Historien bak Uprising

Søndag står britiske Muse på scenen foran et utsolgt Oslo Spektrum. Og de siste 12 ukene, har singelen Uprising blitt hyppig spilt på P3. Men hvordan ble låten til? Lydverket møtte gutta tidligere i år, hvor de fortalte oss historien bak Uprising.

Skrevet av:
Publisert 9:57 24 oktober, 2009


Søndag står britiske Muse på scenen foran et utsolgt Oslo Spektrum. Og de siste 12 ukene, har singelen Uprising blitt hyppig spilt på P3. Men hvordan ble låten til?

Lydverket møtte gutta tidligere i år, hvor de fortalte oss historien bak Uprising.

Tags: , , , , ,

Del "Historien bak Uprising"
 

22 kommentarer på “Historien bak Uprising”

 1. Nicolay sier:

  Fyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy faen som jeg gleder meg!!!!!!!!!!!!!

 2. Lene sier:

  Blir så genialt bra på søndag!!!!!!! Uprising blir en fantastisk åpning!!!!!!!

 3. [...] du trenger å gjøre, er å sjekke denne storyen om Uprising, fortelle oss hva som står på skiltet til han rare karen under G20-demonstrasjonene, og så [...]

 4. Iris sier:

  «Their Greed is Killing Our Planet»
  Å velge en favorittsang er en stor og vanskelig utfordring fordi det er så mange å velge mellom men for meg må det faktisk bli Plug In Baby:)

 5. Morten Aastad sier:

  På skiltet står det <>.

  Min favorit er SUPERMASSIVE BLACK HOLE. Først og fremst fordi låten fenger deg og drar deg inn så fort, den er sexy og det er gøy når Muse får deg til å riste på rompa, ikke bare neven. Dessuten er tittelen deilig skremmende og passende for en gammel Trekker.

 6. WickedNathan sier:

  «rare karen under G20-demonstrasjonene» står på skiltet «Their greed is killing our planet»… fikk noen med seg banneret som viste «Capitalism isn’s working» i svart og hvitt? jeg gjorde det.
  beste sangen jeg vet om er nokk Citesen Erased fra albumet Origin of Symmetry. HAHA… elsker låta… får skikkelig gode minner fra sommer og alt det sprøe jeg og venne har gjort. glemmer aldri sangen. =)

 7. Eivind Lillesveen sier:

  «Their greed is killing our planet»

  Favorittsang: Knights of Cydonia live på Wembley, på videoinnspillingsdagen, ikke plateinnspillingsdagen.

  Vennlig hilsen Eivind.

 8. Eystein sier:

  Det står «Their greed is destroying our planet». Veit ikke hva det er med Muse, men det resonerer bare så jævlig bra i meg! Helt siden Rosskilde 04 har jeg elska dem og jeg får aldri nok!! xP

  Favoritt låta mi må være Hysteria, som det riktig nok tok ganske lang tid før jeg fikk øra opp for. Det er vel drivet, synthen og gitariffet som gjør det. Trur den har åpna ganske mange nye musikksjangre for meg:)

 9. Eivind Lillesveen sier:

  Glemte vel strengt tatt å skrive hvorfor jeg liker den nevnte sangen best. Er vel fordi jeg har sett/hørt den sikkert hundre ganger, og jeg får fortsatt frysninger. Fysiske manifestasjoner av musikkglede må man sette pris på.

  Om det skulle være noen tvil så var det altså liveversjonen av Knights of Cydonia på HAARP videodagen, ikke plateinnspillingsdagen.

  Og han litt sære fyren med plakat skrev: Their greed is killing our planet

  Vennlig hilsen Eivind.

 10. Hallgeir Greger sier:

  «Their greed is killing our planet» står det på skiltet til han rare karen i videoen. Min favorittlåt med mektige Muse er Bliss fra albumet Origin Of Symmetry. Det var den og New Born som jeg bet meg først merke i. Det var en gammel eks som introduserte meg for Muse. Jeg ble helt forelsket i låta Bliss. Jeg hadde ikke hørt liknende før – Litt klassisk, electronica og litt heavy smeltet sammen med fantastiske stemmen til Matthew Bellamy. Stemmen gjorde vel mest for at jeg falt for Muse – De høye tonene som de fleste bare kan drømme om å synge. Teksten til Bliss traff meg også – For meg handlet det om å drømme om å bli noen – Noe større. Det tror jeg alle tenker en gang i blant. Dette var også i den tiden at MiniDisc var in, og jeg hadde Origin of Symmetry på en av mine få discer. Hvis jeg skal summere opp i ett ord hva jeg tenker og føler om Bliss og Muse generelt må det bare bli: INTENST!

 11. Eldbjørg Kluften sier:

  «Their greed is killing our planet» er teksten på plakaten, skikkelig vanskelig spørsmål :-)
  Favorittlåten min er Knights of Cydonia, fra HAARP, live fra Wembley. Helt utrolig bra låt og live-versjonen er rå. Det var også en morsom vri på denne låten i Spektrum i høst. Låten er stor, vanskelig å si hvorfor jeg liker den så godt men som alt med Muse er den mektig, pompøs på en fin måte og fengende. Jeg oppdaget Muse først da P3 spilte nevnte låt dag & natt, etter å ha blitt mer kjent med Muse er jeg blitt en ivrig fan. Alt er bra!!

 12. Muse Baby sier:

  På skiltet står det «Their Greed is Killing Our Planet» Favorittsang må bli «Plug in baby» p.g.a det fantastiske riffet som som gjør at du ikke kan sitte stille. :-)

 13. Odd Reidar Nilsen sier:

  «Their greed is killing our planet»
  Én av mange bra Muse har produsert, og som er på min egen topp 10 liste er «Undisclosed Desires». En trolig bra låt som du drømmer deg helt vekk i når du skrur opp volumet å barra slapper helt av. En HELT genial låt. :)

 14. kristian sier:

  heisann! :)
  skitelt til den rare mannen sier: «Their greed is killing our planet»

  Jeg er stor fan av alle albumene Muse har gitt ut. Favoritt-albumet er nok det mektige og storslåtte «Origin of symmetri» fra 2001. Men skal jeg nevne favoritt-sangen må det nok bli den elektriske versjonen av «Shine» fra singelen «Feeling good/hyper music» fra 2009. Denne sangen gir meg frysinger fra topp til tå og jeg elsker å bare ligge på sofaen å kose meg med den vakre og lekne melodien. Teksten går rett i hjerterota mi og jeg føler virkelig hva det blir sunget om. En VAKKER låt, anbefales til alle :D
  MUSE er best!!!!!!!

 15. Kristin sier:

  hello lydverket! :D
  skiltet sier: <>
  jeg er utolig fan av det meste muse har laget, og jeg føler meg utrolig hjemme i deres musikk! Favorittlåta mi er den fantastiske «falling Down» fra deres første album «Showbiz». Grunnene til dette er mange, men hovedgrunnen er nok sårheten, og de ekte følelsene bak den gjennomtenkte teksten. Jeg elsker den blues-inspirerte gitarstilen som flyter gjennom den triste stemningen og bryter løs i råskap når det trengs. Kort sagt en vakker og gripende låt gjennom sine fulle 4 minutter og 33 sekunder!!!!

 16. Joakim sier:

  Their Greed is Killing Our Planet
  Favorittlåten er noe så «enkelt» som Knights of Cydonia. Det er herlig at noen går for storhet! Når det i tillegg er et trøkk som en må lete lenge etter, forlanger ikke jeg mer :)

 17. Andrea sier:

  Their Greed is Killing Our Planet er det som står på plakaten!
  Muse er mitt favorittband, og jeg hadde blitt veldig glad om det var meg som hadde fått vunnet de bilettene. Jeg har aldrig vert på en Muse konsert før og jeg har syyykt lyst til å reise på en! Sist gang jeg skulle på en konsert så fikk jeg svineinfluensa og ikke kunne reise, da ble jeg kjempe lei meg! jeg tror jeg aldrig har vert så lei meg i hele mitt liv som jeg var da, og jeg hadde blitt verdens lykkeligste person visst jeg hadde fått vunnet Muse biletter. Det er veldig vanskelig å velge hvilken som er de fineste Muse sangene siden det er så veldig mangen å velge i mellom. De sangene jeg liker aller best er da Unintended og Undisclosed Desires, jeg liker også veldig godt sangene Resistance og Plug In Baby! Jeg synest at sangen Unintended er en veldig vakker kjærlighetssang som jeg aldrig blir lei av og høre, jeg blir veldig fasinert av den sangen og all den andre musikken deres! det er noe med bandet som er veldig spesielt som du ikke finner hos andre band. Undiclosed Desires er en veldig spesiell sang som jeg liker veldig godt på grunn av teksten og den veldig fine melodien. Alle muse sangene har så fine tekster! Jeg elsker tekstene, og så har de så mangen spesielle melodier! Muse er ett band du veldig fort blir glad i fordi det er så spesielt! Det skiller seg mer ut enn andre band og er noe helt for seg selv som jeg elsker! Muse er verdens beste band og lager verdens beste musikk og har verdens mest vakre sanger og kuleste bandmedlemmer!

 18. siri sier:

  their greed is killing our planet.
  eg elska den kriblande kjensla eg får når introen til plug in baby set i gang…!!! ah! og resten av songen er ein deileg eksplosjon av rock. Det gjer songen til min favoritt muse song.

 19. Kristin sier:

  «Their greed is killing our planet», står det på skiltet.
  Min favorittlåt med Muse er for tiden nettopp Uprising. Jeg elsker miksen av alvor og humor, det er en låt som får en til å ville gjøre en innsats for en bedre verden, uten at en blir nedtynget av alvor. Det er en fengende gladsang med snåle lydeffekter, og den sitter igjen i kroppen min lenge etter at sangen er over.
  Kristin :)

 20. André sier:

  Turbonegeren har et skilt hvor det står: «Their greed is killing our planet»

  Muscle Museum er favoritten ettersom dette er grunnen til at platen Showbiz ble kjøpt i ’99

 21. Marit sier:

  Den utkledde mannen sitt skilt lyder «Their greed is killing our planet»

  Min favorittlåt av Muse er og vil alltid være Butterflies & Hurricanes. Det var denne sangen som dro meg mot Muse og fikk hele kroppen min til å føle levende. Bruken av musikkinstrumenter og effekter er genial og driver meg fortsatt til å mime etter når jeg hører den hvor enn jeg er.

Legg igjen en kommentar