Forfatter Trygve Mathiesen foran 51 av de drøyt 200 som så Sex Pistols på Pingvin Club i Oslo - 33 år etter.

Forfatter Trygve Mathiesen foran 51 av de drøyt 200 som så Sex Pistols på Pingvin Club i Oslo - 33 år etter.

Da punken kom til Norge

Jahn Teigen var der, Kurt Bakkemoen var der, Terje Rypdal var der, og Olav Klingen fra Great Garlic Girls var der òg. Nå er lista over de som så Sex Pistols i Oslo i 1977 klar.

Skrevet av:
Publisert 10:00 11 september, 2010

Det er mange av oss som har hørt historiene; om onkelen, kompisen eller et perifert bekjentskap som var til stede da Sex Pistols spilte i Norge i 1977. Punklegendene besøkte både Oslo og Trondheim den sommeren, men det er konserten på lille Pingvin Club i Oslo som virkelig har gått inn i historien.

Nå har Trygve Mathiesen skrevet bok om Oslobesøket han selv var for ung til å få med seg – blant annet for én gang for alle å slå fast hvem det var som egentlig var til stede den kvelden.

Vi møtte ham sammen med Pingvin-publikummer Paul Værlien (senere vokalist i Hærverk og Babij Jar) på Galleri Map, som fram til 19. september viser bilder fra den samme konserten.

Hør saken her: Sex Pistols Pingvin 1977

Musikken i innslaget er fra Trondheimskonserten Sex Pistols holdt på Studentersamfundet kvelden etter. Flere historier, og ikke minst navnene på mer eller mindre alle som var tilstede på konserten, finner du i den ferske boka ”Banned In The UK – Sex Pistols Exiled To Oslo 1977”.

Jammen har vi ikke et eksemplar å dele ut – alt du må gjøre er å sende en mail til lydverket@nrk.no med svar på følgende spørsmål:

Hvilken person har vært med i både Hærverk og Turboneger?

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Da punken kom til Norge"
 

9 kommentarer på “Da punken kom til Norge”

 1. Dunke sier:

  Det var voldsomt så mye reklame NRK skulle gi denne boka til denne Mathiesen, som ellers helst profilererer seg som en norsk Kurt Westergaard – svært lite punk over det!

  • Jeg er tøff sier:

   Statsmedia er like kjøpt og betalt som vår dukkeregjering som dikteres fra Brüssel.

  • Hans sier:

   Jepp, helt enig der!
   ER dritt lei av at den mannen som ser ut til å ha et heller tvilsomt menneskesyn liksom har fått monopol på pønkihistoria i norge!
   Patetisk hele greia, og fjernt fra hva det handla om ;)

 2. Marius Asp sier:

  Øy, folkens. Håper ikke jeg må sitte utover natta og moderere kommentarfeltet her.

  Ingen har monopol på noe som helst, men dette er nå en gang den eneste dokumentasjonen av Sex Pistols’ Oslo-konsert som har vært verdt oppmerksomhet fram til nå. Så får det heller være at Mathiesen har enkelte synspunkter som helt åpenbart er kontroversielle (og, også for enkelte av oss i Lydverkets storredaksjon, i overkant unyanserte). Vi kan og bør skille snørr og bart.

  God lørdag videre!

  Marius

 3. Sid sier:

  Det er jo et lite land det her da. To journalister og et par pils, så er nok reklame for boka di på statskanalen i boks.

 4. Larse sier:

  Er det andre grunner til at Oslo-konserten regnes som legendarisk, og Trondheim-versjonen ikke, enn at førstnevnte altså gikk for seg i Oslo?

  Jeg vet ikke, så gjerne informer meg.

 5. [...] Hvem var på Sex Pistols-konserten? [...]

 6. Ruben Gran sier:

  Grattis, Jan Richard. Signert bok er på vei i posten. For, helt riktig, har Harald Fossberg vært med i både Hærverk og Turboneger. God lesning!

Legg igjen en kommentar