Lydverket elsker: Owen Pallett

Morbid konseptalbum som er snop for ørene. Owen Pallett har tidligere gitt ut to plater under navnet Final Fantasy, men etter trusler fra selskapet bak det kjente dataspillet Final  Fantasy, valgte han å bruke sitt eget navn. Derfor blir Heartland den første platen gitt ut under navnet Owen Pallett. Frem til nå, har Pallett fått […]

Skrevet av:
Publisert 23:00 3 mars, 2010

Owen Pallett (Foto: myspace/Ryan Pfluger)
Morbid konseptalbum som er snop for ørene.


Owen Pallett har tidligere gitt ut to plater under navnet Final Fantasy, men etter trusler fra selskapet bak det kjente dataspillet Final  Fantasy, valgte han å bruke sitt eget navn. Derfor blir Heartland den første platen gitt ut under navnet Owen Pallett.

Frem til nå, har Pallett fått mest oppmerksomhet for å stå bak strykerne til Arcade Fire på det som medlemmer i Lydverkets redaksjon mener er blant tiårets beste plater. For undertegnede, vil nok hans soloplate trolig stå igjen blant dette årets beste plater. Jeg er ofte skeptisk til stormannsgale musikere som lesser på med tung orkestrering, men på Heartland funker dette.

En opplever det mer som et verk enn et album. Og det er nok slik det er tenkt også. For i tillegg til det symfoniske elementet, forteller tekstene i Heartland historien om den ultravoldelige bonden Lewis i landet Spectrum og hans forhold til sin skaper.

Det er sært og det er vakkert. Og, er du så heldig å befinne deg i Oslo den 31. mars, kan du oppleve han live på Victoria Scene.

Del "Lydverket elsker: Owen Pallett"
 

8 kommentarer på “Lydverket elsker: Owen Pallett”

 1. Bjørn sier:

  Denne mannen er et geni. Et av de største. Jeg er glad han har begynt å få litt mer oppmerksomhet, selv om han ikke akkurat har vært ukjent de siste 5 årene.

 2. Jeg anbefaler i samme slengen Vancouver-bandet Gigi (det nye bandet til Nick Krgovich fra No Kids), der Owen Pallett er med på vokal.
  En av de beste låtene ligger gratis her: http://www.stereogum.com/mp3/the-gum-drop/34×2%20Gigi%20-%20Alone%20At%20The%20Pier.mp3

 3. Bjørn sier:

  Owen gjorde bare en gjesteopptreden. Jeg liker Gigi godt, men personlig syntes jeg ikke så mye om sangen Owen synger på.

 4. ingeborg sier:

  GIGI! GIGI!

 5. [...] er det fiolinisten Owen Pallett som skiller seg ut som del av en [...]

 6. [...] som en gullrekke av Kvelertaks hardtslående show stilt opp mot den komplekse fiolinpopen Owen Pallett serverte på Øyanatt. Allikevel er det én opplevelse som står igjen uten sidestykke; nemlig [...]

 7. [...] litt jazz, litt Beach Boys, litt postrock og en dæsj av den typen orkestrert pop som blant andre Owen Pallett sysler med nå til dags.  Norske ører kan høre både Montée, Euroboys, Bigbang, Jaga Jazzist og [...]

 8. [...] Les også: Lydverket elsker Owen Pallett. [...]

Legg igjen en kommentar