Hvordan takle svineriet på Øya

Festivaler er bakteriologiske minefelt. Så også Øya. Vi hjelper deg å holde pandemien på avstand.

Skrevet av:
Publisert 13:43 10 august, 2009

band-of-satyricon

Festivaler er bakteriologiske minefelt. Så også Øya. Vi hjelper deg å holde pandemien på avstand. Hvilke artister kan du bli med bak scenen? Hvilke band bør du holde deg unna?  Les og lær!

Etter den søte kløe kommer den sure svi(n)e. Med mindre du tar visse forhåndsregler. Øyafestivalen har alltid holdt et respektabelt nivå på sine hygieniske fasiliteter, men festivaler er likevel bakteriologiske minefelt. Kan Øya hanskes med en pandemi?  Hvilke tiltak møter du på årets festival? Hvilke krav stiller artistene? Hvem kan du bli med bak scenen? Hvem bør du holde deg unna?

Lydverket deler kantine med både Sportsrevyen og Migrapolis. For et par uker siden ble det montert to dispensere ved kantinens inngang. En fotocelle registrerer hånden din under automaten, og sprøyter en dose desinfiserende middel på skjortearmen din. Dette har fungert helt fint, vi er friske alle mann. Nå er dispenserne tomme, leverandøren er utsolgt. Det bekymrer ikke oss, vi skal på Øya, og det er trolig Øya som har kjøpt opp supersåpen.

Øyafestivalens talsmann, Jonas Prangerød, kan fortelle at de i samråd med Folkehelseinstituttets retningslinjer har styrket kapasiteten for håndvask og har desinfiserende remedier tilgjengelig ved doer og matboder. Publikum oppfordres til å tenke hygiene. Om du skulle våkne opp med symptomer på influensa kan du med god samvittighet ta festivalfri, det er det tryggeste for alle parter. Med tanke på at festivalen er fullstendig utsolgt skulle det være fullt mulig å omsette et øyapass til blodpris.

Så langt alt vel. Det er når vi kommer til festivalens hovedpersoner, band og musikere, at varseltrekanten begynner å blinke litt kraftigere. For når Prangerød forteller hvilke spesielle hensyn og krav artister og deres management har meldt inn i forkant av festivalen er det grunn til å heve øyenbrynene. Svaret er nemlig «Ingen!»

For at du skal unngå å bli smittet på festival bør du vurdere nøye hvem du hilser og klemmer på. Band som du vanligvis ikke ville nølt med å smiske deg innpå, bør revurderes nøye under pandemien.

Disse ville vi vært ekstra forsiktige med:

Asher Roth -Philadelphiarapper. Middelkklassegutt som liker en fest og som sannsynligvis opplever skandinavia som litt forvirrende. Ingen håndvask.

Band of Horses – Vi vil ikke vite hva som lever i det skjegget. De er et bra band, men sykdomsbildemessig er det et godt tips å ikke stå helt inntil scenen.

Øyas Farligste band:
Grizzly Bear- Indieband med plutselig og voldsom suksess er de værste smittebærerne. Varsellampene blinker altså rundt Grizzly Bear. De har endelig fått fans og groupies og er bare lykkelige over å få tilgang til det søte liv. Av samme grunn bør du vise varsomhet ved omgang med: Monotonix, Crystal Antlers, Dirty Projectors og selvsagt Fjorden Baby! 

 

Helt i den andre enden av skalaen finner vi disse garantert friske bandene:

Røyksopp – For å bli smittet må man omgåes folk. Røyksopp er umulig å komme innpå for alle, bortsett fra Robyn (som vitterlig er svært pen i tøyet og har god personlig hygiene) og den ektremt folkesky Fever Ray. Ikke farlig.

Madness – De er mange, og de kommer fra et risikoland, men Madness har nok hatt en eller annen form for svineinfluensa for lenge siden. De er med andre ord immune.

Øyas aller tryggeste band:
Satyricon – Rent, pent og skikkelig hele veien. Hudkremer og høye krav til egen og andres hygiene. Det bor ingen bakteriekulturer i Wongravens toppløse Porsche. Dessuten tror vi ikke de puster den samme luften som oss.

Andre festivalelementer du trygt kan omgås: Marit Larsen, Kåre & the Cavementhe Bronx og Lydverkets reportere.

Lykke til!

Utvis varsomhet. Fjorden Baby! Foto: NRK Urørt

Utvis varsomhet. Fjorden Baby! Foto: NRK Urørt

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Hvordan takle svineriet på Øya"
 

2 kommentarer på “Hvordan takle svineriet på Øya”

  1. Snikh sier:

    Fjorden Baby! ville jeg aldri i livet bli sett sammen med uanz. lol

  2. sigrid sier:

    jeg ler av denne saken. artig.

Legg igjen en kommentar