Konseptalbumet lever videre

Konseptalbum er plater der musikken på en skive knyttes opp mot et tema på en eller annen slags måte. Der alle låtene har holder seg fast til en rød tråd, og har sin plass i den store helheten. For å få maks ut av mange konseptalbum bør du sette deg ned i en stol og […]

Skrevet av:
Publisert 17:04 23 april, 2008

The Who - Tommy

Konseptalbum er plater der musikken på en skive knyttes opp mot et tema på en eller annen slags måte. Der alle låtene har holder seg fast til en rød tråd, og har sin plass i den store helheten. For å få maks ut av mange konseptalbum bør du sette deg ned i en stol og nilytte og lete etter den store sammengengen.

Det har blitt laget plater om alt fra døvblinde gutter med stortalent i flipper til konseptalbum om hvordan religion behandler kvinner. Og selv om man kanskje ikke skulle tro det, lever konseptalbummet i beste velgående.

Selv om gode gamle albumet bare selger dårligere, dårligere og dårligere, og folk flest bare laster ned singler fra itunes, er det fremdeles liv i konseptskiva. Det er fremdeles mange artister som pusler med konseptalbum av ulike typer.

The Mars Volta slapp sin fjerde plate (det tredje konseptalbumet) The Bedlam In Goliath i januar.

Susanne Sundfør og Kristin Austreid jobber med prosjektet sitt i Bergen nå.

Rolling Stone har selvfølgelig publisert en slags subjektiv liste over de beste konseptalbumene gjennom tidene.


Tags: , , , , , , , ,

Del "Konseptalbumet lever videre"
 

1 kommentar på “Konseptalbumet lever videre”

Legg igjen en kommentar