Röyksopp med ny kortfilm

Röyksopp med ny kortfilm

Röyksopps Senior danner bakteppet for urbant dystopi i «Senior Living». Sjekk ut filmen her!

Skrevet av:
Publisert 13:32 19 november, 2010

Denne uken dukket et nytt tilskudd til Senior opp på Röyksopps hjemmesider. Regissørene Noel og Stefan Moore har bygd videre på videoen til «The Drug», og resultatet er «Senior Living» – en ti minutter lang film basert på seks av duoens låter fra deres siste album.

I et postapokalyptisk landskap møter vi tre jenter på en dyster vandring gjennom ruiner og ødeland. Veien er bestrødd av vansirede barn og dyrelik, og stemningen er jevnt over råtten. Filmen er filmet i virkelighetens Detroit.

Se «Senior Living» her:

Les vår anmeldelse av Senior her!

Lydverket har tidligere snakket med Röyksopp om prosessen rundt deres siste album. Torbjørn Brundtland og Svein Berge sa da blant annet:

- Vi har vært inspirert av gamle mennesker da vi laget denne platen. Både ved å gjøre oss tanker om hvordan det er å være gammel, men også på et teknisk nivå. Tradisjonelt sett liker jo gamle mennesker musikk som har mye skjelving i tonene, type kor med mye vibrato, og dette er musikk som også har appellert til oss lenge.

Se hvordan det gikk da Lydverket ble med duoen på gamlehjem:

Tags: , , , , ,

Del "Röyksopp med ny kortfilm"
 

13 kommentarer på “Röyksopp med ny kortfilm”

 1. Sondre sier:

  Jeg må gi all applaus til dem som har laget denne videoen. Det gjelder også røyksopp så klart…! Dette er mer eller mindre den eneste musikkvideoen jeg noensinne har sett som taler for seg selv. Den er så god at den snakker for seg selv utover musikken. Det betyr at dette kanskje er den første kommersielle musikkvideoen som tar seg selv og bandet den representerer på alvor.
  Fortsett slik!!!

 2. Victor T. sier:

  Det er noe merkelig at man går inn for å bruke mørkhudede for å
  utheve en psykologisk ekspressiv kontradiksjon, hva er det disse postmodernistiske jentene egentlig går til opprør mot? Filmen virker ikke helt gjennomtenkt og kan lett misforståes.
  Synd at så god musikk mister hele seg selv i en fremstilling
  som gir assosiasjoner til diverse negative ismer. Det hadde vært interessant å vite hva
  Röyksopp selv mener om dette.

  • Quale sier:

   Kan det være at du dømmer på grunnlag av din egen oppfatning av bildenes betydning?

   Jeg kunne kjapt formulert et par andre forklaringer på hva man ser, som ikke gjør Røyksopp politisk ukorrekte, i den grad det er et mål.

   Når meningen du gir bildene du ser, tross alt har sitt utspring i deg selv, kan det kanskje være på sin plass å utvise en smule forsiktighet når du formidler dette videre, særlig hvis du er kritisk.

  • Ole Peder Jabobo sier:

   Helt Enig med deg, Victor T. Farlig med tvetydig symbolikk der man bruker god/ond hvit/sort fremstillinger. Hva når hun ene tar opp en maskinpistol og står foran de mørkhudede freaksene i neste bilde? Skal hun hjelpe de til dødsriket?

   • SKREKKMERKER sier:

    Hva mener du med god/ond, Ola Peder? Det er jo ingen som gjør noe hverken godt eller vondt. De mørkhudede er jo mer offer for noe som har skjedd for videoen starter (den vestlige verdens utnyttelse?) og jentene går rundt og innser hva de har tatt del i. De er overfladiske og hippe, og totalt ute av virkeligheten.

  • ABP sier:

   Reagerer du slik også på alle de anti-hvite og hatefulle rap-tekstene som har eksistert iallfall siden «Home Invasion» av Ice-T (1992), eller kaller du dette for «kultur» og «referanseverdier».

 3. Jørgen sier:

  Heter ikke låta «The Drug» og ikke «Senior Living»?

 4. SKREKKMERKER sier:

  Fantastisk video og samtidig det mest deprimerende jeg har sett på lenge.

 5. June sier:

  Utrolig bra laget!
  Dette setter to verdener på spissen. Jentene fra den rikeverden oppdager hvor elendig de rikes bakside er.
  Dette er virkeligheten.
  Ingen penger – ingen verdi for samfunnet. Ingen forsikring – ingen rettigheter.
  Penger er makt til overgrep. Til å ødelegge liv.

  Syns Røyksopp viser en modenhet og et ønske om å vise virkeligheten.

Legg igjen en kommentar