Kurt Feldman (t.v.) og Kip Berman foran hjemlige Brooklyn-vegger - på Comfort Hotel i Trondheim. (Foto: Amund Grepperud, NRK P3)

Kurt Feldman (t.v.) og Kip Berman foran hjemlige Brooklyn-vegger - på Comfort Hotel i Trondheim. (Foto: Amund Grepperud, NRK P3)

Par i hjerter

Med The Pains Of Being Pure At Heart og The Depreciation Guild har Kurt og Kip gitt oss noe av vår favorittmusikk de siste par årene. Vi har møtt dem.

Skrevet av:
Publisert 18:06 25 august, 2010

Forrige uke var Lydverket-elskede The Pains Of Being Pure At Heart og The Depreciation Guild blant de mange som gjestet Trondheim i anledning Pstereofestivalen. Vi huket tak i The Pains’ frontmann Kip Berman og Kurt Feldman, som i tillegg til å spille trommer i samme band også er gitarist og vokalist i The Depreciation Guild.

Hele intervjuet har du her, inkludert Feldmans tanker om å balansere to ulike bandprosjekter: Pains of Guild Lydverket 250810 del 1 Pains of Guild Lydverket 250810 del 2

Berman kommer med gledelige nyheter til de som venter på oppfølgeren til fjorårets kritikerroste debutalbum fra The Pains Of Being Pure At Heart: Sommeren har blitt brukt til å spille inn plate.

Mer dynamisk ny plate
- Jeg tror den nye plata på en merkelig måte er tyngre enn før, sier han.

- Den er mye mer dynamisk og har en mer 90-talls amerikansk gitar-lyd – som Smashing Pumpkins. Sånn sett er den litt mer ambisiøs. Samtidig tror jeg kjernen av hva vi er alltid er enkle popsanger, så jeg vet ikke om andre kommer til å merke det like mye som oss. Vi har bare skrudd opp volumet litt.

Han mener den relativt unge gruppa nå har funnet et mer eget sound enn hva de hadde til å begynne med.

- Det er alltid i utvikling, men jeg synes likevel det høres ut som oss når jeg hører på det eldre materialet. Da vi begynte var vi nok litt overbegeistret for et par plater som vi hadde skikkelig lyst til å høres ut som, men det er bare naturlig å ville høres ut som bandene du elsker når du skriver låter i et band for første gang.

Med og uten trommemaskiner
Det var først etter en stund Feldman ble en del av Pains-familien, men da var han og Berman allerede godt kjent. I tillegg til å dele bosted spilte deres respektive band stadig felleskonserter. Så langt hadde imidlertid begge bandene holdt seg til trommemaskiner.

-  Før The Pains… hadde jeg faktisk aldri spilt trommer i noe band, selv om jeg alltid hadde hatt trommesett i oppveksten, forteller Feldman.

- Da Kurt ble med åpnet musikken seg virkelig opp, både når det gjelder det elektroniske og det organiske, mener Berman.

- Jeg er elendig til å programmere trommemaskiner, og vi spilte med bokstavelig talt én trommerytme til alle låtene. Jeg tror virkelig det har gjort oss i stand til å gjøre mye mer med følelsen og dynamikken i musikken.

Les også: The Pains Of Being Pure At Heart på Pstereo.

11. september spiller The Depreciation Guild på Phonofestivalen i Bergen, dagen etter på Garage i Oslo.

Tags: , , , , ,

Del "Par i hjerter"

Legg igjen en kommentar