Har ennå ikke gitt opp Quart

Arild Buli mener fortsatt det kan bli Quart neste år.

Skrevet av:
Publisert 9:24 7 oktober, 2009
Quartsjef Arild Buli (foto: Asbjørn Odd Berge/NRK)

Quartsjef Arild Buli (foto: Asbjørn Odd Berge/NRK)

«Jeg gir meg ikke før vi er i skifteretten» sa Quarts hovedinvestor Arild Buli til Lydverket tidligere i høst. Det var tydeligvis ikke lenge nok, for Quart-sjefen holder fortsatt døra åpen for mer festival.

Veien har vært lang og humpete for Arild Buli siden han kjøpte opp konkursboet etter Quartfestivalen for et år siden. Etter at det ble kjent at årets festival gikk 30 millioner i underskudd kulminerte problemene i går, da selskapene Quart Event og Quart Service ble slått konkurs etter begjæring fra ansatte med utestående lønnskrav.

Eierselskapet Quart Holding er imidlertid fortsatt i behold, og til Lydverket sier Buli at han ikke har gitt opp Quart.

- Nei, jeg har jo ikke det. Vi lever ennå, og prøver å kanskje tenke på noe videre. Men vi er avhengige av å få inn nye investorer.

Selv om Buli skulle lykkes i å skaffe pengene han så langt ikke har klart, vil han møte motbør: Olav Sylte, advokaten som representerer de ansatte i konkursbegjæringen, mener Quart-navnet bør selges som en del av konkursoppgjøret.

Klarte ikke innfri løfte
Buli har flere ganger garantert at alle involverte skulle få hva Quartfestivalen skyldte dem, men det har altså ikke lyktes.

- Alle kom til å få pengene sine, det var det jeg visste der og da. Men når man er blakk, så er man blakk. Teknisk sett er det vel ikke noe mer å hente.

- Følte du ikke da du ga det løftet at det var en mulighet for at du kunne bli blakk?

- Det var et like stort sjokk for meg som for alle andre. Jeg tenkte at jeg ikke trengte mine penger tilbake igjen, og dermed trodde jeg det var nok penger i kassa.

Av Quarts underskudd på 30 millioner dekkes nemlig omtrent halvparten inn av Bulis personlige investering.

- Jeg satt på verdier for 15-20 millioner privat, så jeg tenkte ut fra mitt eget regnestykke at jeg ihvertfall kunne bidra med 8-10 millioner årlig i underskudd et par år. Og det var jo det største vi hadde vært borte i av underskudd tidligere.

- Har litt feil selv
Buli mener nye Quart ville gått i null om 2-3 år, dersom de hadde fått inn midlene de budsjetterte med. Som tidligere skylder han på manglende økonomisk støtte og negativ medieoppmerksomhet for at det gikk så galt.

- Du tror ikke det kan skyldes noen valg dere gjorde med tanke på profil og booking?

- Jo, det må jeg få sagt. Selvfølgelig har vi litt feil selv her. Vi skulle nok hatt et helt annet, mye merselgende navn som første slipp.

Quart la mye i dette første slippet, Slash & friends. Vennene til den tidligere Guns’n'Roses-vokalisten tok det lang tid før noen fikk vite hvem var, og festivalen selv hadde kun blitt forespeilet muligheter.

- Slash, Ozzy og de andre potensielle på den lista hadde virkelig gjort underverker hvis vi hadde fått full pakke den dagen.

- Føler du at du ble lovet mer enn det du fikk?

- Både ja og nei, for det var jo ikke noe sikkert. Vi fikk vel 20 navn som var potensielle.

Hadde troa til siste slutt
Buli sier han helt til det siste har jobbet med å få inn friske penger til Quart, også gjennom salg av de nå konkursrammede selskapene.

- Men der var gjelden så stor at vi innså at ingen vil være med å dekke inn gammel moro.

- Når skjønte du løpet var kjørt?

- Det skjønte jeg i går.

- Du trodde fram til i går at du skulle klare å få det til å gå?

- Ja – og Quart er jo ennå ikke dødt, understreker Buli.

Tags: , ,

Del "Har ennå ikke gitt opp Quart"
 

1 kommentar på “Har ennå ikke gitt opp Quart”

Legg igjen en kommentar