi dere, we love u!

  • Max sier:

   YES. you said it!
   «Du skal ikke tro at du er noe»,så typisk norsk som det kan bli.
   Hva ville kaizers vært uten stoltheten og den store selvtillten? ikke Kaizers Orchestra hvertfall.

 18. selvnytere er null & nix sier:

  Var ikke på konserten, så kan ikke vurdere anmeldelsen som sådan. Men deilig at noen får lyst til å jekke ned fyren litt. Jeg syns Janove Ottesen har virket småekkel og høy på seg sjæl fra den dagen han stakk grevet ut i offentligheten. Musikken er stort sett fengende og bra, da.

 19. Hva er galt med anmelderen?! Jeg har vært blodfan av Kaizers siden ca 2005, og liker best de gamle gode sangene, liker ikke Hjerteknuser og sånnt. Og må si meg enig i omtrent alt denne anmelderen har sagt.

 20. Har vært veldig glad i KO i en del år og har spilt de første platene til døde, og liker dem fortsatt veldig godt. Violeta, Violeta vol I var ikke en plate jeg likte spesielt godt og inntrykket av vol II (i den grad det var mulig å danne seg et inntrykk med så j… dårlig lyd som bl. a gjorde det totalt umulig å høre hva som blir sunget) fra konserten var at dette heller ikke blir ei plate som er i nærheten av å nå opp mot gammel storhet. K.O er en fallende stjerne.

  Andre del av konserten ble o.k, men når så mange sanger var fra den forrige platen (hjerteknuser er en vanvittig irriterende, dårlig sang) ble det en ganske trist konsert.

  Ellers enig i besrkivelsen av frontfiguren. Ja det er bra med selvtillit, men han står til tider frem som ei klyse

 21. [...] Kaizers? Er det det at de ikke er flinke, eller rett og slett det at de har blitt for populære? I anmeldelsen av Kaizerskonserten på Øya påpekes det at Janove Ottesen er en blærete blei som har blitt for stor for sitt eget beste. [...]

 22. Anders Roligheten sier:

  Lydmixen på visse låter tok natta. Volume 2 er mer musikalskdrevet enn det er av tekst. Fantastisk med cowbell. Et perfekt album er ikke Volume 2, men frysningene mine kom under «Den romantiske Tragedien». Kaizers ga 100%. De torde å gjøre noe flere av verdens største band aldri ville grodd baller til å tørre, og de leverer.
  Men noen perfekt konsert, og noe perfekt nytt album har ikke Kaizers, setlisten etter de lovede 10 låtene kunne sterkt revurderes. Ca 3-5 av låtene fra konserten kommer til å bli «faste» låter på konserter i årene fremover. Kaizers Gutser og får ståkarakter, Terningkast 4.

 23. Vognhild sier:

  De fleste synes å ha misforstått anmelderens misjon. Den objektive anmelder finnes ikke, akkurat som at den objektive journalist ikke finnes. Skal du få en noenlunde idé om hvordan en konsert virkelig har vært, må du lese flere anmeldelser. Skal du kun lese én anmeldelse må du på forhånd ha funnet en anmelder som du vet har noenlunde samme opplevelse av samme konsert som deg selv – og som du dermed kan stole litt mer på.

  Blodfans skriver de dårligste anmeldelsene.

  Denne anmelderen får neppe Nobelprisen for noe som helst, men selve anmeldelsen er ikke mer preget av subjektiv synsing enn andre man kan lese. Hun gjør også visse forsøk på å begrunne noen av påstandene slik at det ikke blir ren tribunesynsing.

 24. Tore sier:

  De som har lest Keith Richards «Life» kjenner nok igjen begrepet LVS…

 25. Wario N sier:

  Mye av det jeg så på Roskilde & på streamingen av konserten igår ordlegger du godt her Kim.
  Om man leser anmeldelsen til dagbladet og lydverket sammen blir det en fin oppsummering av konserten.
  Fireren er en bra konklusjon.

  Folk vil alltid grine over «dårlige» anmeldelser. Anmeldelser er jo individuelle og man gir ikke ut seksere bare fordi det er Kaizers.

  Den merkeligste av alt var quoten av Orange Press’ anmeldelse hvor de skrev at «Kaizers burde kaste vekk oljetønnene og gassmaskene og finne på noe nytt» – det var absurd det.

  Bra skrevet Kim!

 26. K sier:

  Har ikke orket å lest alt av kommentarer, men jeg må si det er veldig irriterende at dere som anmelder i Lydverket utleverer egne begrensninger og svakheter uten å skjønne noe av det selv. Er heller ikke blodfan av Kaizers, har ikke noe spesielt forhold til de i det hele tatt, men å se noen fra en utkant i Norge lage en såpass bra konsert i en såpass spesiell og imponerende verden som de har laget i løpet av årene er jo helt uten sammenligning i Norge. Det viser bare hvor innavlet kulturen og verdensoppfatningen er i Oslo og hvor idiotiske vi egentlig er som har slike i meningsytrere i det lille Norge at slike type nedrakninger av bandet blir gjentatt hele tiden.

  Oslo, Østlandet og Lydverket; lær dere å sette pris på at Norge er et veldig mangfoldig land med store geografiske forskjeller. Alle er ikke lik dere, miljøene og forutsetningene er helt forskjellige, og at noe som Kaizers kommer ut av Jæren kan ikke være annet enn imponerende. Det er bare bra at de ikke er som Oslo eller andre storbyer, noe annet ville jo bare vært feil. Det Kim Klev beskriver er jo bare ekle, ubetydelige og overflatiske detaljer i det lille universet disse typene tydeligvis skulle ønske Kaizers var en del av, men det er de jo ikke. Janove Ottesen er såpass lite korrekt norsk og egenartet at det er forferdelig tilfredsstillende å se på i det ellers trauste og, nettopp, nedrakkende Norge. Å si ting som «usjarmerende», «uspiselig» og «usympatisk» om han og hvordan han fremstår viser bare de begrensningene og svakhetene denne typen personer har, for dette er jo både helt feil i forhold til det jeg tydeligvis ikke er alene med å ha fått med meg og det følger et ganske kjedelig mønster i lignende meninger. Det kan ikke være annet enn en stor styrke å like og å sette pris på Kaizers i Norge, det bør folk vite. Konserten var kjempebra. Herlig å se Norge slik det egentlig er, og litt grandiost og imponerende for en gang skyld. (Jeg klarer ikke å formulere meg kort, beklager det.. :)

  • Max sier:

   fantastisk godt skrevet, takk!

   Det er fantastisk å se nordmenn som ikke tar janteloven så seriøst som de fleste(typ ALLE) andre nordmenn. Forfriskende og herlig!

 27. Lille Py sier:

  Jeg må si jeg stiller meg undrende i det anmelderen sier når han mener Janove er uspiselig. «[… likevel at han forholder seg til publikum som om samtlige er deres blodfans» Jeg lurer på hvor mange av dere som var på konserten som ikke var fans fra før av?(bortsett fra bransjefolk). Dette her var jo tross alt en urframføring av et album som kommer om tre måneder, så da er det jo litt opplagt at de fleste som kom til den konserten har hørt på Kaizers fra før av da det blir lite tid til andre sanger i forhold til volum 2. Jeg for min del så konserten på PC, og synes det virket som en meget bra konsert. Denne arrogante vokalisten var iallefall ikke noe jeg så!

 28. [...] (live fra Øyafestivalen) Kaizers Orchestra – Drøm videre Violeta (live fra Øyafestivalen) Kaizers anmeldt The Pains Of Being Pure At Heart (live hos Lydverket) Twin Shadow – At My [...]

 29. Ida S sier:

  Synes denne anmeldelsen har en liten anelse janteloven over seg..

  «Det mest usympatiske ved Kaizers Orchestras frontmann er likevel at han forholder seg til publikum som om samtlige er deres blodfans, hvorpå han snakker om det nye materialet som det eneste som ikke kan ha blitt ihjelhørt.»

  Hallo da… Det synes jeg er å ta vel hardt i.. Janoves arroganse på scenen er det som er halve opplevelsen med kaizers live. det er på den måten han har fått folk til å skrike og hoppe etter «Kontroll på kontinentet» de siste 10 åra. det er det folk/ fansen vil ha! Men har overhode ingen følelse av at han eller resten av bandet tar noe som helst for gitt! Janove fronter kaizers arrogant og magisk godt! Det er sånn han alltid har vært, sånn han er og sånn han aldri må stopee å være synes nå jeg..

  Er sikker på at senere konserter kan bli enda bedre når både band og fans kjenner det nye albumet bedre.. gleder meg!!!

  Til Linni » Å nesten insinuere at Janove burde legge opp som frontmann i Kaizers, er vel som å sverte Guds navn i kirken» hehe, tommel opp!! Helt enig..
  Ikke mobb kameraten min, kødder du med The Jackal kødder du med meg!

 30. Vognhild sier:

  Jeg er ikke tilhenger av Janteloven og den typiske, kvelende konsensusen som råder i Norge.

  Men:

  Det finnes en mulighet for at Kaizers frontmann burde lese Ludvig Holbergs «Jeppe paa Bierget» – også kjent under navnet «Den forvandlede Bonde» :D

 31. Sabo76 sier:

  Har det falt dere inn at frontfiguren i «Norges beste liveband» spiller en rolle? Og at det kanskje har skjedd før i rockehistorien. Arroganse er en ikke helt ukjent attributt i bransjen…

 32. norwayKO sier:

  Bare et lite tips til anmelder og andre som måtte vite det.
  Når Kaizers spiller konsert, spiller inn plate eller hva som helst som har noe med Kaizers som band å gjøre, går alle inn og SPILLER en rolle (figur) Det er noe av det som er poenget og har vært poenget ifra dag 1. Kaizers personene utenom band tiden er helt andre personen. De skriver tekster om diverse temaer og samtidig lever seg inn i dette temaene som rollefigurer. Noen av rolle figurene er «sterkere» visuelt enn andre som blant annet Janove`s The Jackal og Helge`s The Omen.

 33. Rune sier:

  Hva faen er det du snakker om? Har du ikke ører eller vibber….Dette er den beste conserten jeg har sett av ett Norsk band….Helvete så bra! Finn deg et annet yrke hvis du ikke har ører og vibber…Hele norge er i mot deg.

 34. lars sier:

  Hvordan kan den uvitende anmelder glemme at Kaizers holdt en prikkfri på Slotssfjell i år? Makan!

  • Lily sier:

   Slottsfjell var den dårligste konserten jeg har sett Kaizers framføre noensinne. Dessuten har ikke en tidligere konsert noe som helst å gjøre med denne.

 35. Rune sier:

  Lily..konseten va r ikke på solttfjell! Den var i OSLO, våkn opp! Alle kan vel ha en dårlig kveld.Vet da faen jeg, men konserten i Oslo var sinsyk bra. Men meningen er so delingen. Rune

  • Lily sier:

   men det var jo Lars som snakket om Slottsfjell, ikke jeg. dessuten sa jeg «Dessuten har ikke en tidligere konsert noe som helst å gjøre med denne.» gjorde jeg ikke

 36. Eline Kaizer sier:

  Denne konserten var topp, burde fått mye bedre terningkast. Og Janove er fantastisk, og blir bare bedre <3 Geir er døds bra, men gitaristen, ikke vokalisten :) Selv om det er døds bra når han synger, så er det Janove som skal forsette som frontmann :)

 37. [...] Les også: Lydverkets anmeldelse av Kaizers Orhecstra under Øya. [...]

 38. [...] Les Lydverkets konsertanmeldelse av Kaizers Orchestras konsert på Øya 2011 [...]

 39. [...] å sei på responsen frå Øya-publikumet då låtmaterialet på Violeta, Violeta vol.  II vart avduka under årets festival. Og dei hadde også rett i at det var ein del å gleda seg [...]

Legg igjen en kommentar