Spill video

Mer My Morning Jacket

Fantastiske My Morning Jacket kommer med nytt album i mai. Hør helt fersk låt, livelåter og se tv-sak her.

Skrevet av:
Publisert 10:57 14 april, 2011

Nå er det ikke lenge igjen til det endelig kommer nytt materiale fra Kentuckybandet My Morning Jacket. 31. mai er i alle fall den amerikanske slippdatoen, og det føles som om det er på tide, for indieorkesteret har tross alt brukt tre år på å ferdigstille Circuital.

Hør det ferske tittelsporet her:

My Morning Jacket – Circuital

Les også: Lydverket kaster terning om «Circuital» i ukens singelyatzi

Men frontfigur Jim James har også hatt andre jern i ilden i mellomtiden. Blant annet har han spilt inn album sammen med M.Ward, Mike Mogis og Conor Oberst under navnet Monsters of Folk.

Se video til Monsters of Folk-låten «Say Please»:

I tillegg har bandet gitt ut en liveplate eksklusivt for iTunes, Live from Las Vegas Exclusively at the Palms, og i forbindelse med Record Store Day i 2009 ga de ut enda en liveplate, Celebración de la Ciudad Natal (spansk for «hometown celebration»), tatt opp under to konserter bandet holdt i sin hjemby Louisville, Kentucky. De har dessuten levert enkeltlåter til andre utgivelser, blant annet til den flotte samleren Dark Was The Night.

Fem album på fem kvelder

I oktober ifjor gjorde My Morning Jacket en helt spesiell konsertserie i New York. Over fem kvelder spilte de sine fem album i sin helhet – ett album hver kveld.

I forbindelse med dette dro Lydverket til New York og møtte bandet. Intervjuet - som ble sendt på tv i høst - kan du se øverst i artikkelen.

Hver uke i mars slapp kvintetten livelåter fra hver av konsertkveldene til gratis nedlasting. Vi tar en titt på bandets albumhistorie:

1. My Morning Jacket debuterte i 1999 med albumet The Tennessee Fire. Bandet har naturlig nok utviklet seg i løpet av de 12 årene de har holdt på, og i begynnelsen var countryinspirasjonen tydeligere enn den har vært de siste årene. Hør sporet »Butch Cassidy» i liveversjon:

My Morning Jacket – Butch Cassidy (live)

2. To år etter debuten var bandet klar med andreplaten  At Dawn. Trommis J. Glenn var med på innspillingen av albumet, men ved utgivelsen hadde han sluttet i bandet. Erstattet var Chris «KC» Guetig, som igjen ble byttet ut med Patrick Hallahan året etter. Her kan du høre liveversjonen av «The Way That He Sings» fra dette albumet:

My Morning Jacket – The Way That He Sings (live)

3. I 2003 slapp My Morning Jacket sin første utgivelse på et større plateselskap. De forlot altså det lille indieselskapet Darla Records til fordel for ATO Records, og albumet It Still Moves ble det første som kom inn på salgslistene i både USA og Storbritannia. Hør det som har blitt en av deres mest kjente låter, »One Big Holiday», live:

My Morning Jacket – One Big Holiday (live)

4. I 2005 tok bandet for første gang inn en ekstern produsent, John Leckie, da de laget sitt kritikerroste fjerdealbum Z. Tidligere hadde grunnlegger Jim James tatt seg av dette selv. Og man kan høre et skifte i bandets sound på denne platen, med blant annet mer bruk av synthesizere. Albumet kan kalles gjennombruddet for bandet, og kom inn på salgslistene flere steder i verden. Hør «It Beats 4 U» i liveversjon:

My Morning Jacket – It Beats 4 U (live)

5. My Morning Jackets eklektiske og foreløpig siste plate, Evil Urges, kom ut for tre år siden. Og bandet fortsatte utviklingen, både i lyd og suksess, etter Z. Selv om det ble mye å leve opp til rent kritikermessig. My Morning Jacket hadde blitt en størrelse å regne med innen indierock, og spilte nå store utsolgte konserter. Blant annet var de headlinere i Madison Square Garden på selveste nyttårsaften. Her får du «Smokin’ For Shootin’» fra Evil Urges:

My Morning Jacket – Smokin’ For Shootin’ (live)

Hjemme i en kirke

Platecoveret på My Morning Jackets kommende plate, Circuital.

Etter å ha spilt inn sine to foregående plater i New York, så har bandet returnert hjem til Louisville, Kentucky for innspillingen av nye Circuital. Det skal ha skjedd i en kirke, sammen med produsent Tucker Martine som blant annet har jobbet med The Decemberists, Sufjan Stevens og R.E.M.

Jim James fortalte Rolling Stone tidlig i mars at dette er den mest live-liknende platen de har gjort, hvor medlemmene stilte seg opp i en sirkel under innspillingen. Og nettopp sirkelformasjonen skal ha vært inspirasjonen bak albumtittelen.

Circuital kommer altså sent i mai, så da er det bare å glede seg.

Tags: , , , , , ,

Del "Mer My Morning Jacket"
 

2 kommentarer på “Mer My Morning Jacket”

  1. Petter sier:

    Fantastisk band, venter fremdeles på at de skal gjøre opp for seg etter at de måtte avlyse Europaturnéen for noen år siden da Jim James falt av scenen.

  2. [...] genierklærte Kentucky-kvintetten My Morning Jacket brukte tre album på å perfeksjonere sin særegne [...]

Legg igjen en kommentar