Festivalsommeren over, VG?

Festivaler i nord merker også at det er langt til Oslo og VG og Dagbladet. – Det er merkelig å avblåse festivalsesongen to uker før suksessene Døgnvill og Parken, sier arrangøren av sistnevnte, i Bodø. I går skreiv Lydverket om trøndelagsfestivalenes slit for å få plass i rikspressa. Både Pstereo og Steinkjer er visst langt […]

Skrevet av:
Publisert 18:19 25 august, 2009
Folkefest: Parken, Bodø, sist helg (foto: www.parkenfestivalen.no)

Folkefest: Parken, Bodø, sist helg (foto: www.parkenfestivalen.no)

Festivaler i nord merker også at det er langt til Oslo og VG og Dagbladet.
- Det er merkelig å avblåse festivalsesongen to uker før suksessene Døgnvill og Parken, sier arrangøren av sistnevnte, i Bodø.

I går skreiv Lydverket om trøndelagsfestivalenes slit for å få plass i rikspressa. Både Pstereo og Steinkjer er visst langt unna prioriteringsområdet til VG og Dagbladet:

- Vi får til så mye bra nå, at det burde bli kjent også utafor Trondheim, sa Pstereos bookingsjef Kim Aasli.

I dag mener Parkenfestivalens Erik Johansen at også hans festival burde få mer omtale.
- Vi hadde fortjent mer oppmerksomhet i rikspressa, sier han.

- Manic Street Preachers kom ens ærend til oss,  men på det tidpunktet hadde VG allerede erklært konsertsommeren for over, forklarer festivalsjef Johansen. Parken samla nylig 17 000 publikummere over to dager til det Asbjørn Slettemark oppsummerte som en «suksess i Nord».

Helt Stein svarer
Mens Dagbladets Sven Ove Bakke delvis imøtekom kritikken i går, og innrømmet at de kanskje burde dekket Manic Street Preachers’ eksklusive konsert, forsvarer VGs Stein Østbø seg slik:
- Vi forsøkte febrilsk å få et intervju med Manic Street Preachers, men det ville ikke ha skjedd før dagen etter at Parkenfestivalen var over. Da så vi ikke nytteverdien i det.

Den samme Østbø oppsummerte altså «tidenes konsertsommer» 18. august, før både Bodøs og Tromsøs store rockfestivaler ble avholdt. Østbø påpeker at »‘Helt Stein’ er ei personlig spalte:
- 18. august var jeg selv ferdig med min festivalsommer. Jeg kan jo minne om formuleringa; «en uhøytidelig oppsummering av høydepunktene så langt i år«, forklarer han.
- Grunnen til at Øya og Norwegian Wood dekkes skyldes begges sterke program i år, samt at festivalene arrangeres tidlig på året. Dermed er det ikke nødvendigvis verdt å dra til Trøndelag og Nord-Norge for å anmelde de samme bandene om igjen, skriver Østbø i et svar til Lydverket i dag.
-  Hvis en skal ta turen må festivalene lokke med en bedre totalopplevelse  og gjøre en mer intensiv PR-jobb mot Oslo-festivalene.

Østbø reiser heller til Roskilde
- Vi kan sikkert også bli flinkere til å jobbe for å få journalistene nordover, sier festivalsjef Johansen og presiserer at de har god dialog med riksmediene. Men han fastholder at «mediene generelt følger med i for liten grad», og sender få profilerte anmeldere på rockopplevelsene i nord.

- Når vi kan, løser vi det hele på en alternativ måte. Pete Doherty anmeldte vi for eksempel fra Roskilde i stedet for å dra til Storås. Brian Wilson gjorde vi intervju med i stedet for å dra til Tromsø og Døgnvill, skriver Stein Østbø.

Parkens festivalsjef Erik johansen (foto: Parkenfestivalen)

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Festivalsommeren over, VG?"
 

5 kommentarer på “Festivalsommeren over, VG?”

 1. rock laila sier:

  Det var da voldsomt til ensidig vinklinger på dette temaet fra lydverket sin side.
  Jeg har selv bodd mange år i nord, men det er vel ikke så vanskelig å se at Parken eller Pstereo ikke har programmer som er i nærheten av Øya eller Hove.

  Så stopp sutringa. Hvem bryr seg om hva VG skriver uansett

 2. [...] link is being shared on Twitter right now. @lydverket, an influential author, said Festivalsommeren [...]

 3. Siri Narverud Moen sier:

  Stein Østbø måtte få svare for seg, idet vi fikk tak i ham – dessuten syns jeg det var greit å utvide med nordnorsk perspektiv også.

 4. rock laila sier:

  men fortsatt entydig vinkling fra deres side, en tydelig agenda for å få frem disse festivalene

 5. magne g. sier:

  eh, javel? er det en dårlig agenda?

  nå svekker det så klart min tyngde at jeg er trønder, men litt av pressens oppgave er vel å ha en demokratiserende funksjon. om oslo(riks)pressen bare skal skrive om det som foregår i oslo, så får hele landet et forvrengt bilde av at «alt» foregår i oslo; noe som er uheldig for nordmenns evne til å gjøre fornuftige vurderinger om sitt eget land – deriblant om kultur- og næringspolitikk.

  det er jo ikke bare på musikk-/kultursida dette er et problem.

  jeg synes det er prisverdig å ta tak i dette, og at de gir pstereo oppmerksomhet for booking av f.eks. primal scream og gang of four (og ikke bare løper i samme retning som bookerne til øya, som db har en tendens til ;) .

  det viser vel også noe av styrken til nrk som et medium som har relevant tilstedeværelse over hele landet.

Legg igjen en kommentar