Lunkne til DJ Hero

Norske DJer gleder seg ikke til tv-spillet DJ Hero.

Skrevet av:
Publisert 11:05 11 oktober, 2009

dj_hero

En prat med norske DJer avslører at det nok er musikkspillfansen som er mest spent på det nært forestående tv-spillet.

I løpet av måneden skal DJ Hero være på plass i norske butikkhyller, og for alle med DJ-drømmer og sansen for Guitar Hero/Rock Band-konseptet, er det en begivenhet som imøteses med stor interesse.

Nå er låtutvalget til spillet klart, og i tillegg til en god dose Daft Punk og Jay-Z kan du mikse og scratche deg gjennom både hiphop, funk, elektro og rock med alt fra Wale og Kid Cudi til Gwen Stefani, Rihanna, Herbie Hancock og Tears For Fears – for å nevne noen. DJ Shadow, Cut Chemist og avdøde DJ AM er blant DJene som har laget mikser til spillet.

Her demonstrerer Freestyle Games’ studiosjef DJ Hero for NRK Spillers reporter Rune Håkonsen:

Håkonsen er en av de få som har fått teste spillet, da han besøkte spillkonferansen GamesCom tidligere i høst.

- Det er en slags mash-up som du skal beatmikse og passe på at funker, ved å mikse og scratche sånn som spillet vil. Du kan altså ikke freestyle, og det er selvfølgelig veldig forenkla, forklarer han.

- Til å begynne med var jeg skeptisk til om spillet ville kunne ha samme underholdningsverdi som Guitar Hero og Rock Band, men det endte med at jeg hadde kjempelyst til å prøve mer. Det er gjort veldig bra, er miksa kult sammen og veldig umiddelbart. Du skal ikke se bort fra at dette også blir en vorspiel-hit.

Han tror likevel spillet egner seg bedre for mannen i gata enn for profesjonelle DJer.

- Jeg tror nok dette spillet passer best for menigmann. Akkurat som Guitar Hero skal det gi opplevelsen til folk flest – hvem som helst kan leke seg med dette. Jeg tror DJer kan komme til å bli frustrerte og føle at det er en superteit og veldig forenkla utgave av det de driver med til vanlig.

DJ Final ble nylig kåret til verdens sjuende beste DJ. Han understreker at han hverken har prøvd spillet eller satt seg inn i hvordan det fungerer, men har registrert at det skulle komme. Forventningene er det likevel så som så med.

- Jeg er litt redd for at det kanskje er harry. Det er vanskelig å gjøre et sånt spill uten at det blir dritkleint, med en fyr som ser helt hiphop ut står og spiller til en animert crowd som flipper ut. Men det er vel ingen annen måte å gjøre det på.

- Tror du man kan lære noe om DJing av et sånt spill?

- Når det gjelder å få de motoriske ferdighetene er det nok litt av det samme. Men det er jo ikke det samme å spille Guitar Hero som å spille gitar.

Heller ikke Jonas Wiik fra Bitch Boys har fulgt noe særlig med, men tok en kikk på demonstrasjonsvideoen før vi snakket med ham.

- Det er noen morsomme låter som er med, det blir for eksempel spennende å høre hvordan det er å spille Daft Punk oppå Motörhead. Men selv om jeg ikke er noen turntableist, så nekter jeg å tro at dette spillet blir som å stå der og scratche med to platespillere.

- Spillet er absolutt aktuelt, jeg tror den generasjonen som vokser opp nå interesserer seg for sånne ting. Jeg ser på det som en positiv greie for å få fram interesse rundt det å spille på klubber og være DJ. Det kan kanskje fungere som springbrett for nye talenter hvis de synes det er gøy og etter hvert vil prøve seg på «the real thing».

Jonas tror dessuten spillet kan bidra til å drepe noen myter om DJer.

- Jeg ser jo på en DJ som en artist, men det vet jeg fra min egen omgangskrets at mange ikke gjør. Dette kan være med på å fronte at DJ-ing er kommet for å bli.

Det er imidlertid ingen av de to som føler spillet er den endelige bekreftelsen på at DJen er den nye rockestjerna.

- Det er vel kanskje beviset på at det å være DJ har havna litt på Rema 1000-nivå når de lager TV-spill om det? undrer Final.

DJ Hero slippes etter planen i Norge 30. oktober.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Del "Lunkne til DJ Hero"
 

1 kommentar på “Lunkne til DJ Hero”

  1. [...] Les hva norske DJer mener om DJ Hero, og se hvor fornøyd Vampire Weekend er med å være en del av Guitar Hero-universet. [...]

Legg igjen en kommentar