«Now Kvelertak have a kviller kvideo»

Utlendinger snakker utenlandsk, Kvelertak skriker på norsk. Det står ikke i veien for internasjonal kjærlighet. Som vi skrev forrige uke har Kvelertak tatt sine første babysteg mot oppmerksomhet i Det Store Utlandet. Kurt Ballou fra Converge  produserer platen, John Baizley fra Baroness tegner coveret, og i sommer skal bandet spille på Reading og Leeds etter […]

Skrevet av:
Publisert 8:04 19 mai, 2010
Amerikanere forelsker seg i Kvelertak.

Amerikanere forelsker seg i Kvelertak.

Utlendinger snakker utenlandsk, Kvelertak skriker på norsk. Det står ikke i veien for internasjonal kjærlighet.

Som vi skrev forrige uke har Kvelertak tatt sine første babysteg mot oppmerksomhet i Det Store Utlandet. Kurt Ballou fra Converge  produserer platen, John Baizley fra Baroness tegner coveret, og i sommer skal bandet spille på Reading og Leeds etter en lang turné med Kylesa, Gaza og nettopp Converge.

Og nå har nettstedet Metal Sucks, som etter giganten Blabbermouth er vårt favorittnettsted for underholdende metalsynsing, oppdaget Kvelertak. Først hyllet Metal Sucks «Offernatt», som Kvelertak la ut på MySpace forrige uke, og kalte den «insanely catchy». Så fulgte nettstedet opp med videoen til «Mjød», og underholdt seg selv med norske stavelser og slo fast at «now Kvelertak have a kviller kvideo». Kremt.

Metal Sucks er ikke kjent for å trå lett når de misliker noe, sjekk bare denne saken om Anthrax sitt seneste vokalistvalg.

Nettstedet slår derimot fast at de er i ferd med å forelske seg i nordmennene, til tross for at de ikke skjønner et kvitter av hva rogalendingene skriker om. «I’m quickly falling in love with this band; I wanna hear their entire album now. This video isn’t stunningly original or anything, but it’s well made enough, and the song rules. So far this band is two for two as far as I’m concerned.»

Joda, Metal Sucks er bare en blog i USA, og kommer ikke til å breake Kvelertak alene, men det er uansett et signal om at ting skjer for Kvelertak.  Med unntak av Kaizer Orchestras suksess i Europa og på stereoanlegget til Tom Waits, kan jeg ikke huske at et norskspråklig rockeband i det hele tatt har fått oppmerksomhet utenfor landegrensene, og spesielt ikke i USA.

Albumet til Kvelertak slippes 21. juni, her har du den omtalte videoen til «Mjød»:

Tags: , ,

Del "«Now Kvelertak have a kviller kvideo»"
 

7 kommentarer på “«Now Kvelertak have a kviller kvideo»”

 1. Vent, hva? sier:

  «Joda, Metal Sucks er bare en blog i USA, og kommer ikke til å breake Kvelertak alene, men det er uansett et signal om at ting skjer for Kvelertak. Med unntak av Kaizer Orchestras suksess i Europa og på stereoanlegget til Tom Waits, kan jeg ikke huske at et norskspråklig rockeband i det hele tatt har fått oppmerksomhet utenfor landegrensene, og spesielt ikke i USA.»

  Velkommen til musikkverden! Er du ny her?

 2. Kjetil sier:

  «Med unntak av Kaizer Orchestras suksess i Europa og på stereoanlegget til Tom Waits, kan jeg ikke huske at et norskspråklig rockeband i det hele tatt har fått oppmerksomhet utenfor landegrensene»

  Jeg håper virkelig du tuller. Du må tulle. Hvafaen.

  Ok. Et kjapt søk på nettsiden du refererer til, MetalSucks, på «norwegian», vil gi deg massevis av resultater. Hvorfor? Fordi Norge er et av de mest kjente landene i verden innenfor metall, og enda mer spesifisert, black metal. Og jo, MANGE av disse synger på norsk, som blant annet er grunnen til at så mange i blant annet Italia i det hele tatt studerer norsk.

  Dude, come on.

 3. Eirik sier:

  Som et journalistisk arbeide er dette svært skuffende.

 4. Asbjørn Slettemark sier:

  Hei dere tre,

  Jeg skriver «norskspråklig rockeband». Beklager om det ikke var tydelig nok, men det handler da ikke om black metal. Burde kanskje lagt til en setning om at vi snakker om et utvidet rockebegrep, ikke den drøyeste enden av metalskalaen.

  Men på den andre siden, av ren nysgjerrighet: hvilke black metal-band som synger utelukkende på norsk har fått mye oppmerksomhet – eventuell salgssuksess – i utlandet?

  Asbjørn

 5. [...] er ikke mange norske band forunt å få oppmerksomhet fra utlandet allerede før debutalbumet er ute, men det er hva som har skjedd med Kvelertak. Siden de var med i [...]

 6. jon sier:

  den diskusjonen døde fort, ja…

 7. [...] høstet både norsk og internasjonal begeistring da videoen til den mest hardslående låta P3 har listet på lang tid ble [...]

Legg igjen en kommentar