Se høstpremieren på Lydverket her!

Se Lydverkets sesongpremiere her!

Skrevet av:
Publisert 15:53 1 oktober, 2009


Vi har flyttet. Vi har ny programleder. Vi har Ray Davies, Jaa9 og Onkl P, Metallica, Anthrax, Megadeth, Akon, Flo Rida, Tipper Gore, Espen Beranek Holm og flunkende nytt materiale fremført live av Ingrid Olava med band.

Endelig er vi i gang på TV. Og du kan fortsatt se sendingene her på nrk.no/lydverket. Slik skal det være!

I år er det 25 år siden koner av høytstående, amerikanske politikere gikk sammen og startet sensurorganisasjonen PMRC. Målet var å fjerne stygge ord og nakne kropper fra musikken. Lydverket har sett nærmere på hvorfor disse ikke lyktes i å kneble artistene, mens dagens artister selv velger å luke bort det støtende innholdet.

Da The Kinks ble innsatt i Rock and Roll Hall of Fame i 1990, ble Ray Davies, bandets frontfigur og låtskriver, beskrevet på følgende måte: «almost indisputibly rock’s most literate, witty and insightful songwriter.» Og da Lydverket møtte den relativt mediesky stjernen i hans studio i London, ble det fort klart at Davies ser en rød tråd gjennom en låtskriverkarrière som har resultert i popklassikere som «All Day And All Of The Night», «Lola», «Waterloo Sunset» og «You Really Got Me». Det handler om en skadet ryggrad, en brukket kjeve, et skudd i leggen. Det handler om å snu livets kilevinker til sin fordel.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Del "Se høstpremieren på Lydverket her!"
 

6 kommentarer på “Se høstpremieren på Lydverket her!”

 1. sneik sier:

  snasent program, men dere må virkelig gjøre noe med bakgrunnsstøyen. alle stemmene blir stressende i lengden.

  og det kommer fra en som spiller black metal.

 2. AxelB sier:

  Vet ikke jeg fikk litt «Rondo»-følelse av dette. «Nå er vi hippe og kule og henger i puben», liksom

 3. Doug sier:

  Tusen takk for at dere tok til fornuften. Konseptet kan man mene hva man vil om, men det viktigste var tross alt å velge en programleder som er over middels interessert i musikk. Det ga fysisk ubehag å se forrige sesong.

 4. kristian sier:

  nye lydverket sugde. sorry folkens, men dette føltes som to skritt tilbake.

 5. Lone sier:

  Enig med «Doug». Likte programlederen, selve programmet var litt tamt

 6. anders sier:

  altså dette var jo første episoden, så man får slakke litt på tauet, men sensurdelen var rimelig tam. dee snyder-materialet og beranek har jo alle hørt og sett før. nrk2 sendte da nylig en dokumentar om sensur, gjorde de ikke? dee grusa jo hele prmc i den talen sin, som er noe av det mer underholdende jeg har sett, men det fikk vi ikke sett noe av, bare at han sa: «nå skal jeg holde en tale» *kutt*. merkelige greier. og hvorfor skal anne gunn være med? det er svært sjelden hun melder noe av verdi. det er da nok damer som har noe å melde, hvorfor skal man bare sirkelere tamme dagblad-journalister? stå på og bittelitt skjerpings!

Legg igjen en kommentar