Slayer på Hove '07. Foto: Tom Ivar Øverlie, NRK P3

Slayer på Hove '07. Foto: Tom Ivar Øverlie, NRK P3

Harde og herlige festivalslipp

Det trehodede metaltrollet Slayer, Mastodon og Gojira er bekreftet til Bergen Calling i sommer, mens Refused, Årabrot og Nekromantheon gjester Øya i august.

Skrevet av:
Publisert 11:47 24 januar, 2012

Det drar seg stadig til på festivalfronten. I dag har Bergen Calling, som utspiller seg på Bergenhus festning i sommer, klasket tre sterke og hardtslående navn i bordet til onsdag 13. juni: Slayer spiller sin eneste konsert på norsk jord i 2012, og like under på festivalplakaten finner vi Lydverket-favorittene Mastodon og Gojira.

I Middelalderparken stiller de svenske hardcoregudene i Refused gjenforent, og de får følge av to råsterke norske navn: Årabrot, som nylig mottok Spellemann for skiva Solar Anus, og Nekromantheon, som fikk vår anmelder Helle Stenkløv til å kaste sin første Lydverket-sekser for det ferske albumet Rise, Vulcan Spectre.

Les anmeldelse: Nekromantheon – Rise, Vulcan Spectre (6/6)

Rapportene vil ha det til at Slayer er i ferd med å ferdigstille sitt 12. studioalbum, tross gitarist Jeff Hannemanns ublide møte med en kjøttetende bakterie i fjor. Bandet har, uansett studioprogresjon, sine laurbær å hvile på: For et par måneder siden kunne de feire 25-årsjubileum for mesterverket Reign In Blood, og under årets Mogwai-kuraterte All Tomorrow’s Parties i London i mai kommer de til å vie hele settet til nettopp det albumet. At bandet er revitalisert etter å ha spilt Metallica, Megadeth og Anthrax av scenen under De Fire Store-turneen i fjor, gjør ikke forhåpningene til en magisk seanse noe mindre.

Mastodon filleristet på sin side Frognerbadet under Norwegian Wood i fjor, med en konsert vår anmelder Marius Asp mente «etterlater publikum like deler lamslått og takknemmelig».

Les anmeldelse: Mastodon, Norwegian Wood (6/6)

En kanskje vel så stor nyhet for den punk-/hardcore-/metalinteresserte festivalgjenger er den gledelige bookingen av Refused til Øya fredag 10. august. Svenskene bak den moderne klassikeren The Shape Of Punk To Come har ikke spilt sammen siden 1998, og få har turt å håpe på et comeback siden den gang. Bandet understreker imidlertid at dette ikke er noen varig gjenforening, snarere et forsøk på «å gjøre det riktig» etter de personlige konfliktene innad i bandet rundt utgivelsen av deres svanesang. Før Øya spiller de noen få utvalgte steder, deriblant toneangivende Coachella i California.

Vi lader opp med en forsmak på hva vi kan glede oss til i sommer:

Slayer – «Blood Red» (live):

Mastodon: «Oblivion»:

Refused – «New Noise»:

Årabrot – «End Of First Chant II»:

 

 

Tags: , , , , , , , ,

Del "Harde og herlige festivalslipp"
 

3 kommentarer på “Harde og herlige festivalslipp”

  1. S.Kviljo sier:

    King Diamond til Sweden Rock, hvis man skal kikke litt utenfor landegrensene.

  2. Anonym sier:

    OMG Refused. Not f***ing dead. Takk Øya!

  3. Anonym sier:

    OMG Refused. Not f***ing dead. Takk Øya!

Legg igjen en kommentar