Moshpit extravaganza

[youtube ybrzxxWDgg4] I sommer har jeg sett mer utagerende dansing en på lenge. Det fantastiske og purunge publikumet på Hovefestivalen sto for det meste av den. Både under Satyricon og Cavalera Conspiracy sine konserter tok publikum rennafart og klaska i hverandre – om og om igjen. Det å danse i overkant brutalt på metal- og […]

Skrevet av:
Publisert 10:13 23 august, 2008

[youtube ybrzxxWDgg4]

I sommer har jeg sett mer utagerende dansing en på lenge. Det fantastiske og purunge publikumet på Hovefestivalen sto for det meste av den. Både under Satyricon og Cavalera Conspiracy sine konserter tok publikum rennafart og klaska i hverandre – om og om igjen.

Det å danse i overkant brutalt på metal- og punkkonserter er slett ikke noe nytt fenomen. Noen vil ha det til at det dukket opp for alvor på klubben The Cuckoo’s Nest i Los Angeles. Ett av banda punkerene dansa mest til der var gode gamle Black Flag.

[youtube zKyVNa3UCNI]

Moshpitene har blitt videreutvikla og blitt mer avanserte. Et av de aller mest avanserte tilskudden på stammen er «Wall of Death«. Her rydder publikum litt plass foran scenen, og så løper de alt de kan inn i hverandre fra hver sin side.

[youtube LHsw4W0Tr0c]

En slags populærkulturell utgave av slaget ved Stirling i 1297. I enkelte kretse skal fenomenet vistnok gå under navnet «Braveheart». Tilfeldig? Neppe.

[youtube xKBJED0iq2g]

Det er ikke bare bare å forstå hva som får ellers oppegående ungdom til å utsette seg selv (og andre) for livsfare på en konsert. Men selv om det kan være litt slitsomt å bli ufrivillig innvolvert i en moshpit synes jeg det er noe vakkert over det hele. Det som om all testosteron, ungdommelig overmot og musikkengasjement møtes i et slags lite fyrverkeri. Og det liker jo alle?

Men nok pjatt. Her er en samling moshpit-høydepunkter. Til inspirasjon i helga. Dans i veg!

[youtube XQW8eb1P3dk]

[youtube _Vp9s0yLBr8]

[youtube _bEbvxBgHBo]

[youtube 3RyHKbCHsSA&]

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Moshpit extravaganza"
 

2 kommentarer på “Moshpit extravaganza”

  1. Ruben sier:

    Yessir. Hove-publikummet var fantastisk. Se enda ei lita video fra Cavalera-pit’en her: http://www.nrk.no/lydverket/the-hove-kids-are-alright/

  2. [...] Mer mosh her! Architects-vokalist og to fans. Foto: Beate Grøndahl/Lydverket [...]

Legg igjen en kommentar