Field Music til Øya, Yela til Hove

Bandet bak det sterkeste popalbumet på lang, lang tid er bekreftet til Middelalderparken i august. Og til Hove kommer Alabama-rapperen Yelawolf, som tidligere har fått føle Lydverkets kjærlighet på kroppen. En relativt nøktern vurdering av det foreløpige programmet på Øyafestivalen 2010, vil kunne være: «Hurra!». Og med bookingen av den brødredrevne britiske kvartetten Field Music, […]

Skrevet av:
Publisert 12:57 29 april, 2010

fieldmusic_jpg_595x325_crop_upscale_q85

Bandet bak det sterkeste popalbumet på lang, lang tid er bekreftet til Middelalderparken i august. Og til Hove kommer Alabama-rapperen Yelawolf, som tidligere har fått føle Lydverkets kjærlighet på kroppen.

En relativt nøktern vurdering av det foreløpige programmet på Øyafestivalen 2010, vil kunne være: «Hurra!». Og med bookingen av den brødredrevne britiske kvartetten Field Music, får tilhengere av ambisiøs pop som trekker veksler på psykedelia, prog og folk også sitt.

Undertegnede anmeldte Field Music (Measure), bandets tredje fullengder, til terningkast seks tidligere i år, og jeg står inne for konklusjonen (og vel så det!):

«Measure er først og fremst myntet på mennesker med et nærmest usunt forhold til musikk; disse som kan snakke seg tunge i pusten, klamme i skrittet og fjerne i blikket om tilsynelatende mikroskopiske fliker av pophistoriens utkanter. Samtidig er dette er dette en fråtsestund for alle med et snev av interesse for smart, hjerteskjærende, tilgjengelig og egenartet musikk. La deg ryste, du også.«

Anmeldelse: Field Music – Field Music (Measure)

Hvitt raphåp til Tromøya

Lydverket elsker Yelawolf! Og nå er den hvite Alabama-karen bak mini-hiten «Pop The Trunk» bekreftet til Hovefestivalen fredag 2. juli. Som vårt hiphophode Andreas Øverland skrev om mannen tidligere i år:

«Yelawolf skriver forbløffende bra tekster.  “Pop The Trunk”, “Trunk Muzik” og ikke minst hjerteskjærende ærlige “Love Is Not Enough” er tekstmessig hestehoder foran det de fleste andre i sjangeren leverer og gjør at Yelawolf likner forbausende lite på den klassiske ignorante dop-rapperen som har holdt fortet de siste årene. Til det er ærligheten for stor, referansene for drøye om humoren tidvis for bitter. Samtidig velger han konsekvent gode produksjoner og få, om noen, ordentlige bomskudd på samvittigheten.»

Sjekk også ut programleder Ruben Grans møte med Yela under SXSW i Austin, Texas!

Tags: , , ,

Del "Field Music til Øya, Yela til Hove"
 

3 kommentarer på “Field Music til Øya, Yela til Hove”

  1. Todd Peterson sier:

    Dum lue.

  2. Bjørn Seppola sier:

    LOL!!!!!!!!!!!!!

    (er ikke mere å si)

  3. [...] Music – “Let’s Write A Book” Den brødredrevede britiske kvartetten med den egenartede musikken, Field Music, er ute med ny musikkvideo. Videoen er en tidsriktig [...]

Legg igjen en kommentar