Musikkbyen Mexico City

2300 meter over havet, omringa av ørken og fjell på alle kanter, ligger Mexico City, en av verdens aller største byer. Men selv om det bor over 21 millioner mennesker her, har de fleste utenfor landet svært begrensa kunnskap om hva som skjer der, populærkulturelt sett. Nå kan det se ut som om det er […]

Skrevet av:
Publisert 14:15 24 april, 2008

Inni tåka her er det noe på gang

2300 meter over havet, omringa av ørken og fjell på alle kanter, ligger Mexico City, en av verdens aller største byer. Men selv om det bor over 21 millioner mennesker her, har de fleste utenfor landet svært begrensa kunnskap om hva som skjer der, populærkulturelt sett. Nå kan det se ut som om det er i ferd med å endre seg.

De siste året har en ny musikkscene begynt å røre på seg i Mexico City. Bevegelsene har fått gehør også utenfor landegrensene. Musikken er så bra at vi har dratt dit for å vise frem indiescenen i byen.

I bydelene Roma og Condesa popper det opp band som padder på en regnvåt vei. Utøverne er unge, velutdannede og fra landets middelklasse. Historien om indiescenen i Mexicos hovedstad er en historie om de som har råd til å drive med musikk. Som har sett seg lei på at meksikanere forbindes med store gitarer, sombreros og tequila. For de er mye mer en det.

Silverio - en av mange indiepionerene i Mexico City (foto: Myspace)

På onsdag sender Lydverket første del av serien Musikkbyene. De neste seks ukene kan du bli med til Accra, Reykjavik, London, Nashville og Seattle. Men aller første stopp er altså Mexico City.

Du venter naturligvis i åndeløs spenning på at det skal bli onsdag og klokka skal slå 23.15. Og mens du gjør det, kan du sjekke ut noen av banda, som vi presenterer her på siden.

[myspacetv 15749026]

Chikita Violenta er et av indiescenens mest etablerte band. Det dreier seg om et knippe stødige menn i 30-åra som har spillt sammen siden ungdomsskolen.

Chikita Violenta – The Last Film

På årets South By Southwest spilte de for andre gang. På nettsiden der ligger en fullstendig biografi. Bandet har også vært lista på studentradioen i Bergen(!); et slags ministeg på veien til internasjonalt gjennombrudd?

[youtube On6HVVyfYII]

Mer av Chiktia Violenta får du på Lydverket: Musikkbyen Mexico City, onsdag 30.april kl. 23.15 på NRK1.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Musikkbyen Mexico City"
 

8 kommentarer på “Musikkbyen Mexico City”

 1. Ninanord sier:

  Gleder meg til Mexico City!

 2. Baard Hansen sier:

  Høres spennende ut!

 3. torgeir sier:

  Det her, mine damer og herrer blir saker. Sjekk ut flere mexico tips frem mot onsdag!

 4. Toril G sier:

  En vidunderlig by!!

Legg igjen en kommentar