-

Det enkle er av og til det beste

The Wombats, Teltet Etter å ha skuslet bort et verdifullt kvarter av livet mitt på det eksepsjonelt grufulle bandet Avenged Sevenfold – sorry, Håkon Moslet – måtte The Wombats nødvendigvis innebære en eller annen form for opptur. Det gjorde de også. I ekstrem grad. Det er åpenbart noe ved det unge LIPA-orkesterets ukompliserte powerindie – […]

Skrevet av:
Publisert 0:36 25 juni, 2008

The Wombats, Teltet

terning51.jpg

The Wombats, Hove08. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Etter å ha skuslet bort et verdifullt kvarter av livet mitt på det eksepsjonelt grufulle bandet Avenged Sevenfold – sorry, Håkon Moslet – måtte The Wombats nødvendigvis innebære en eller annen form for opptur.

Det gjorde de også. I ekstrem grad. Det er åpenbart noe ved det unge LIPA-orkesterets ukompliserte powerindie – her stjeles det uhemmet fra musikkhistorien, slik den snirkler seg fra The Jam via The Cure til Arctic Monkeys – som appellerer voldsomt til et ungt, allsang-sprengeferdig Hove-publikum. Kall det gjerne Hellström-effekten, minus bittersødme og en viss porsjon raffinement, og legg til en spilleglede som smitter så teltgulvet nærmest brister og spontane avtaler om trekanter inngås mellom fremmede under hagl av parfymert svette.

Når man kaller en av låtene sine noe så hult og opportunistisk som «Let’s Dance to Joy Division», sier det seg selv ambisjonsnivået strekker seg mot en rent fysisk publikumsreaksjon; under det nevnte nummeret begynner da også lysriggen som står midt i teltet å duve faretruende.

Uten gode låter og muskuløs musisering skulle glatt jeg avfeid publikums iver som klassisk ungdommelig idioti, men The Wombats er i besittelse av begge deler, og har i tillegg denne udefinerbare kvaliteten man i mangel på noe smartere gjerne kaller glimt i øyet. Det kan visst ikke sies ofte nok: The kids are alright.

Marius Asp

Tags: ,

Del "Det enkle er av og til det beste"
 

14 kommentarer på “Det enkle er av og til det beste”

 1. wully sier:

  FUCK DEG. Avenged sevenfold eier

 2. [...] Det enkle er av og til det beste [...]

 3. [...] Det enkle er av og til det beste [...]

 4. Bengt sier:

  Ingen over, noen vedsiden av…

  Digger Wombats, genialt og lekkert!

 5. Finn sier:

  «The Wombats, Amfiscenen»
  Marius nå må du faen meg gi deg. Man SER at de er i teltet

 6. Marius Asp sier:

  Ups. En eller annen form for kortslutning må ha funnet sted i en sliten hjerne. Det er rettet opp nå.

 7. Bob sier:

  Gulvet ble faktisk ødelagt :\

 8. Marius Asp sier:

  Jepp. Hadde jeg visst da, etc… ;)

 9. skin sier:

  Du har helt rett i at Avenged sevenfold var kjedelig. Bullet for my valentine derimot var fett.

  Wombats var gøy. Litt på samme måte som Flogging Molly. Ingen ambisjoner, herlig arbeider-rock som tar av. En herlig gjeng som tydeligvis var glad i musikk. Dette var ren musikkglede. Musikkgleden smittet over på publikum, og nesten alle hoppet til rytmen. Som publikum gad vi ikke hoppe på de fleste konsertene. Stort sett bare veiving med armene. Men på Wombats of In Flames eksploderte publikum.

 10. Anders sier:

  Noen som vet om konserten ble filmet og om det kommer på nett?

 11. Cecilie sier:

  The Wombats er noe av det beste jeg har opplevd. Et utrolig band med kjempebra musikk, som får med seg publikum osv. Litt synd at gulvet skulle svikte, hadde ikke gjort meg så mye om TTT hadde fått spilt litt til..

 12. Caroline sier:

  neh, mistet litt respekten for BFMV, var dårlig.

 13. Ida sier:

  The Wombats er favorittbandet mitt over alle band<3 ! Synd jeg bare er 13 år, og derfor er altfor ung til å gå på Wombats-konsert! :(

 14. Thomz sier:

  Kongekonsert.

  Beste på Hove ved siden av Lupe Fiasco og Yeasayer som jeg så

Legg igjen en kommentar