Kent i videoen til

Kent i videoen til "999". Foto: Skjermdump.

Hør: Ny låt fra Kent

Kent utfordrer tradisjonelt format med ”999”. Hør låta de ikke ville spille hos Skavlan!

Skrevet av:
Publisert 11:41 28 mars, 2012
Den nye Kent-singelen "999".

Den nye Kent-singelen "999".

Den 25. april kommer som kjent det nye albumet Jäg Är Inte Rädd For Mörket fra «folkhemsrockerne» i Kent. Albumet blir oppfølgeren til En Plats i Solen fra 2010, som vi anmeldte til terningkast fem.

Høre mer?

Nå er første single fra skiva klar for nettet og bandets hjemmesider, der de spanderer en live-fra-studio-versjon av låta ”999”. En låt som klart utfordrer tradisjonelle radioformater med sine knapt sju minutter. Årsaken til at bandet trakk seg fra å spille på Skavlan skal ha vært at de ikke fikk spille låta i sin helhet.

Les mer: Kent spilte seg ut av «Skavlan»

Innspillingen av sitt nye album, som er det tiende i rekka, gjorde Kent i den sydfranske byen Saint Rémy

Se opptaket av Kent som spiller ”999”:

Tags: , , ,

Del "Hør: Ny låt fra Kent"
 

9 kommentarer på “Hør: Ny låt fra Kent”

 1. Edward Richmont Hansen sier:

  Hvorfor flytter ikke bare Ljudvärket til Skavlan i Stockholm, slår seg sammen med han, og lager programmer om svenske artister slik dere ønsker. At dette er ambisjonen er åpenbart.  I alle fall er det det inntrykket man får av å lese nettsidene deres. Lykke til på Söder!

  • Anonym sier:

   Kent og mange svenske artister lager i hvertfall musikk det går an å høre på, i motsetning til det alle de bedritne norske artistene greier å komme opp med.

   • Agnete Reiersen sier:

    Kent må være noe av det mest irriterende jeg har hørt, forferdelig gnålete vokal med påtatt coolness og patos. Kjedelig sutrepop! 

  • Agnete Reiersen sier:

   Haha det var godt sagt, Edward! Du har dessuten helt rett, det er helt overderevent mye skriverier om svensk musikk på disse sidene. Jeg er også drittlei!

 2. Anonym sier:

  Makan til grining…

  Lydverket er det viktigste musikkmediet vi har i dette landet, og tar opp det viktigste innen variert popmusikk i Norge, Skandinavia og resten av verden. At vi rir på en aldri så liten söta bror-bølge nå, er heller tilfeldig i hvem som utmerker seg. At Kent slipper singel tar jeg som en selvfølge at Lydverket lager en sak om.

  Når det er sagt, fy pøken for en singel! Her lukter det svidde pølser, kald sommerpils og vårstemning lang vei. Er kanskje den beste førstesingelen Kent har kommet med siden «Dom Andra» og «Musik Non Stop», henholdsvis fra 2002 og 1999.

  Spent på plateslipp i slutten av april!

  • Anonym sier:

   Utmerker Kent seg? Utmerker svensk musikk seg? På ingen måte! Det er vel heller snakk om hvem som lager den lettest fordøyelige popen som stikker av med oppmerksomheten, at Sverige alttid har produsert mer kommersiellt trygg musikk enn andre er ikke tilfeldig. Det har de alltid gjort. Men det betyr på ingen måte at musikken er mer interessant, det bare seier noe om hvor ukritisk publikum er! Hvis Lydverket ønsker å være det du kaller «det viktigste musikkmediet vi har i dette landet» bør man kunne forvente mer enn at de gir såpass mye spalteplass til denne lettbeinte popen hver eneste dag i motsetning til mer utfordrende musikk. All denne svenske popen er bare en brøkdel av denne enorme kommerspopkvoten Lydverket har i dag.

   Man kan kanskje argumenter for at de har mye «indie» også, men indie greia har mistet sin relevans for lengst og er like temmet av markeder og trender som radiopopen.

   Og folk må kunne kritisere Lydverket og si i fra om det er noe de synes skurrer uten å bli kalt sutrete. 

Legg igjen en kommentar