Nytt fra Röyksopp

Hør hele Senior og se videoen til «The Drug» her.

Skrevet av:
Publisert 11:13 7 september, 2010

Det nye Röyksopp-albumet, Senior, slippes først mandag 13. september, men du kan høre det allerede her og nå (via mp3- og bloggsamlingsnettstedet Hype Machine):

Og der skiva har blitt forhåndsomtalt som «nachspielet etter festen», eller «den mørke og mystiske storebroren til Junior«, tyder mye på at også det visuelle tyngdepunktet har blitt flyttet mot de grimmere delene av vår eksistens – i det minste om vi skal dømme etter videoen til singelen «The Drug».

Stikkord: Skabbete bikkjer som sleiker på hodeskaller, ugne voodoo-vibber i stumpene av en urban eksistens og tre unge jenter som må kjempe seg gjennom alskens farer fra alle hold. Ikke ulikt The Road, med andre ord, men med adskillig mer håp lurende under gufset av postapokalypse.

Les også: - Det blir vanskelig å turnére

Sjekk også ut den absurde promovideoen til Senior, som ble sluppet for en måned siden:

Tags: , , ,

Del "Nytt fra Röyksopp"
 

8 kommentarer på “Nytt fra Röyksopp”

 1. LASSERASCH sier:

  Denne var jo direkte kjedelig og intetsigende – melodisk monoton og harmonisk ganske flat. Videoen full av klisjeer.. Nei, Røyksopp kan dette bedre hvis de skjerper seg.

 2. Robert sier:

  Eg ser referansen til den norske filmen Uår, fint det.
  Men kvifor lager Røyksopp ein video til noko som heilt tydeleg berre er eit fyllspor på eit album?

  Håper dei legger ut ein versjon av videoen heilt utan musikk, slik at den iallefall kan bearbeidast av kreative youtube-sjeler.

 3. Robert sier:

  Har promovideoen ein referanse til videoen til elektronica-hiten «Fireflies» frå Owl City? Eller er det så mykje likt fordi alle hekter seg på den same mimre-bølgen?

 4. Robert sier:

  Den hype-machine pluginen var forresten stilig! :-) (Og nei, pluginen er ikkje ein finsk webdesigner)

 5. Dra-på-Lopphavet sier:

  WTF? Lilja5ever? Ukraina? Tjernobyl? Kabul? Grozny? Hvor?

 6. Bønni sier:

  The Alcoholic…jeg har ikke ord. For en fantastisk melodi!

 7. [...] opp på Röyksopps hjemmesider. Regissørene Noel og Stefan Moore har bygd videre på videoen til “The Drug”, og resultatet er “Senior Living – en ti minutter lang film basert på seks av duoens [...]

Legg igjen en kommentar