Slik får vi ikke se John Lydon og Sex Pistols under årets sommerleker i London. Foto: Scanpix/AP/Balazs Mohai

Slik får vi ikke se John Lydon og Sex Pistols under årets sommerleker i London. Foto: Scanpix/AP/Balazs Mohai

OL ville sensurere Sex Pistols

- De ville gjerne ha oss, men på helt feil premisser, sier frontmann John Lydon.

Skrevet av:
Publisert 13:23 4 mai, 2012

Sex Pistols relanserer albumet Never Mind the Bollocks som fyller 35 år i år.

Sex Pistols relanserer albumet Never Mind the Bollocks som fyller 35 år i år.

Tidligere denne uken ble det klart at Duran Duran skal spille på åpningsshowet under årets olympiske sommerleker i London med blant andre Snow Patrol, Stereophonics og Paolo Nutini. Men det kunne fort ha vært det innflytelsesrike punkrockbandet Sex Pistols som sto der i stedet. Nylig uttalte frontmann John Lydon seg til billboard.com om hvorfor bandet valgte å trekke seg fra det som kunne blitt nok en gjenforeningskonsert for det kontroversielle 70-tallsbandet.

- De ville gjerne ha oss, men på helt feil premisser, sier frontmannen i Sex Pistols, bedre kjent som Johnny Rotten.

- Ærlighet har alltid vært noe av det viktigste for Sex Pistols. Hvis man skal begynne å sensurere ordene i sangene våre, så ville det vært å drepe den ærligheten, og jeg kunne ikke ha tolerert det. Jeg sa til dem at jeg ikke vil ha noe med dem å gjøre når det er en slik verden vi lever i.

Les også: Tidenes beste punklåter | Da punken kom til Norge

Selv om Sex Pistols på 70-tallet bare hadde en aktiv fartstid på rundt tre år, og med kun albumet Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols på samvittigheten, så regnes bandet av mange for å være det definitive engelske punkrockbandet som startet punkbevegelsen i Storbritannia. Bandet opplevde ofte kontroverser rundt konserter, oppførsel og språkbruken i låtene sine, som av mange ble sett på som et angrep mot det britiske monarkiet og på britisk nasjonalisme. Selv om John Lydon ikke vil fortelle akkurat hva London-OL ville sensurere hos bandet, så er det grunn til å tro at dette innebar låter som ”God Save The Queen” og ”Anarchy in the U.K”, som gjenspeiler mye av denne kritikken Sex Pistols står for.

- Menneskets største følelse av mestring går gjennom språket, og det er gjennom språket vi kan kommunisere abstrakte tanker. Man kan ikke sette et negativt fortegn ved et ord, og man kan ikke begrense noens vokabular. Du kan selvfølgelig le av noen som bruker et ord feil, men du kan ikke mislike dem for det.

Sex Pistols spilte på Pingvin Club i Oslo 20. juli 1977. Foto: Scanpix/NTB/Henrik Laurvik

Sex Pistols spilte på Pingvin Club i Oslo 20. juli 1977. Foto: Scanpix/NTB/Henrik Laurvik

John Lydon sier samtidig at han syns verden har blitt mer konservativ enn den var på 70-tallet, og er redd for bivirkningene i Storbritannia etter at OL er ferdig.

- London kommer til å sitte igjen med en enorm gjeld så snart lekene er avsluttet, og både prisene og skattene kommer til å gå kraftig opp. Jeg ser allerede nok arbeidsledighet og penger som sløses bort, vi trenger ikke mer av det, avslutter John Lydon.

Etter at Sex Pistols ga seg første gang i 1978 dannet Lydon bandet Public Image Ltd. 28. mai slipper de låten ”One Drop”, som blir den første nye Public Image Ltd-låten på 20 år. Senere i år kommer også bandets niende album, This is Public Image Ltd, før Lydon har planer om å relansere Sex Pistols legendariske album Never Mind the Bollocks, som feirer 35 år til høsten.

Tags: , , , ,

Del "OL ville sensurere Sex Pistols"
 

5 kommentarer på “OL ville sensurere Sex Pistols”

 1. Go Johnny,go Johnny… (Tumbs up).

 2. Ed Safinn sier:

  SEX PISTOLS FOREVER!

 3. Anonym sier:

  Skremmende at Pistols i det hele tatt vurderte å stille opp for OL-pampene…godt de tok til vettet. Duran-Duran er nok mer passende :-)

  • Anonym sier:

   Slapp av! Jonny Rotten spiser ikke snitter – uansett hvor høye de er.
   Dette er nok heller «kreativ journalistikk», eller naive OL-pampers fantasier.

 4. Anonym sier:

  Sex Pistols som underholdningsinnslag, under OL?!
  - Noen må ha fått i seg for mye sjampanje og kaviar.

Legg igjen en kommentar