Ny Kristiansand-festival på trappene

  Kristiansand har fått en ny festival etter at Quart gikk dukken. Men den er også  Quart’ens rake motsetning. I fjor høst ble det klart at Quart-festivalen ble slått konkurs, etter at investor Arild Buli hadde forsøkt å gjenreise landets mest kjente festival. Selvom Buli i september meldte at han ikke hadde gitt opp håpet om å […]

Skrevet av:
Publisert 15:37 17 mars, 2010

Popfest 

Kristiansand har fått en ny festival etter at Quart gikk dukken. Men den er også  Quart’ens rake motsetning.

I fjor høst ble det klart at Quart-festivalen ble slått konkurs, etter at investor Arild Buli hadde forsøkt å gjenreise landets mest kjente festival. Selvom Buli i september meldte at han ikke hadde gitt opp håpet om å arrangere Quart også i år har det økonomiske rotet og rettsakene i kjølvannet av fjorårets festival gjort det praktisk umulig. Men Krisitiansand står ikke uten festival i år av den grunn.

I går ble det nemlig klart at et ny og intim festival startes i Kristiansand. Popfest vil gå av stabelen 11. og 12. juni, og festivalen retter seg mot alternative musikkmiljøer. I pressemeldingen skriver festivalen at de har som mål » å vise så mange som mulig at det faktisk finnes et alternativ til listehits hvis man har lyst til å høre på såkalt pop.»  Simen Herning, som blant annet spiller i bandet My Little Pony, er DJ i Get Dancy (som spilte et DJ-sett for oss i forrige uke) og tidligere har booket til studentscenen Betong i Oslo. Det synes altså som verken Slash eller Fergie blir å se i Kristiansand i år. Derimot har festivalen allerede booket Moddi som tidligere i år suste inn på Topp ti på VG-lista. I tillegg er det klart at nederlandske Daily Bread blir det andre av i alt ti band som vil stå på scenen på festivalens andre dag. Billettpris? 400 kroner for to dager.

Her kan du lese anmeldelse av Moddis Floriography

Her kan du se hvordan det gikk da vi ble med Moddi hjem til nord:

 

Tags: , , , ,

Del "Ny Kristiansand-festival på trappene"
 

2 kommentarer på “Ny Kristiansand-festival på trappene”

  1. bla sier:

    Teit med 20-års aldersgrense. Spør du meg, burde det ikke være aldersgrense på festivaler i det hele tatt.

  2. Joachim sier:

    20 års grense på det arrangementet med det navnet*?

    Gleder meg til å se hvordan den politikken slår ut…

Legg igjen en kommentar