Lydverket ut til folket!

Lydverket skal sende fra Internasjonalen – Asbjørn Slettemark er i himmelen.

Skrevet av:
Publisert 10:35 15 september, 2009
asbjc3b8rn3

Foto: Sebastian Ludvigsen

Fra høsten av kommer Lydverket til å sende fra Internasjonalen på Youngstorget i Oslo. Programleder Asbjørn Slettemark mener det er som å komme til himmelen.

Det er ikke bare ny programleder denne sesongen av NRK Lydverket. Asbjørn Slettemark kommer nemlig til å være omgitt av helt nye kulisser når sendingene starter onsdag 30. september. Lydverket har bestemt seg for å flytte inn i annen etasje på konsertstedet Internasjonalen i Oslo, etter fem år med omflakkende tilværelse på Marienlyst og rundt i byen.

- Det blir utrolig kult å flytte Lydverket til Youngstorget, midt mellom noen av de beste konsertstedene i både Oslo og Norge, sier programleder Slettemark.

- Fra Oslo Spektrum nede i gaten  med alle monsterkonsertene der, via institusjonene Sentrum Scene og Rockefeller til mindre steder som Mono og Revolver. At to av mine favorittbutikker, Big Dipper og Tiger, ligger rett rundt hjørnet er også helt strålende. Lydverket har på en måte kommet hjem der programmet hører hjemme, og jeg kan handle plater i lunchen, fortsetter han og legger til:

- Jeg får si som Ron Burgundy: ”In other words: I am in heaven”.

Sendingene blir spilt in ”live on tape”, og tas opp dagen før de sendes på TV med publikum, band og gjester i annen etasje på Internasjonalen. Et av målene med omleggingen er at det skal gjøre sendingene mer aktuelle enn tidligere, hvor reportasjer har stått i fokus.

- Vi beholder de gode, dyptpløyende reportasjene som Lydverket gjør bedre enn alle andre, men skal ha både mer nyheter, gjester og debatt i studio, og ikke minst liveband på besøk, forteller Slettemark.
- Endringene i formatet vil nødvendigvis gi litt endringer i innholdet, blant annet gjennom at vi får besøk av artister og gjester som er aktuelle i nyhetsbildet. Musikkmessig kommer vi til å fortsette å dekke allslags rock og pop, fra undergrunn til listetoppere, og norske helter som internasjonale pioneerer.

Også Lydverkets prosjektleder Åslaug Sem er strålende fornøyd med programmets nye profil.
- Vi har de siste 15 sesongene gjort mindre forandringer i konseptet, men nå syns vi det var på tide med en skikkelig stor forandring. Og en morsom en!, sier Sem.

- Ved å lage tv-sendingen sammen med et musikkinteressert publikum og  servere både dem og TV-seerne live musikk og intervjuer fra en av hovedstadens viktige klubber, er vi sikre på at vi ender opp med både mer energi i sendingene og et langt mer givende forhold til alle der ute som elsker musikk like mye som oss, sier hun.
Lydverket satser på å ha minikonserter med norske og utenlandske artister hver sending.
- I og med at lokalene ikke tar mer enn hundre publikummere blir disse konsertene  veldig eksklusive, avslutter Sem.

For å være en del av Lydverkets opptak og minikonserter må publikum hente billetter i Internasjonalens første etasje mellom 17:00 og 19:00 opptaksdagene. Publikum slippes inn til Slettemark og co. kl. 21:00. Inngang er gratis og aldersgrensen er 20 år. Har du spørsmål send oss en mail på lydverketpublikum@nrk.no
Radiosendingene sendes fortsatt fra Marienlyst , mellom  20:00 og 21:00 fra mandag til torsdag.

Tags: , , , , , ,

Del "Lydverket ut til folket!"
 

6 kommentarer på “Lydverket ut til folket!”

 1. Chris Haaland sier:

  Gledelig!

 2. Kim von Klev sier:

  Når har Ljudverket sesongpremiere på televisjon igjen? Det er et spørsmål jeg har lurt på lenge.

 3. Kim: vi har sesongpremière onsdag 30. september. Det blir fint å komme igang.

 4. magne g. sier:

  herlig med «anchorman»-sitat :D

  og nytt hjem! gratulerer.

 5. tom andre sier:

  wowee! Dette blir gøy :)

 6. Ole J. sier:

  Dette var en gledelig nyhet. Må nesten se på muligheten til å skaffe meg billett til noen av sendingene i høst. Kommer det noen oversikt over kommende gjester/band slik at en kan planlegge litt?

Legg igjen en kommentar