Spill video

- Jeg er ikke indiens svar på Lady Gaga

Kevin Barnes, den flamboyante frontfiguren i of Montreal, fnyser av kallenavnet amerikansk musikkpresse har gitt ham.

Skrevet av:
Publisert 14:19 14 oktober, 2010

of Montreal er ute med sitt tiende album, False Priest. Og i likhet med musikken, har sceneuttrykket til Kevin Barnes musikalske kollektiv tatt en stadig mer eksentrisk og ekstravagant vending. Scenekostymer, sminke og dansere har blitt en integrert del av konsertene til of Montreal, og dermed blir Kevin Barnes stadig oftere sammenlignet med Oslo-aktuelle Lady Gaga i amerikansk presse. «The Lady Gaga of indie rock», skriver Jon Pareles i en konsertanmeldelse i New York Times.

Sammenligningen er nok ment som et kompliment, men Kevin Barnes mener det dreier seg om kunnskapsløshet eller dårlig popkulturell hukommelse. For, som han påpeker, det teatralske innen popen og rocken har eksistert lenge. Lady Gaga er langt fra den første popstjernen som sjokkerer eller begeistrer med utagerende kreasjoner og kreative sceneproduksjoner. Kevin Barnes og hans of Montreal har latt seg inspirere av folk som David Bowie, Parliament, Kate Bush og Alice Cooper – vidt ulike artister som alle var med på å fargelegge 70-tallet både musikalsk og visuelt.

Of Montreal – «Coquet Coquette»:

Forbildene til Kevin Barnes utgjør såvisst en visuell konfekteske, og de er i godt selskap med utallige andre ekshibisjonister som har vært med på å fargelegge popkulturen. Her er et lite utvalg.

Tags: , , , , , , , , ,

Del "- Jeg er ikke indiens svar på Lady Gaga"
 

5 kommentarer på “- Jeg er ikke indiens svar på Lady Gaga”

 1. opplysningskontoret sier:

  Albumet heter da vitterlig False Priest og ikke False Prophet? Research!

 2. Takk for årvåkenhet, Opplysningskontoret! Det var nok mer en freudian slip of the tastatur enn mangel på research. Uansett, rettet opp!

 3. Nå må snart BP Helium gjøre noe med det kinnskjegget sitt..

 4. e sier:

  like david bowie, and, you know…yeah like david bowie…

 5. Helseberg sier:

  Snarere the Sparks! Både musikken og kostymene. Til tider virker of Montreal som et Sparks tributeband.

  Hør selv: http://www.youtube.com/watch?v=wT7E3KsJU68

Legg igjen en kommentar