Lissie på Elvescenen lørdag. Foto: Per Ole Hagen.

Lissie på Elvescenen lørdag. Foto: Per Ole Hagen.

Lissie - Pstereofestivalen 2011 - Elvescenen

Litt for lite, Lissie

Lissie klarte å gi oss kos på Marinen, men ikke så veldig mye mer.

Skrevet av:
Publisert 21:37 20 august, 2011
Lissie på Elvescenen, Pstereo 2011. Foto: Per Ole Hagen.

Lissie ville mye, men klarte aldri å løfte seg over det koselige og sjarmerende. Foto: Per Ole Hagen.

Lørdag kveld fikk vi oppleve 55 minutter med Lydverket-favoritten Lissie på Elvescenen. Den skandinavisk utseende, amerikanske jenta har ingen problemer med å sjarmere oss i senk til de grader at vi gjerne vil høre mer. I hvert fall i starten.

Les også:

Med sin hese, raspende stemme er hun nesten som en ung, kvinnelig utgave av Neil Young, riktig nok med mye mindre fuzz på gitaren, men mye av den samme attituden.

Hun hadde imidlertid den litt utakknemlige oppgaven å spille rett etter Tallest Man on Earth, som hadde hatt et kjempesett. Dermed skulle hun forsøke å dra fyllesyke festivalgjengere videre opp mot et eventuelt klimaks en regntung lørdag kveld.

Nokså overraskende kom hennes største hit allerede som tredje låt i settet. ”When I’m alone” er en strålende låt og burde kanskje vært spart til noe seinere i det relativt korte settet.

Lissie klarer imidlertid godt å gi oss en masse gode vibrasjoner og har et imponerende band i ryggen. Men det føles aldri som at det ”tar av” akkurat denne gangen.

(Artikkelen fortsetter under bildegalleriet)

Flere bilder av Lissie:

Jeg føler meg rimelig sikker på at 55 minutter med henne på en utendørsscene, ganske tidlig på kvelden, er ganske mye blassere enn om vi hadde fått sett henne på en intim klubb.

Lissie lovpriset Trondheim og lover å komme tilbake etter at hun har gitt ut et nytt album neste år. Vi gleder oss til å se en mer uthvilt og inspirert Lissie på en mer intim scene.

Tags: , ,

Del "Litt for lite, Lissie"
 

11 kommentarer på “Litt for lite, Lissie”

 1. Lise sier:

  Hallo!!
  «Nokså overraskende kom hennes største hit allerede som tredje låt i settet. ”You Make Me Feel” er en strålende låt og burde kanskje vært spart til noe seinere i det relativt korte settet.»

  Du mener nok sangen «When I’m alone» ……ho har ingen sanger som heter ”You Make Me Feel»!! Du må jo kunne navnet på hennes største hit, når du skal skrive en anmeldelse!!! SKJERPINGS!!

 2. Ole sier:

  Helt forferdelig anmeldelse. Dette var en meget god konsert og terning 3 er bare provoserende.

  • Bap sier:

   Anmeldelsen bærer preg av lite kunnskap om artisten som blir anmeldt. Dette minner om en tekst skrevet av en ungdomsskole elev….kreves det ikke noe kunnskap for skrive en anmeldelse for Lydverket? Det er faktisk lov å lese over det man har skrevet FØR det publiseres, et tips fra en lærer til neste gang. Har vært mange rare anmeldelser i sommer…håper dere kommer dere tilbake til vanlig gjenge snart. For dette er for dårlig. Jeg snakker ikke om terningkastet som trilles, det kan jo diskuteres. Men selve anmeldelsen er dårlig skrevet. Fortsetter dette mister Lydverket noe av sin troverdighet…noe jeg ikke vil skal skje…Så ja er ening i, litt skjerpings trengs.

 3. Jan sier:

  «Den skandinavisk utseende, amerikanske jenta har ingen problemer med å sjarmere oss i senk til de grader at vi gjerne vil høre mer.»

  Dette var ganske snodig skrevet.

 4. Vinny sier:

  Tallest man alive? Tallest man on earth, mener du vel? Og ja, skandinavisk-utseende er vel ikke akkurat noe spesielt når det er snakk om amerikanere?

 5. Eirik sier:

  Han som spilte tidligere på kvelden heter heller ikke Tallest Man Alive, men Tallest Man On Earth… Veldig mye rart på anmeldersiden fra dere i det siste.

 6. Anders L sier:

  Hva med Lissie Tunes, spilte de?

 7. Alex sier:

  Hun var FANTASTISK i Bergen!!!

 8. Ole sier:

  Hun var strålende på Pstereo også, men anmelder liker tydligvis ikke musikken hennes.
  Lissie fansen meg inkludert som har sett flere konserter med henne var strålende fornøyde!

 9. Christian sier:

  «Med sin hese, raspende stemme er hun nesten som en ung, kvinnelig utgave av Neil Young, riktig nok med mye mindre fuzz på gitaren, men mye av den samme attituden.»

  Dette er nok første gang jeg har hørt den unge Neils stemme (eller forsåvidt den eldre) som hes og raspende! Hva i all verden tenker anmelder på her? Pussig, veldig pussig. Neil har da vitterlig en lys stemme med tidvise tendenser til å kunne bli skingrende – men aldri hes og raspende. Makan! Den eldre Bob Dylan er hes og raspende, Tom Waits det samme, men enda mer «gravelly». Neil Young? I think not.

 10. Roy sier:

  Når bookingen er så bra på resten av festivalen, er det rart at de følte behov for å ødelegge det intrykket ved å invitere denne P4-artisten. Intetsigende voksenpop.

Legg igjen en kommentar