John Olav Nilsen & Gjengen - Øyafestivalen 2010. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

John Olav Nilsen & Gjengen - Øyafestivalen 2010. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Ny låt fra John Olav Nilsen & Gjengen

John Olav Nilsen & Gjengen slipper singel med Nils Bech. Hør historien bak samarbeidet her – og hele låten i kveldens Lydverket på P3!

Skrevet av:
Publisert 16:37 25 januar, 2012
Vinterkarusell er en så kalt «one off»-singel, en liten gave til fansen mens vi venter på John Olav Nilsen & Gjengen sitt tredje album som etter planen slippes i september.

- På 80 tallet, med The Smiths og New Order for eksempel,  ga folk ut låter bare fordi de ville gi ut en låt, en singel. Alt trenger ikke alltid være til et album, forteller Nilsen til Lydverket.

Navnet «Vinterkarusell» er hentet fra tittelen på et årlig langdistanseløp John Olav Nilsen deltok på i barndommen.

- Jeg var en god langdistanseløper. Da jeg var liten tok min far meg med ut på dette løpet, vi løp til vi kom i mål og spyttet blod.

Hør John Olav snakke om låtnavnet:

john olav om vinterkarusell

Valget av duettpartner er noe overraskende for mange av oss. Nilsen har siden platedebuten i 2009 fått mange henvendelser fra musikere som ønsker å samarbeide. Valget falt denne gangen på den klassisk skolerte vokalisten Nils Bech, som her synger på norsk for første gang. Bech er kjent fra bandet Snuten og solodebuterte med albumet Look Back i 2010.

- At vi skulle jobbe med en klassisk utdannet solist er helt hinsides, men det er også det som har gjort dette spennende. Det er ingen som liker å danse den samme gamle dansen hver kveld.

Hør John Olav snakke om Nils Bech:

john olav om nils

Hør John Olav snakke om å være personlig i musikken:

john olav om å være personlig

Låten «Vinterkarusell» hører du i Lydverket på P3 kl.20.03 i kveld!

NB! Pga restriksjoner i forhold til Nrks avtale med IFPI, paraplyorganisasjonen for de internasjonale plateselskapene, er det ikke musikk i dette innslaget. Lydverket har heller ikke anledning til å publisere låten. Les mer om avtalen her.

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Ny låt fra John Olav Nilsen & Gjengen"
 

3 kommentarer på “Ny låt fra John Olav Nilsen & Gjengen”

  1. [...] av: Redaksjonen Publisert 12:50 6 februar, 2012 Del 0 Forrige måned hadde Lydverkets radiosending premiere på “one off”-samarbeidet mellom John Olav Nilsen & Gjengen og Nils Bech. [...]

  2. [...] forrige plate har både John Olav og Gjengen drevet med utenomsportslige ting. Singelen “Vinterkarusell” med Nils Bech viste en annen side av bandet, mens John Olavs samarbeid med svenske Kristian Anttila på singelen [...]

Legg igjen en kommentar