Bruce Springsteen hyller Suicide

Alan Vega, vokalisten i det legendariske og ikke minst innflytelsesrike bandet Suicide, fyller 70 år. Og det skal feires med en EP-serie med covre av Suicides låter. Først ut er Bruce Springsteen. Bruce Springsteen har aldri lagt skjul på at han er stor fan av bandet som ikke solgte så mange plater, men som til […]

Skrevet av:
Publisert 18:32 25 september, 2008

Bruce Springsteen (foto: Sara Johannessen/Scanpix)

Alan Vega, vokalisten i det legendariske og ikke minst innflytelsesrike bandet Suicide, fyller 70 år. Og det skal feires med en EP-serie med covre av Suicides låter. Først ut er Bruce Springsteen.

Bruce Springsteen har aldri lagt skjul på at han er stor fan av bandet som ikke solgte så mange plater, men som til gjengjeld har inspirert utallige artister og band, fra Nick Cave og Radiohead til The Kills, Soft Cell og Spiritualized. Og nå hedres altså Suicide med en serie EP’er som kommer til å bli utgitt en gang i måneden det neste året. Grinderman, Klaxons, Primal Scream og Sunn O))) er blant artistene som skal tolke Suicides låter.

Det er labelen Blast First Petite som står bak den eksklusive serien, som blir gitt ut i et svært begrenset opplag. Årets julegave?

Låten Bruce Springsteen bidrar med på EP’en er «Dream Baby Dream», som han tidligere har tolket live. Denne versjonen er fra en konsert han gjorde i New Jersey i 2005:

Sist, men ikke minst: den fantastiske originalen. Suicide – «Dream Baby Dream»:

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Bruce Springsteen hyller Suicide"
 

2 kommentarer på “Bruce Springsteen hyller Suicide”

  1. M sier:

    På Springsteens fantastiske Nebraska-album er Suicide-inspirasjonen åpenbar; den minimalistiske, lett spooky «State Trooper» er vel kanskje det beste eksempelet (ræva «video», men den eneste jeg fant av originalversjonen):

    [youtube RQp9GRbpZEQ]

    BRA band (som det snakkes altfor lite om)! Gleder meg til å sjekke ut denne EP-serien.

  2. Futti sier:

    Grattis med dan, Alan! Skal definitivt sjekke ut ep’ene!

Legg igjen en kommentar