Endelig er ringen sluttet: The Weeknd gir bort Echoes of Silence.

Endelig er ringen sluttet: The Weeknd gir bort Echoes of Silence.

Hør: The Weeknd

Echoes of Silence er tredje og siste del i det kanadiske R&B-talentets Balloon-trilogi. Last ned mixtapen her!

Skrevet av:
Publisert 12:25 22 desember, 2011

21-åringen Abel Tesfaye har imponert mange i løpet av det siste året. Fra å være et anonymt navn i undergrunnen i fjor høst har kanadieren, takket være sine mixtaper under navnet The Weeknd,  fått massive mengder omtale fra utenlandsk musikkpresse, samarbeidet med Drake, samt blitt listet på NRK P3 med låta «The Birds Pt. 1″.

Albumomslaget til Echoes of Silence

Echoes of Silence er det tredje og avsluttende kapittelet i The Weeknds gratisalbum-trilogi Balloons, og da den ble sluppet i natt var antallet nedlastinger så høyt at hjemmesiden hans angivelig krasjet. Først og andre del i serien – House of Ballons og Thursday - kan også lastes ned gratis ved å navigere deg rundt på den samme nettsida.

Echoes of Silence finner du blant annet en cover av Michael Jacksons «Dirty Diana» i form av «D.D.», men også produsentshjelp på «The Fall» fra et annet stort talent; Clams Casino har i år i tillegg til å gi ut den ypperlige EPen Rainforest, produsert flere av låtene på hiphop-håpet A$AP Rockys fantastiske mixtape LiveLoveA$AP, som du kan (og bør) laste ned ved å følge denne lenken.

Første del av mixtape-trilogien, House of Ballons, kom i mars, og gjorde seg fortjent til en 14. plass på vår kåring over årets beste internasjonale album. Vår anmelder Andreas Øverland forklarer hvorfor:

«De overraskende velskrevne tekstene, som sirkler rundt kjærlighet, sex, dop og sorg, funker best i møte med klaustrofobiske og mørke produksjoner. [...] Hipster-r&b? Kanskje. Men først og fremst knallsterkt og ærlig.»

Under ser du den kolossale og afrofuturistiske musikkvideoen til «The Knowing» fra House of Balloons.

Tags: , , , , , , ,

Del "Hør: The Weeknd"
 

3 kommentarer på “Hør: The Weeknd”

  1. Anonym sier:

    The Weeknd = Fantastisk!

  2. Anonym sier:

    Jeg elsker det! Har ikke hatt en slikt kjærligshetforhold til musikk siden Muse (har selvfølgelig det ennå). 

    Noen nye (eller eventuelt) gamle The Weeknd-låter som dere har tenkt til å ha med inn på ABC-listene? Er jo også flere uutgitte sanger som kunne passet. Do It og Rescue Me, for eksempel.

  3. [...] ved en eventuell relansering, mens den lavmælte åpningslåten “Pour It Up” er et nikk til The Weeknd. Pianobaserte “Sandbox” er en lekker sak, mens “Medicine” er EPens kanskje sterkeste [...]

Legg igjen en kommentar