Spill video

- Fuck you too

Lydverket plasserte fire norske musikere i et rom med tv-spillet Rock Band 3. De ble ikke spesielt fornøyd da skjermen viste «song failed».

Skrevet av:
Publisert 11:00 25 november, 2010

- Jeg tror det gikk skikkelig dårlig, men jeg syns det gikk bra og det plager meg litt, sier en av Norges beste gitarister, Amund Maarud, om å spille tv-spillgitar.

De siste årene har det dukket opp nye musikkrelaterte tv-spill hver høst. Det startet med Singstar, så ble det Guitar Hero, Rock Band og til og med DJ Hero.

Les hva norske DJer mener om DJ Hero, og se hvor fornøyd Vampire Weekend er med å være en del av Guitar Hero-universet.

Denne høsten kom Rock Band 3 som lover å være mer virkelighetsnært enn noen sinne.

- I tillegg til at vi nå kan spille på et slags minikeyboard, er det også en ny gitar som er langt likere en ordentlig gitar enn den man tidligere var vant til – med strenger og det hele, sier spillanmelder i Dagbladet, Snorre Bryne.

De tidligere Rock Band-spillene hadde trommesett, mikrofon, og en plastgitar med fem knapper på gitarhalsen og en knapp som simulerte strengene. Men nå kan du altså spille keyboard, trommesettet har fått tre cymbaler og gitaren har fem strenger og 102 knapper på halsen, plassert der hvor strengene er på en vanlig gitar.

- Hvor virkelighetsnært er dette?

- Skillet mellom øving og lek er langt mer utydelig her, selv om det selvfølgelig ikke er snakk om en snarvei til gitargud-status. Du må fortsatt øve, som alltid. Man blir ikke automatisk god på gitar av å spille Rock Band 3, på samme måte som at man ikke setter utfor svartløypa bare fordi man er god til å stå ski på Wii, sier Bryne.

For å teste hvor autentisk opplevelsen egentlig er, plasserte vi fire norske musikere i et rom med tv-spillet. Amund Maarud, hans bror og trommis Henrik Maarud, vokalist i Norma Sass, Thea Glenton Raknes, og hennes bandkollega på keyboard, Elin Lie ble de heldige utvalgte.

Resultatet ser du på Lydverket i kveld kl. 22.05 på NRK2, eller øverst i artikkelen.

Spillanmelder Snorre Bryne mener det viktigste med slike musikkspill er at de kan skape musikkinteresse.

- Den rette måten å få unge interessert i den gitarbaserte musikken fedre og mødre kanskje har et lidenskapelig forhold til er kanskje ikke ved å sette på en vinylskive og si «hør her». Da er det bedre å la dem oppdage musikken på egenhånd, på egne premisser – og da er et dataspill et perfekt instrument, for å si det sånn.

- Fostrer slike spill nye musikere?

- Det viktigste grunnlaget for å ville begynne å spille et instrument, er jo selvfølgelig kjærligheten til musikken. Men så er det ikke alle som kan stå på en scene foran tusenvis av publikummere, og da er det kanskje moro å kunne late som man er god – og attpåtil få en high score på kjøpet.

SE RESTEN AV INTERVJUET MED SNORRE BRYNE PÅ KVELDENS LYDVERKET. NB! Sendetiden er i kveld 22.05 på NRK2.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Del "- Fuck you too"

Legg igjen en kommentar