Kråkesølv takker nei til oljepenger

Bandet vil ikke bli nominert til Statoilstipendet som deles ut på Bylarm. Alle de norske artistene som skal spille på festivalen i februar er spurt om de kunne tenke seg å bli nominert til Statoil sitt stipend på 800 000 kroner. Kråkesølv er et av tre band eller artister som har takka nei til å […]

Skrevet av:
Publisert 16:05 7 januar, 2010

Kråkesølv i på vannet

Bandet vil ikke bli nominert til Statoilstipendet som deles ut på Bylarm.

Alle de norske artistene som skal spille på festivalen i februar er spurt om de kunne tenke seg å bli nominert til Statoil sitt stipend på 800 000 kroner. Kråkesølv er et av tre band eller artister som har takka nei til å konkurrere om pengene. Grunnen er at de er imot oljeboring i Lofoton, sier bassist Petter Unstad.

– Det er vel felles for mange musikere at de ikke syntes så veldig mye om utvidet oljevirksomhet, og ikke har så lyst til å bli forbundet med olje, mener Unstad.

De andre som har sagt nei til  Statoil er The Little Hands of Asphalt og Moddi.

Om Kråkesølv eller noen av de andre hadde hatt mulighet til å få stipendet får vi aldri vite, etter at Statoil i år har luka bort det som var problemet med utdelinga både i fjor og året før. I 2008 trakk Ungdomskulen seg fra nominasjonslista, mens Erlend Øye og hans Whitest Boy Alive ikke ville være med i pengekampen ifjor. Av alle de som har takka ja til å kjempe om stipendet, velger en jury ut ti artister som blir nominert. Vinneren kåres lørdag 20. februar.

Tags: , , , ,

Del "Kråkesølv takker nei til oljepenger"
 

9 kommentarer på “Kråkesølv takker nei til oljepenger”

 1. Pepe sier:

  Tror jeg aldri vil forstå meg på norske såkalte musikere.
  Støtte fra staten Norge er ok? eller er linken til olje og Statoil kanskje for stor?
  Pass på at dere ikke blir for store og mister all kred…..

 2. Ulrich sier:

  hehe litt morsomt å lese.
  Alle musikere tar gjerne i mot støtte fra offentlige kulturinstitusjoner….som igjen får penger fra staten….som tjener mange av sine penger på oljeindustrien.
  Får en følelse av ungdommelig naivitet her.

  Hvis de er så seriøse og prinsippfaste så burde de kanskje slutte å kjøre bil og ta fly også. Eller er det helt ok at det pumpes opp olje utenfor vestlandskysten, i mexicogulfen og alle andre steder, bare ikke lofoten?

 3. Gullgutt sier:

  Kråkesølv har kledd seg i såkalt oljehyre på bildet. Oljebukse og Sydvest. Det er fint om alle merker seg at oljen som brukes ved fremstilling av slikt tøy er LINOLJE, som garantert ikke utvinnes ved Nordnorges kyst. Eller noen annen kyst for den saks skyld.

 4. Siri Narverud Moen sier:

  Se Kråkesølv og Moddi i fint samspill her: http://vimeo.com/8675438
  I opptaket bekrefter også Kråkesølv det de tidligere sa til Lydverket, at det er liten vits for band som dem å reise til Oslo for å «bli sittende i en liten leilighet på Grønland og klage over dyre øvingslokaler».

 5. Hangle Berg sier:

  Ganske komisk når norske band skal leke politisk korrekte miljøvernere, når turneene til et middels norsk vanligvis blåser like mye bensin som en indisk millionby! Kråkesølv har en voldsom turnesliste denne våren, faktisk fraq Svalbard i nord til Arendal i sør, leser jeg på deres my space side, jeg formoder de på reisen vil bruke sykkel og ikke bensin fra Statoil.

 6. [...] januar gjorde Bodø-bandet og naturvernerne i Kråkesølv det klart at de ikke var interessert i å motta noe oljedryppende Statoil-stipend fra by:Larm, i likhet med [...]

 7. [...] de etiske sidene ved Statoils virksomhet. For eksempel har The Whitest Boy Alive Ungdomsskulen og Kråkesølv alle sagt at de ikke ønsker å være blant de nominerte til [...]

 8. [...] var i år femte gang at det til tider svært omdiskuterte Statoilstipendet ble delt [...]

 9. [...] var i år femte gang at det til tider svært omdiskuterte Statoilstipendet ble delt [...]

Legg igjen en kommentar