Sier YEA til dansing

Yeasayer turnerer Europa, og vil ha oss til å danse. Lørdag kommer de tilbake til Oslo, og ifølge bandets sjøl, er de åpne for dansing på scena. Brooklynbandet stilte med nytt blod på perkusjon og tangenter på Lydverkets scene denne uka – en oppvarming før konsertene deres i Skandindavia. Ira Wolf Tuton og Chris Keating […]

Skrevet av:
Publisert 14:24 4 mars, 2010

4402098681_1bac7752fa

Yeasayer turnerer Europa, og vil ha oss til å danse. Lørdag kommer de tilbake til Oslo, og ifølge bandets sjøl, er de åpne for dansing på scena.

Brooklynbandet stilte med nytt blod på perkusjon og tangenter på Lydverkets scene denne uka – en oppvarming før konsertene deres i Skandindavia.

Ira Wolf Tuton og Chris Keating håper på et dansende Rockefeller – men på en av deres siste konserter de spilte, ble dansinga noe spesiell:
- En veldig liten skotte fra publikum hoppet opp på scena og satte i gang å danse jig. De strenge sikkerhetsvaktene var på vei til å kaste ham av, men vi fikk ham til å bli, og han ble stående og danse hele resten av konserten, forteller yeasayerne. «Yeasayer» er et ordspill på «naysayer» – altså vil de være det motsatte av en som alltid sier nei.

- Denne plata handler om å få folk til å danse. Men vi så ikke helt for oss at de skulle danse jig, ler Ira.

Lang turné
Bandet turnerer helt fram til 2011. Inkludert den eksklusive konserten hos Lydverket, blir oslokonserten deres sjette opptreden her.

- Dere bare inviterer oss til å komme, så kommer vi. Vi aner ikke hvorfor dere liker musikken min her, sier Chris. Med plata Odd Blood, har bandet befesta posisjonen sin som ett av de viktigste nye bandene – ikke bare for norsk publikum, men også for det internasjonale indie-, pop- og rockpublikummet.

Yeasayer live på intimscena til Lydverket (foto: Tom Ivar Øverlie, NRK)

Yeasayer live på intimscena til Lydverket (foto: Tom Ivar Øverlie, NRK)

Her ser du hvilke sanger bandet har spilt tidligere på Odd Blood-turneen.

Tags: , , , ,

Del "Sier YEA til dansing"

Legg igjen en kommentar