Robyn på Hove 2011. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

Robyn på Hove 2011. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

Robyn - Hovescenen, Hovefestivalen

Festivalenes isdronning

Med et ekstremt stramt og vellydende show står Robyn bak årets ubestridelig største festivaløyeblikk hittil.

Skrevet av:
Publisert 0:50 1 juli, 2011

Jeg hater Robyn. Dette fordi hun etter kveldens konsert på Hovefestivalen har satt lista så uoppnåelig høyt for hvor fantastisk en festivalheadliner kan bli. Hennes låtmateriale er både imponerende smart og tilgjengelig på skive, men på en stor konsertscene på en regnfull sørlandsk øy beviser Robyn at hun kan diske opp med så langt, langt mer.

Med en usannsynlig bra åpning i form av «Fembot», der nesten mannevondt mektig synthlyd dras ut i ekstra partier, burde det nesten utelukkkende gå nedover. Robyn og hennes svært kompetente backingband, bestående av to trommeslagere og to karer satt til å traktere synthezisere, bestemmer seg dog for det komplett motsatte. Med stram og velregisserende hånd føres flere av hennes konsertkutt inn i alternative versjoner, hvor man sitter igjen med flere forlengelser i form av seige og ekstremt dansbare partier der det hadde holdt lenge med originalversjonene. Det hele bades i tillegg i en uvanlig bra konsertlyd og et lysshow som fortjener en hengiven applaus i seg selv.

Det føles nærmest feil å trekke ut høydepunkter i denne sammenhengen, men det er likevel slående hvor sterke spor eksempelvis «Dancing On My Own», «The Girl And The Robot» og «Be Mine» egentlig er. Robyns uslåelige kombinasjon av kulhet, massiv karisma og søte utsråling gjør henne til en ypperlig vert for en natt hvor utmattelsen etter konstant dansing burde ta knekken på de fleste lenge før festivalspriten. Når det hele avsluttes med det såre og velproduserte Kleerup-samarbeidet «With Every Hearbeat» er det åpenbart; Robyn bør hates til sin grav for å stått bak det som med all sannynlighet er årets desiderte festivalhøydepunkt. I tillegg vil trolig samtlige ordinære festivalgjengere for første gang være fullstendig enig med en selvhøytidelig konsertanmelder. Alt annet ville vært uforståelig og urettferdig.

Kim Klev

Bildegalleri fra konserten

Tags: , , , , , ,

Del "Festivalenes isdronning"
 

34 kommentarer på “Festivalenes isdronning”

 1. [...] Robyn – Hovescenen, Hovefestivalen [...]

 2. Erik sier:

  Finnes det noen videoklipp på nettet?

  • admin sier:

   Hei,

   Vi har ikke fått rettigheter til å legge ut konserten – vi krysser fingrene for at det endrer seg.

   Kim, P3

 3. stian_a sier:

  Sett fra sofaen var ikke dette i nærheten av en sekser, men det kommer jo selvfølgelig an på øynene som ser. Anmasende og rotete start på konserten som Robyn ikke helt klarer å hente inn. Tidvis minnet det mer om en treningstime på Sats enn en konsert. Legg til tildels sur vokal, og man sitter igjen med et litt likegyldig inntrykk. Men når det fungerte, som på f.eks Hang with me, så satt det virkelig spor. Allikevel sitter man igjen med inntrykk av en slitsom time i samvær med en Robyn ute av fokus.

  • Andreas sier:

   Du aner virkelig ikke hva du snakker om her, stemningen var rå og Robyn gjorde festivalens beste konsert

  • Robotto sier:

   Vask øynene før konsert mr.stian_a -> Lykke ! ( Robotdans )

  • Odd sier:

   Eg har mista lyden på pc-en, men eg såg direktesendinga i går. Eg kan jo ikkje seia noko om musikken. Eg berre seier at eg har høyrd Robyn før. Eg synst at Robyn generelt sliter fælt. Men eg fekk og føling av spinning og aerobic. Ho vil kunne få æra for eit poinerarbeid på den fronten. Artistar kan innkludera spinning og aerobic frå konsertscenen. Så må eg legga til at Robyn såg utruleg godt trent ut.

   • Robotto sier:

    Ikke forskjell på spinning og aerobic og » Robotdans » ? STFU, Robot blir massive mad. U give nynorsk a bad name ! Robot har hørt deg fra før, mr_whitenoiz@odd ( robotdans )

  • KAOS sier:

   Du forstår vel at det er forskjell på «konsertmix» og «sofa/tvmix» av lyd? Konserten er mixa for
   festivalplassen tipper jeg… Ellers er alt det andre du sier bare helt ute på jordet! ROBYN er RÅ!;-)

   Håper på at dere får rettighetene til å legge ut konserten på nett!

  • Tormod S sier:

   Stian: husk at fra sofaen kan vokal lett oppfattes som sur i forhold til hos dem som er tilstede blant publikum. Antagelig hadde streamingen linje ut fra miks, og ikke opptak gjort ute blant publikum, og da blir det lett oppfattet som surt. Publikum som er der vil derimot ikke høre det slik.
   Dette er vanlig i alle situasjoner der man hører en konsert via linjemiks.

 4. Andreas sier:

  Dette er den beste konserten jeg noen gang har vert på, stemningen var ubeskrivelig og Robyn var fantastisk!

 5. Martin sier:

  Denne havner i toppen av min topp 3 på Hove ever: Queens of the Stoneage, Muse og nå Robyn. Våt fantastisk kveld. Synth og trommer i symbiose! Så energirikt at lynet slo opp fra scenen…

 6. Jeg er ikke spesielt fan av Robyn, (synes «Dancing on my own» er helt forferdelig), men er enig i at konserten i kveld var veldig bra! Positivt begeistret, selv om det ikke er musikk jeg kommer til å sette på i etterkant.

 7. Ken H sier:

  Men sang hun «Do you really want me» ? Dét er Robyn for meg…

 8. Baldrian sier:

  «… satt lista så uungåelig høyt …»

  Øh?

 9. Robotto sier:

  Jeg enig. Bilde og Lyd gav egen energi. Trenger ikke strøm på en stund. Bip-bop..Biiip… Lizzmz.. ( Robotdans )

 10. Enigma42 sier:

  Trodde ikke NRKs anmeldere hadde anledning til å røyke urter på jobb…

 11. Robotto sier:

  Yo nabz, ikke herb men oil. Take it from robot. Ikke mer dumz kommentar, makes uz se dumz ut. ( still robotdans )

 12. [...] Les anmeldelse: Festivalens isdronning [...]

 13. [...] under årets Hovefestival (skjerpings Toffen Gunnufsen, festivalbookar) og i går trilla Lydverket terningkast 6 på konserten hennar – den einaste seksaren faktisk, under heile [...]

 14. [...] p3.no » Lyden av Hove sier: juli 1, 2011 klokken 1:01 am [...]

 15. [...] Robyn avsluttet Hovefestivalens tredje dag i går, med en konsert som Lydverkets anmelder trillet en sekser for. [...]

 16. Hank Denijm sier:

  Cut the crap, hvor kul er egentlig ROBYN?

 17. Seb sier:

  Det var en superbra konsert! Rett og slett!
  I en gjeng på 15-20 var alle enige om at dette var konserten som festet seg best på netthinnen og i øyet, og konserten vi alle var gladest og fulle av liv på.

  Ut i fra folk jeg snakka med og uttrykket på tusenvis av andre ligger det nok noe i det anmelder sier ja!
  (Og vanligvis hakker jeg på disse anmelderne med full vigør)

  Se en live-konsert fra hjemme i sofaen? Er du skada? Hva enn stian_a røyker så vil jeg ha litt!
  TV-opptak er for folk i rullestol eller for feite til å komme seg noe sted (les: livsfarlig overvektig). Nei vent, det var faktisk folk i rullestol på den konserten. HM. I rest my case.

 18. [...] Reviews VG Lydverket This entry was posted in Concerts, English, Festivals, Music and tagged Concerts, Festivals, [...]

 19. Mathias sier:

  Robyn er virkelig noe for seg selv. Du trenger ikke å like musikken hennes, men drar du på konserten hennes blir man uansett dratt med. Jeg hørte ikke ET stygt ord om denne konserten og jeg snakket med flere som aldri hadde noe spesielt forhold til henne og ELSKET konserten. Hun er virkelig en fantastisk liveartist, og sånn er det. Man kan ikke kritiser Robyn som artist før man ikke har sett henne live! Og man ser faen ikke konserter på nettet!!!! Bruk litt penger og lev litt. Ikke vær så jævlig kritiske.

 20. Tone Kristin sier:

  Jeg har sett Robyn live, ble ikke dratt med, tåler hverken musikken eller dama i seg selv. Må være noe galt med meg da?

  Ville egentlig kommentere streaming, som jeg synes var et ypperlig tilbud. Siden telt gir meg noia og Hove alltid er i den travle første uka på sommerjobben (Som er absolutt nødvendig om jeg vil, som du sier, bruke penger og leve litt) prioriterer jeg andre festivaler som Øyafestivalen istede. Når det er sagt så var jeg ikke engang skuffet over det i år, programmet var jo elendig. MEN, streaming ja, jeg ble veldig glad da jeg så at vi hjemmeværende fikk det tilbudet, så vi i det minste fikk med oss litt av festivalen. Jeg liker livemusikk generelt, det er som regel alltid bedre enn studiomusikk, og det er uavhengig av om jeg er der eller ser det på tv (Noe DVD-hyllen min vitner sterkt om). At lyden er litt off gjør ikke meg noenting, jeg får likevel med meg stemningen og den ekstra spruten artistene som regel får på en scene.

  Men, jeg forbeholder meg retten til å være kritisk fordet. Jeg har sett nok band live, både små og store, til å kunne bedømme en god eller dårlig konsert, både irl og foran en skjerm. Og personlig synes jeg fortsatt Robin suger balle….

 21. [...] kunne sagt Robyn, jeg kunne sagt Pulp, men det blir egentlig umulig å skille dem. Eller, det finnes jo åpenbart [...]

 22. [...] som gjestet Hovefestivalen i fjor sommer og Øyafestivalen i 2010, har hatt store oppvarmingsjobber også før dette. Blant annet spilte [...]

 23. [...] som gjestet Hovefestivalen i fjor sommer og Øyafestivalen i 2010, har hatt store oppvarmingsjobber også før dette. Blant annet spilte [...]

 24. [...] Svenske heltinner Stavangerjenta er stor fan av selvstendige, kvinnelige popartister som Lykke Li, Robyn og Veronica Maggio. [caption id="attachment_9006" align="alignleft" width="464" caption="Elise [...]

Legg igjen en kommentar