Christines 2011-rapport

Christines 2011-rapport

Dette året har vært stort for alle som elsker elektronisk dansemusikk, og her er utvalgte 2011-høydepunkt fra P3s mest dansete medarbeider, Christine Dancke.

Skrevet av:
Publisert 11:21 27 desember, 2011

Året nærmer seg slutten, og det er på tide å gjøre opp status. Hvilke skiver står igjen i mylderet av utgivelser? Hvilke konserter gjorde størst inntrykk? Hvilke låter har preget året og hvilke øyeblikk har definert musikkåret 2011?

Redaksjonens felleslister over de beste internasjonale og norske plateutgivelsene er forlengst strødd utover internettet. Nå er det på høy tid å la de indviduelle stemmene få oppsummere musikkåret 2011.

Lydverkets individuelle årsoppsummeringer vil bli publisert til og med søndag 31.januar. I dag: Anmelder, programleder & musikkprodusent, Christine Dancke.

 

Årets Album

Midt i alle voldsomme wobbles og skrikende synther kom gullungen med glassverdene og drømmende, deilig og dansete elektronisk musikk. Rusties musikk tar deg rett ut av hverdagen og inn på et imaginært spa (eventuelt raveparty, alt etter hva du har behov for) med årets fineste melodilinjer og fantastisk dynamikk. Alle låtene på Glass Swords kommer for alltid til å ligge i ”25 mest spilte” i iTunesen min. Hvertfall så lenge den nåværende bestevennen min, macbooken, lever.

 

Årets låter

Det har ikke manglet på gode låter (etter min smak) i 2011. Her er noen av mine favoritter fra året som har godt.

Sub Focus – Falling Down

På tampen av året kom den aller kuleste låta fra dette året innen sjangeren jeg liker å kalle dubstek (svært poppa houseinspirert dubstep).


Porter Robinson – Unison (Knife Party remix)

Rob Swire & Gareth McGrillen fra Pendulum er i ferd med å bli like store som Skrillex blant kidsa, og denne remixen er en av grunnene til det. EPen remixen er hentet fra er selvsagt gitt ut Skrillex selv (via hans nye label av året, OWSLA).


Lil Silva ft. Sampha – On Your Own

En sår dansegulvbanger fra spennende Lil Silva og nydelige Sampha.

Lil Silva (Foto: Promo)

Lil Silva (Foto: Promo)

Drake – Marvins Room

Drake smelter mitt musikalske jeg. Verden stopper opp når «Marvins Room» kommer på anlegget.

Mosca – Bax

Blir UK Garage stort igjen? Tror det. Håper det.

Mosca (Foto: Promo)

Mosca (Foto: Promo)

SBTRKT ft. Roses Gabor – Pharaohs

Perfekt førfestmusikk fra en av årets beste (og mest undervurderte) plater.

DJ Khaled ft. Drake, Rick Ross & Lil Wayne – I’m On One

DJ Khaled lager anthems, og dette er et veldig fint et.

Skream ft. Sam Frank – Anticipate

Skreams’ sang til hans første sønn, Jesse Jones (lol).

Ms Dynamite – Neva Soft

Ms Dynamite lever i aller beste velgående, og er en av verdens kuleste mcs uansett kjønn. Synd denne låta ikke har blitt en hit (enda).

 

Rustie – After Light

Det perfekte soundtrack til alt som er vakkert.

Årets konsert(er)

Robyn eide konsertåret 2011, men det var også andre, mindre selvsagte konserthøydepunkt i år. Blant de vil jeg trekke frem det britiske vidunderet Katy B som sang råbra live og lagde en av årets beste fester på Slottsfjellfestivalen. Yelawolf i bakgården på Dattera til Hagen står også igjen som noe av det kuleste som skjedde i år.

Årets skuffelse

Det er litt skuffende Katy B & Wiley ikke skjønte at sosiale medias eksisterer utenfor UK. Katy B kom ikke til Rockefeller i høst fordi hun var «syk». Samme kveld spiste hun Nando’s mens hun jobbet i studio med Geeneus

Årets OMG/WTF/LOL-øyeblikk

Å være på rave i en iglo 2000 meter over havet midt på natten med SBTRKT i DJ-boksen. Serr OMG.

La Christines favoritter være bakteppet for din nyttårsferiring: Christine spiller sine favoritter fra året som har gått på nyttårsaften mellom 20.00 og 22.00 på NRK P3.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Christines 2011-rapport"
 

2 kommentarer på “Christines 2011-rapport”

  1. Øystein H sier:

    Hvordan kan en plate som stort sett har mottatt strålede kritikker over hele fjøla være undervurdert? Tenker på sbtrkt’s selvtitulerte.

  2. du har glemt flux pavillion og doctor p og chase and status og nero :) ellers gleder jeg meg stort til sendingen :)  

Legg igjen en kommentar