Run to the beat

Er du i London den 5.oktober og har et par gode joggesko, kan det hende dette er noe for deg. Run to the beat er noe så sjelden som et halvmaratonløp (21,097.5 meter) med musikk i fokus. Langs løypa lover arrangørene at det vil bli fremført vitenskapelig utvalgt musikk for å gi deg et ekstra […]

Skrevet av:
Publisert 15:18 22 april, 2008

Det går enda bedre med musikk til løpinga (Foto: NRK Sile Ese Haugen)

Er du i London den 5.oktober og har et par gode joggesko, kan det hende dette er noe for deg.

Run to the beat er noe så sjelden som et halvmaratonløp (21,097.5 meter) med musikk i fokus. Langs løypa lover arrangørene at det vil bli fremført vitenskapelig utvalgt musikk for å gi deg et ekstra boost.

Dr. Costas Karageorghis har forsket hardt på om musikk kan få mennesker til å yte ekstra i prestasjonssituasjoner.

«During sub-maximal running, music can narrow attention and, as a consequence, divert your mind from sensations of fatigue.»

Sier Dr. Karageorghis. Han har satt opp en slags tabell over anbefalt musikk for en kvinne på 34 i ulike treningssituasjoner.

Går du over 85% av makspuls kan både Ash «Burn Baby Burn» og S Club 7 være gode alternativer. Hele undersøkelsen finner du her.

Påmelding til løpet finner du på siden. (man må gå gjennom en slags charity-løsning for å få være med, men det ordner seg nok på et vis :)

En slags forberedelse kan være å lytte til noen av doktorens utvalgte artister og se om du føler for å gi jernet.

[youtube gW8mEMqiNhc]

Ash – «Burn Baby Burn»

[youtube E6cbsFzdBr4]

S Club 7 «Reach»

Tags: , , , , , ,

Del "Run to the beat"
 

5 kommentarer på “Run to the beat”

 1. Ingunn sier:

  Å løpe til den riktige takten kan få deg til å yte mye mer enn ellers. Jeg har løpt til lister basert på Beats Per Minute i ca ett år nå, og det er kjempebra! Den beste løpemusikken har en takt mellom ca 140-190 BPM aavhengig av hvor god form du er i. Finn ut mer på http://www.jogtunes.com (dettte erikke spam, jeg er bare interessert)

 2. torgeir sier:

  Jøss. Ante virkelig ikke at dette var noe folk dreiv med på et så «vitenskapelig» nivå.
  Av pur nyskjerrighet: Hva er låta som får deg til å ta ut absolutt alt?

 3. Ingunn sier:

  Det varierer, men prøv f.eks. «I feel it all» av Feist (helst versjonen m/Britt fra Spoon) – BPM 173, eller «Jigsaw falling into place» av Radiohead – BPM 168. Dette er bare moro, ikke særlig vitenskapelig ;)

 4. Morten sier:

  Jeg sliter med å trene til musikk. Det tar liksom fokuset bort fra både treningen og musikken.

 5. Charlatans-vokalist Tim Burgess påstår at han pleide å løpe maraton i ecstasy-rus på 90-tallet. Rave-tilnærming til løpinga? Herregud.
  http://thesun.co.uk/sol/homepage/showbiz/bizarre/article1082739.ece

Legg igjen en kommentar