Et helvetes liv

Se Hitlåtens historie her – om Jay-Zs gjennombruddshit

Skrevet av:
Publisert 14:17 10 mai, 2010
Jay-Z fra opptak av "Hitlåtens historie: Hard Knock Life"

Jay-Z fra opptak av "Hitlåtens historie: Hard Knock Life"

«Hard Knock Life (Ghetto Anthem)» er låten som gjorde Jay-Z til en internasjonal superstjerne. Se hele historien om hitlåten nå!

I kveld viser NRK1 tredje program i «Hitlåtens historie»-serie, men vi legger den ut i sin helhet allerede nå.

Dokumentaren om «Hard Knock Life» har gått sin seiersgang på nettet helt siden våre kollegaer i Sverige viste den på SVT tidligere i år.  Selv Kanye West la ut utdrag fra dokumentaren på sin mye omtalte blogg.

Dokumentarens styrke er at vi har fått alle involverte i tale. Det er ikke bare Jay-Z som mimrer om én av sine største hit. I kveldens program møter du også den nærmest myteomspunnede produsenten The 45 King som fant Annie-samplet til Jay-Z. I tillegg dukker Charles Strouse,  originalkomponisten av musikalen Annie opp og det samme gjør Andrea McArdle, som sto for Annies stemme på original-utgivelsen av «It’s the Hard Knock Life».

Den aldrende Strouse innrømmer blant annet at den enorme suksessen som Jay-Z-versjonen opplevde skapte misunnelse blant hans komponist-kollegaer! (saken fortsetter etter bildet)

Charles Strouse komponerte "It's The Hard Knock Life" til musikalen Annie

Charles Strouse komponerte "It's The Hard Knock Life" til musikalen Annie

Se Hitlåtens historie: Hard Knock Life – JayZ her:

Programmet sendes også i kveld på NRK1, kl 22:30.

JAYAKTU

Tags: , , , , , ,

Del "Et helvetes liv"
 

2 kommentarer på “Et helvetes liv”

  1. [...] men om “Monster” er med på den plata er ikke bekreftet. Minialbum-samarbeidet med Jay-Z vil, i tillegg til “Monster”, inneholde remixen deres av låta [...]

  2. [...] stadig tettere. Popmusikken bruker musikalnumre, som Gwen Stefani i “Rich Girl” eller Jay-Z i  ”Hard Knock Life”, rockestjerner spiller i musikaler og lager sine egne musikaler, også på selveste Broadway, og [...]

Legg igjen en kommentar