Se & Hør ny låt fra Katzenjammer

Den nye singelen «Demon Kitty Rag» slippes på mandag, men allerede nå kan se og høre den her.

Skrevet av:
Publisert 10:53 8 juni, 2009
Katzenjammer (foto: Promo)

Katzenjammer (foto: Promo)

Katzenjammer har tatt mål på seg å legge verden for sine føtter. Det skal gjøres blant annet ved hjelp av det de selv kaller «en gedigen sommerturné», etterfulgt av internasjonal lansering av det spellemannprisnominerte albumet Le Pop. På den internasjonale utgaven av skiva har bandet lagt til enda en låt, kalt Demon Kitty Rag. (se video inni posten) Låta slippes som singel i dag og ligger allerede ute på myspace.

Selvom låta omtales som «ny» i et presseskriv fra bandet, vil trofaste fans allerede være kjent med den ettersom den «allerede er en livefavoritt og sommerslager.» Låta har nemlig vært en fast del av reportoaret en god stund, blant annet da Katzenjammer sto på scenen i O2 Arena som oppvarmer for Keane. Lydverket fulgte dengang med bandet til London, og kan derfor presentere en liveversjon fra en av Nord-Europas største innendørsarenaer.

Den internasjonale lanseringen tas hånd om av det annerkjente plateselskapet Nettwerk Recordings, som allerede har norske Datarock og Hanne Hukkelberg i stallen. Skiva skal etter planen slippes i utlandet over sommeren, men i Norge slippes den allerede 15. juni. Bandet har altså en travel sommer foran seg, med både plateslipp og turnéring – sjekk ut hvilke festivaler de spiller på i Lydverkets ultimate festivalguide!

I forbindelse med singelslippet, holdes det en akustisk releasekonsert i morgen (tirsdag 9. juni) på Fretex i Markveien klokken 16.30.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Se & Hør ny låt fra Katzenjammer"
 

7 kommentarer på “Se & Hør ny låt fra Katzenjammer”

 1. snahp sier:

  Uffda….
  Forvirra blikk fra publikum (3’45″) og såvidt en høflig applaus tilslutt bekrefter vel ikke akkurat påstanden deres om en livefavoritt og sommerslager…
  «Sjarmerende skranglete» var ikke nok i forrige runde, så hadde vært lurt å kunne spille litt reinere og tightere nå kanskje?

 2. Klaas Snoek sier:

  Sant skal sies, Snahp;
  Dette er et opptak fra Katzenjammers første opptreden i England, nærmere bestemt O2 Arena i London, der bandet spiller foran 20.000 engelskmenn som har betalt for å se et helt annet band – Keane. Så hvis publikum ser forvirra ut, så er det antakeligvis fordi de hadde ventet noe mer «Keane’sk» fra oppvarmingsbandet. Sånn sett er vel ikke dette klippet egnet til å bedømme hvorvidt det er en livefavoritt eller ikke.

 3. snahp sier:

  Fair enough..!
  Men Keane er forøvrig det mest oppskrytte og kjedeligste jeg har hørt fra England siden James Blunt (eller, de kom ganske likt egentlig. Hmm, tilfeldig?), så jeg forstår enda mindre nå av hva folk var der for. ;)

  Og Katzenjammer er da morsomme nok de, men a) jeg tror ikke den låta er en «livefavoritt og sommerlager» hos noen andre enn bandet selv (til og med sakset fra eget presseskriv), og b) jeg tror det er fare for at det som sjarmerte mange i forrige runde vil irritere mange flere i denne runden. Men håper selvfølgelig på det beste!

 4. Klaudia Mortiz sier:

  @ Snahp:
  Du blir med andre ord ikke å finne på Norwegian Wood på Søndag?? ;)

 5. Steve Tiss sier:

  Er den del anstrengte smil fra bandet selv, det tyder vel på at de kanskje ikke føler seg helt bekvemme der de står.

  Dette fungerer heller dårlig, på akk så mange områder.

 6. Køl sier:

  Jævli lang låt

 7. Marion Berge sier:

  Dette er min absolutte favorittsang! Jeg blir ikke lei. Og til dere som ikke liker den; Takk og lov for at alle ikke skal måtte høre på det samme mølet (les: Coldplay).
  Godt noen av oss tør være gal og annerledes!
  Katzenjammer er forøvrig utrolig talentfulle. Dere rocket vilt på Fusion i Tyskland i år! Elsker dere! Hilsen en stor fan!

Legg igjen en kommentar