Premierer på premieren

I kveld er Lydverket endelig tilbake på skjermen. Sjekk oss ut på NRK1 kl. 23:15!

Skrevet av:
Publisert 17:56 29 september, 2009
Premierebonanza i Lydverket i morgen (foto: EMI/NRK P3/Sony)

Premierebonanza i Lydverket i morgen (foto: EMI/NRK P3/Sony)

I kveld er det sesongpremiere på Lydverket på NRK1. Ny programleder og nytt hovedkvarter. Men det er ikke det eneste du får se for første gang!

Asbjørn Slettemark inntar endelig Internasjonalen på Youngstorget når høstens aller første Lydverket vises på NRK1 kl 23:15, og han byr på intet mindre enn to musikalske premierer. Jaa9 og OnklP glir forbi, men stopper opp lenge nok til å vise utdrag fra videopremieren på «Blog». Stikkord for innholdet er syre, blod, gamle menn og dårlige kjøreegenskaper. Hele videoen ser du også på nettsiden vår i morgen kveld.

I tillegg har vi klart å dra Ingrid Olava ut av studio der hun holder på å spille inn plate nummer to sammen med produsent Frode Jacobsen. Albumet skal ikke ut til folket før 2010, men Ingrid gir oss livepremieren på singlen «Warrior Song» allerede nå!

Sendingen inneholder også et dypdykk i temaet sensur i anledning at det er 25 år siden Tipper Gore og andre mektige politikerfruer i USA lot seg sjokkere av uanstendige tekster i musikken. De grunnla Parents Music Resource Center, en organisasjon som har satt sterker spor i amerikansk musikk og populærkultur. Dee Snider, James Hetfield, Akon og Flo Rida er noen av artistene som snakker om sensur – the American Way.

Husk: Du kan være med på innspillingen av Lydverket, hver tirsdag i høst. Send mail til lydverketpublikum@nrk.no eller sjekk ut Internasjonalens hjemmesider.

Tags: , , , , , , , ,

Del "Premierer på premieren"
 

4 kommentarer på “Premierer på premieren”

 1. Sssaus sier:

  Gleder meg. Særlig Tipper Gore og Dee Snyder saken. Dee fortalte jo utrolig underholdende om dette i «Metal: A Headbangers Journy»

 2. Hege sier:

  Veldig bra program! Jeg er super fornøyd med Asbjørn som programleder, og sensursaken var gull for alle oss som en gang har lett etter klistremerkene for å finne de råeste platene :P Veldig interessant å se dagens metode for å sensurere, med dagens viktigste våpen, penger.

  I dag tenkte jeg at skulle sjekke ut bandet med det superlange navnet som dere anbefalte, men med min scatterbrain, så husker jeg ikke noe av navnet. Og på linken Se lydverket om igjen, finnes kun forrige sesongs lydverket…
  Noen som husker navnet på bandet som ble anbefalt?

 3. @Hege: Bandet heter The Phenomenal Handclap Band
  Nå har vi også fått ut gårsdagens sending som du kan se om igjen når som helst:http://www.nrk.no/lydverket/se-hostpremieren-pa-lydverket-her/

 4. Hege sier:

  Takk for svar, nå er det rett til Piratebay, eh Platekompaniet :P

Legg igjen en kommentar