Lydverket spanderer: Moddi

Vi spanderer Moddi i et landskap som hører
sommeren til.

Skrevet av:
Publisert 23:15 13 mai, 2009


Allerede på Øyafestivalen 2008, imponerte Pål Moddi Knutsen både hipsternettstedet Pitchforks utskremte journalist og Lydverkets anmelder «med det lyse trekkspillet, kassegitaren, det lyse sinnet og et band som teller venner med fiolin, cello, trommer og bass [...] Han er et naturtalent av de sjeldne».

I juni blir den tidligere Urørt-yndlingen fra Senja i Troms å finne på hjemlige trakter, når han står på scenen under Kråkeslottfestivalen. Hjemlengslen virker forøvrig å være sterk hos unge lovende Knutsen. For da Lydverket skulle spandere en Moddi-låt, var det under forutsetning av at det ble gjort på det stedet i hovedstaden som minner mest om fjæra på Senja.

Resultatet ble låta «Krokstav-emne» på Huk i Oslo, akkompagnert av cello, fiolin og djembe. Teksten er skrevet av Senjadikteren Helge Stangnes og er unik i Moddi-sammenheng, ettersom det er den eneste låta han synger på norsk.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Lydverket spanderer: Moddi"
 

4 kommentarer på “Lydverket spanderer: Moddi”

 1. Sysselmannen sier:

  Utrolig bra!

 2. Mirna sier:

  beste norske for 2010.

  chello!
  det skrives cello..

 3. Klaas Snoek sier:

  Oi, oi, oi!!!
  Cello – det er notert, Mirna.
  Skal rette det med en eneste gang. Det vil si; jeg retter bare til «cello» i det siste avsnittet. Det første er tross alt sakset fra Herr Moslets anmeldelse, så da får han takke seg selv, og stå oppført med skrivefeilen sin til spott og spe for alle Lydverket.nos lesere…

 4. Ingvild sier:

  Elskar dette! <3 nydeleg song, tekst, vokal, cello, trekkspel, fiolin og ja, alt var berre nydeleg og elskbart!

Legg igjen en kommentar