kent spilte på Oslo Live i 2010. Foto: Rashid Akrim, NRK P3.

kent spilte på Oslo Live i 2010. Foto: Rashid Akrim, NRK P3.

Kents ellevte i april

Sveriges kanskje største rockeband er snart klare med sitt ellevte studioalbum og har booka flere konserter i Norge neste år.

Skrevet av:
Publisert 14:40 12 desember, 2011
Kent på Roskilde i 2002. Foto: Jørn Gjersøe, NRK.

Kent på Roskilde i 2002. Foto: Jørn Gjersøe, NRK.

I april er Jocke & co i medelsvenssonrockerne Kent klare med et nytt album. og i månedene som følger gjør bandet minst fire konserter i Norge.

Det kommende albumet har fått tittelen Jag är inte rädd för mörkret, og skal ifølge plateselskapet være mindre selvmedlidende enn tidligere.

«Vi ville gjøre en samling låter der bare de beste melodiene fikk plass. Det låter stolt, håpefullt og frigjort (nåja, nesten) fra selvmedlidenheten!», heter det i en noe sjølironisk pressemelding. «Vi ville igjen bruke den enheten vi er når vi spiller magiske låter sammen i et rom. Dere kommer til å elske det», heter det videre.

Etter suksessalbum som Isola og Hagnestad Hill på slutten av 90-tallet har bandet med varierende hell gitt ut plater med et par års mellomrom også på 00-tallet. Sist med albumet Röd (terningkast 3) i 2009 og fjorårets En plats i solen (terningkast 5).

Mats Borch Bugge, musikksjef i NRK P3. Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK.

Mats Borch Bugge, musikksjef i NRK P3. Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK.

Det siste året har bandet blant annet vært spillelista i P3 med «Gamla Ullevi» og «Max 500″. Mats Borch Bugge, musikksjef i NRK P3 synes bandet fortsatt er relevante, om ikke veldig premissgivende.

- Bra låter er alltid relevant. Kent har mange av disse. Samtidig er de ikke lenger premissgivende, det tror jeg heller aldri de blir. Slik sett er de kanskje ikke så relevante lenger, sier musikksjefen.

- Men for all del, de har tonesatt mange nordmenns hverdag – både på plate og live. Kanskje bare ikke så mange strømninger de siste årene.

Selv om bandet kanskje hadde sine aller største hits på slutten av 90-tallet mener han at bandet har produsert flere gode album etter den tid.

- Ja. Jeg synes Vapen & Ammunition (2002) er et glimrende album, toppet av låter som ”Pärlor” og ”Dom andra”. Jeg synes faktisk det er bedre enn Hagnesta Hill.

Borch Bugge mener bandet fortsatt kan være en god festivalbooking, spesielt for et litt eldre publikum.

Her er Kents turnédatoer neste sommer:
 • 09/06: Borlänge, Peace & Love
 • 30/06: Hamar, Hamar Music Festival
 • 06/07: Karlstad, Putte i Parken
 • 13/07: Stavern, Stavern Festivalen
 • 14/07: Göteborg, Trädgårdsföreningen
 • 04/08: Oslo, Operataket
 • 09/08: Skanderborg, Smukfest 2012
 • 17/08: Ålesund, Jugendfest
 • 21/08: Åbo, Slottsfestival

Tags: , ,

Del "Kents ellevte i april"
 

4 kommentarer på “Kents ellevte i april”

 1. Anonym sier:

  Får håpe det blir fint vær da, når «medelsvennssonrockerne» i Kent entrer scenen. De er ikke like relevante lenger, burde kanskje heller satset på rockehåpene Coldplay, eller noe enda mer spennende, Foo fighters feks, drøss av spennende band som kan entre skråplanet. Kanskje bedre å dra til Frognerparken tidligere på sommeren, for da spiller Lars Winnerbäck i regnvær. Får håpe det blir bra vær for de som vil stå på motorveibroen og overvære Björk i middelalderparken. Synd dette med været for tiden, men regner med at NRK også gjør det mulig for folk å sitte hjemme og følge med, ellers er det jo også mulig å høre på musikk hjemme, da går det an å hoppe over noen låter hvis det blir for kjedelig å høre på, kan også regulere lyden selv når man er hjemme.

 2. [...] 25. april kommer som kjent det nye albumet Jäg Är Inte Rädd For Mörket fra «folkhemsrockerne» i Kent. Albumet blir [...]

Legg igjen en kommentar