Men ér det jazz?

Jazzbegrepet er relevant i forhold til både Shining og Jaga Jazzist. Representanter fra begge band diskuterer ymse jazzbegrep på Lydverket P3 i kveld. Shining er aktuelle med kritikerfavoritten Blackjazz om dagen. Metaljazzen deres har ikke skremt publikum heller, snarere tvert imot, da albumet gikk inn på en niende plass på VG-lista i går. På mandag kom […]

Skrevet av:
Publisert 18:02 27 januar, 2010

shiningjaga

Jazzbegrepet er relevant i forhold til både Shining og Jaga Jazzist. Representanter fra begge band diskuterer ymse jazzbegrep på Lydverket P3 i kveld.

Shining er aktuelle med kritikerfavoritten Blackjazz om dagen. Metaljazzen deres har ikke skremt publikum heller, snarere tvert imot, da albumet gikk inn på en niende plass på VG-lista i går.

På mandag kom Jaga Jazzists nye langspiller One-Armed Bandit, også den rost av anmelderne (blant annet Lydverkets). Også den en plate som utvilsomt har et eller annet med jazz å gjøre.

Vi har invitert Jaga Jazzists Lars Horntveth og Shinings (tidligere Jaga) Jørgen Munkeby til en prat om nettopp hvordan banda deres har noe med jazz å gjøre i 2010, og hvor langt man kan eller bør strekke jazzbegrepet.

P3s musikkarkeolog Thomas Felberg inntar dessuten fortellerposisjon i platearkivet, hvor har gir deg historien om hva som skjedde på dagen i dag. Vi skal tilbake til 1973, da Ozzy Osbourne ufrivillig foret en prest med space cakes.

[youtube 17t7GaS0VMw]

Flere Shining-videoer her.

[youtube rb9xLX-ORXk]

Flere Jaga Jazzist-videoer her.

Tags: , , , , , , , ,

Del "Men ér det jazz?"
 

7 kommentarer på “Men ér det jazz?”

 1. Kim von Klev sier:

  Okei. Her skal det lyttes. Kraftig.

 2. Marius Asp sier:

  I morgen spiller Shining live i Musikkredaksjonen på P2. Kl. 15.30. Tune in!

 3. Pål sier:

  Blir dette lagt ut på nett? Vil høre om igjen

 4. Kan høre sendingene om igjen i nettplayeren vår her: http://www.nrk.no/lydverket/radio/

 5. Ruben Gran sier:

  …oG både Shining/Jaga og Ozzy-historien blir lagt ut her de nærmeste dagene.

 6. [...] This post was mentioned on Twitter by NRK Lydverket, Vegard Waske. Vegard Waske said: RT @Lydverket: Men ér det jazz?: Jazzbegrepet er relevant i forhold til både Shining og Jaga Jazzist. Representanter fra begge b… http://bit.ly/92Oodk [...]

 7. hanger sier:

  Er vel samme regla som de som kaller Ulver et metal-band nå for tiden.

Legg igjen en kommentar